ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

ПРООН підтримає ініціативи Мінветеранів

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Лютого 2021, 9:35

Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна провела зустріч з постійною представницею Програми розвитку ООН в Україні Дафіною Ґерчевою та керівником Програми ООН із відновлення та розбудови миру на сході України Віктором Мунтяну.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів України.

Учасники зустрічі обговорили питання щодо налагодження діалогу між ветеранською спільнотою та органами місцевого самоврядування, розробки мобільних застосунків «Е-ветеран».

Юлія Лапутіна відзначила важливу роль Організації Об‘єднаних Націй, зокрема ПРООН, у забезпеченні пріоритетних потреб населення на сході України з самого початку збройного конфлікту навесні 2014 року, зокрема у реалізації реформ із децентралізації влади та охорони здоров’я, відновлення економіки, зміцнення громадської безпеки та соціальної згуртованості на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей.

Дафіна Ґерчева зазначила, що протягом 2020 року Програмою ООН із відновлення та відбудови миру реалізовано низку важливих заходів зі створення умов для реінтеграції ветеранів до мирного життя у власних громадах, розвитку потенціалу громадських організацій ветеранів АТО/ООС, мотиваційних кампаній щодо медико-психологічної допомоги, які сприяли психологічному відновленню ветеранів. Крім того, ПРООН долучилась до підвищення рівня практичних навичок лікарів та психологів, що надають послуги ветеранкам.

За словами Міністерки у справах ветеранів, у країні, де вже 7 років йде війна, захисники є стратегічною складовою системи національної безпеки.

«Наше завдання – зробити міністерство ефективним у формуванні політики щодо ветеранів, зокрема у співпраці з міжнародними організаціями. Ми вдячні за міжнародну допомогу і зацікавлені у подальшому співробітництві з ПРООН у напрямку соціальної адаптації до мирного життя, зміцненню національної стійкості та укріпленні міжнародної безпеки», – додала Юлія Лапутіна.

Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 20100 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО

Начальник медичної служби

від 28000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Начальник медичного пункту

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Автоелектрик

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

контракт Збройні Сили України

від 20100 до 123000 грн

Запоріжжя, Запорізька область