ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тиждень на передовій: 44 порушення «тиші», 6 поранених наших захисників, один з яких – помер

Лонгрід Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Лютого 2021, 9:53

Згідно зі щоденними зведеннями пресцентру штабу Об’єднаних сил, з 25 по 31 січня російсько-окупаційні війська 44 рази порушили домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську. 

На початку минулого тижня, 25 січня, внаслідок обстрілів з боку збройних формувань РФ та її найманців поблизу населеного пункту Хутір Вільний дістав поранення один український воїн. Українському захисникові оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.

Наступного дня неподалік Новоолександрівки внаслідок прицільного обстрілу позицій українських захисників один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав кульове поранення. За інформацією ОК «Схід» ЗС України, 30 січня він, на жаль, помер у медичному закладі від важкого порання. Висловлюємо глибокі співчуття рідним і побратимам молодшого сержанта Романа Дзюбенка. Вічна пам’ять герою.

Нахабні дії російсько-окупаційних військ безкарними не залишилися, адекватним вогнем у відповідь зі штатного озброєння наші оборонці змусили противника припинити обстріли. 

29 січня неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, застосувавши БПЛА типу квадрокоптер, збройні формування Російської Федерації скинули два постріли ВОГ-17 над позиціями Об’єднаних сил. Внаслідок цього двоє українських захисників зазнали осколкових поранень. 

За повідомленням пресцентру ООС, 30 січня противник, відкривши прицільний обстріл по позиціях українських захисників неподалік Новомихайлівки, поранив двох військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил. Воїнів оперативно доставили до лікувального закладу. Стан здоров’я захисників задовільний.

31 січня для коригування вогню ворог використав безпілотний літальний апарат типу «КРИЛО» неподалік населеного пункту Водяне, але вмілими діями наших захисників БПЛА був подавлений засобами радіоелектронної боротьби, що унеможливило його подальше застосування.

Про дії окупантів повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Наші воїни продовжують виконувати поставлені завдання і перебувають напоготові до адекватного реагування на дії противника.

Українська сторона СЦКК продовжує фіксувати грубі порушення з боку збройних формувань РФ, про що йдеться у звітах СММ ОБСЄ.

Так, 25 січня зафіксовано: 24 танки на полігоні поблизу Круглика, 21 танк, 15 гаубиць на полігоні поблизу Мирного та ще 15 танків на полігоні поблизу Бугаївки (Луганська область).

27 січня мініБПЛА зафіксував: 20 танків Т-64, 10 танків Т-72 на полігоні поблизу Круглика (Луганська область).

28 січня мініБПЛА Місії на полігоні поблизу Новоселівки (Донецька область) зафіксував 3 одиниці 122-мм гаубиць 2С1 «Гвоздика», 5 одиниць 120-мм мінометів і 14 танків Т-72. Озброєння розміщене з порушеннями встановлених ліній відведення. 

На цьому ж полігоні зафіксовано 10 БМП, що класифікується як військова присутність і присутність військового типу у районі безпеки.

Вищезазначені факти свідчать про те, що представники збройних формувань РФ продовжують демонструвати небажання виконувати раніше досягнуті домовленості.

За розпорядженням Командувача Об’єднаних сил піротехнічні розрахунки ДСНС з 25 по 31 січня обстежили 35 га території та знешкодили понад 870 вибухонебезпечних предметів. Усього з початку проведення ООС піротехнічні підрозділи обстежили 9 055,81 га території та 23,12 га акваторії, вилучено та знешкоджено 62 тис. 780 ВНП.

Підготувала Наталія Ткачук

Читайте нас у Facebook
Литва передала Україні штурмовик L-39

Литва передала Україні штурмовик L-39

Сьогодні, 20 квітня, Литва оголосила про передачу Україні нового пакета військової допомоги.

росіяни обстріляли Нікопольщину з артилерії та дронами

росіяни обстріляли Нікопольщину з артилерії та дронами

Сьогодні, 20 квітня, російські війська вдарили по Нікопольщині Дніпропетровської області дронами-камікадзе і артилерією.

У Львові завідувачка відділення лікарні за хабарі підробляла інвалідність військовозобов’язаним

У Львові завідувачка відділення лікарні за хабарі підробляла інвалідність військовозобов’язаним

Затримаго завідувачку відділення Львівської багатопрофільної лікарні, яка за 7 тисяч доларів обіцяла встановити групи інвалідності для військовозобов’язаного.

Війська росії примушують студентів робити окопні свічки

Війська росії примушують студентів робити окопні свічки

На тимчасово окупованих територіях України військові армії рф примушують місцеве населення працювати на їхнє військо.

Наслідки російського удару по Одесі: поранено дві людини, зокрема 3-річну дитину

Наслідки російського удару по Одесі: поранено дві людини, зокрема 3-річну дитину

Сьогодні, 20 квітня, російські війська вдарили по приватному сектору Одеси. Поранення отримали 2 особи, постраждала й трирічна дитина.

У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

Учасники Міжнародного академічного форуму «Воєнні інновації в сучасних війнах» розглянули тенденції війни дронів, вектори розвитку Збройних Сил та інноваційні соціальні рішення.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 50000 до 130000 грн

Вінниця

210 окремий батальйон 120 ОБр Сил ТрО

Начальник електpостанції, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Служба у Збройних Силах України, снайпер

від 20100 до 50000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій кат. В

від 20000 до 120000 грн

Білгород-Дністровський

808 ОПП

Водій Кат С, військовослужбовець

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Командир відділення

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476