ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Співробітництво у рамках програми «Партнерство заради миру»

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Лютого 2021, 17:58

Сприяння реформам, зменшення світовим загрозам безпеці, а також створення міцних відносин у сфері безпеки між країнами-партнерами та Північноатлантичним Альянсом є основною метою програми «Партнерство заради миру», Рамковий документ про яке 8 лютого 1994 року підписала й Україна.

Вже 25 травня того ж року, Україна передала керівництву НАТО свій Презентаційний документ. У ньому було визначено політичні цілі участі держави в Програмі ПЗМ, заходи, які планується здійснити для досягнення цих цілей, а також сили і засоби, що виділяються Україною для участі в неї.

У 1995 році Україна призначила своїх перших офіцерів зв’язку до штаб-квартири НАТО у Брюсселі та Координаційного центру партнерства у бельгійському місті Монс.

– На сьогоднішній день в рамках цієї програми до складу Багатонаціональних сил «КФОР» в Косово, Республіка Сербія, входить національний контингент, який підпорядкований нашому Командуванню, – повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв. – Основними його завданнями є забезпечення безпечного та безперешкодного пересування військ «КФОР», шляхом розчищення доріг від завалів і руйнувань із залученням важкої інженерної техніки, інженерна розвідка місцевості, фортифікаційне обладнання блок постів, демонтаж зруйнованих будівель і мостів, інженерні роботи по обладнанню злітно-посадочних смуг, а також розвідка, розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів в інтересах сил «КФОР».

Як зазначив командувач, лише протягом останнього року національний контингент виконав інженерну розвідку 42-х вертолітних майданчиків загальною площею 1625 м², фортифікаційне обладнання, відновлення під’їзних шляхів на території військового аеропорту Приштина та будівництво бункерів навколо базового табору Ново Село, інженерне забезпечення по відновленню ділянки дороги на кордоні з Республікою Сербія та реконструкції мосту у населеному пункті Ліпосавичі.

– З 1 січня 2015 року, після завершення операції Міжнародних сил сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан, у цій країні під керівництвом НАТО було розгорнуто нову тренувально-дорадчу місію «Рішуча підтримка», український національний персонал, якої також підпорядковується нашому Командуванню, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, принциповою функцією місії є надання виключно дорадчо-методичної та консультативної допомоги, яка полягає у підготовці силових структур Афганістану до рівня, що дозволить Збройним Силам і поліції самостійно забезпечувати безпеку на території країни, а також сприянні у встановленні ефективного контролю над діяльністю Міністерств оборони і внутрішніх справ країни.

– На даний час у діяльності Місії НАТО «Рішуча підтримка» в Ісламській Республіці Афганістан беруть участь 10 військовослужбовців Збройних Сил України та 2 мінно-пошукових собаки. Насамперед це надання консультативно-дорадчої допомоги та координація діяльності МВС Афганістану з оперативними підрозділами та коаліційними силами, ведення інженерної розвідки та знешкодження вибухонебезпечних предметів у зоні відповідальності, а також надання консультативно-дорадчої допомоги військовослужбовцям Афганських національних сил безпеки та оборони з питань підготовки спеціалістів з розмінування та спеціалістів загальної інженерної справи, – додав командувач.

Варто наголосити, що у зв’язку із наслідками поширення вірусу Covid-19, у 2020 році, вперше в історії участі Збройних Сил України в операціях НАТО, ротацію національного персоналу у складі Місії НАТО «Рішуча підтримка» в Ісламській Республіці Афганістан здійснено із використанням вантажно-транспортного літака Іл-76МД Повітряних Сил Збройних Сил України.

Разом переможемо!

Служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України

Читайте нас у Facebook
Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін анонсував долучення до засідань Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») нових країн, які готові допомогти Україні у захисті від російського агресора.

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Одна місцева мешканка загинула на місці, друга померла у швидкій дорогою до лікарні.

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

Організована група лікарів заробляла на документах, необхідних для отримання інвалідності.

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

Сухопутні війська Фінляндії на полігоні Ніїнісало розпочинають 26 квітня 2024 року щорічні військові навчання Arrow 24 за участю країн НАТО.

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 140 полеглих Оборонців.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

DevOps engineer, військовослужбовець

від 50000 до 130000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Оператор радіолокаційної станції

від 20000 до 120000 грн

Геча, Закарпатська область

Командир автомобільного взводу

від 24000 до 54000 грн

Черкаси, Черкаська область

Гранатометник стрілецької роти

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій-механік

Львів

Військова частина А2678

Стрілець – помічник гранатометника

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ