ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна продовжить працювати над посиленням міжнародного тиску на РФ – названо пріоритети Офісу президента на 2021-й

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Січня 2021, 11:37

Деокупація Донбасу, повернення Криму й Україна як активний міжнародний гравець є дипломатичними пріоритетами Офісу президента на 2021 рік. Про це повідомило УНІАН із посиланням на статтю у «Дзеркало тижня» заступника керівника ОП Ігор Жовква.

Найперше, Банкова займатиметься зміцненням міжнародної підтримки і двостороннього співробітництва зі США, Британією, Німеччиною, Францією, Канадою, Польщею, Литвою й Азербайджаном.

Питання Донбасу

Також у Зеленського продовжать працювати над реалізацією проведення «нормандського саміту» для обговорення встановлення миру на Донбасі на українських умовах.

Зазначається, що Банкова хоче зберегти  «перемир’я, що триває» й активізувати роботу ТКГ, планує обмін утримуваними особами й нормальне функціонування КПВВ.

У 2021 році Україна продовжить працювати над посиленням міжнародного тиску на Росію.

«Санкції щодо Росії допомагають Україні у процесі мирного врегулювання, тому мають зберігатися до повного відновлення статус-кво, над чим українська дипломатія працює нон-стоп рік у рік й надалі успішно працюватиме», – пише Жовква.

Питання Криму

Заступник Єрмака зауважує, що влітку 2021 року планують провести Кримську платформу для порушення питання деокупації півострова.

Підтримка США

Банкова хоче налагодити діалог з новою адміністрацією Байдена. На порядку денному залишиться офіційний візит Зеленського до США.

«Серед важливих завдань — налагодження системного діалогу з представниками оновленого Конгресу задля подальшого зміцнення двопартійної підтримки України. Працюватимемо, щоб оновлена політика США сприяла зміцненню трансатлантичної єдності, посиленню НАТО та розширенню і зміцненню безпекової підтримки України», – зазначає Жовква.

Окремий блок питань – нові економічні проєкти між Україною і США у сфері сільського господарства, енергетики, інформаційних технологій.

НАТО

У сфері відносин із НАТО завдання Банкової, за словами Жовкви, — максимально використати статус партнера НАТО з розширеними можливостями для наближення України до членства в Альянсі.

«Чекаємо реакції партнерів на відповідні пропозиції з цього приводу, які вніс Президент на адресу Генерального секретаря НАТО. Докладатимемо зусиль, щоб уже 2021 року відбулося повноцінне засідання Комісії Україна –  НАТО на високому рівні», – йдеться у статті.

Ключовим завданням на наступний рік є врахування євроатлантичних цілей України у рішеннях лідерів країн-членів НАТО на черговому саміті Альянсу.

Відносини з ЄС

У 2021 році Офіс Президента планує започаткувати консультації щодо оновлення Угоди про асоціацію й підписати угоду про Спільний авіаційний простір.

Наприкінці І кварталу 2021 року Банкова очікує висновки Єврокомісії щодо готовності України до укладення угоди про «промисловий безвіз». У цьому ж році Київ має намір почати діалог про своє залучення до реалізації Європейської зеленої угоди.

Читайте нас в Telegram
Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про виділення 6 мільярдів доларів на закупку в американських компаніях зброї для України.

Президент: Можемо зараз не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед

Президент: Можемо зараз не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед

Про це Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні до учасників засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

Служба безпеки України прокоментувала заяву керівника кдб білорусі, який пригрозив про наміри рф здійснити ракетний удар по двох київських лікарнях, одна з яких дитяча.

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

Ворог завдав 1 ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Обслуговування буде відбуватися в спеціальному центрі у Польщі.

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Снайпер

від 22000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Укладач парашутів, військовослужбовець

від 23000 до 28000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Гранатометник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій-механік танка, танкіст

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Розвідник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область