ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Вінниці готуватимуть офіцерів запасу за профілем бойового застосування безпілотників

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 14 Січня 2021, 10:50

У Вінницькому національному технічному університеті невдовзі розпочнеться підготовка офіцерів запасу за спеціальністю «Бойове застосування військових частин і підрозділів безпілотних авіаційних комплексів оперативно-тактичного, оперативного, стратегічного класів». Як уже розповідали журналісти АрміяІnform, кафедра військової підготовки цього вишу вже багато років готує офіцерський резерв для Збройних Сил України. Досі відбувалася підготовка офіцерів запасу для радіотехнічних військ, частин і підрозділів зв’язку та радіотехнічного забезпечення авіації, а також автомобільних частин й підрозділів. Та минулого року ВНТУ отримав необхідні дозволи й ліцензію для підготовки фахівців БПЛА.

Як розповів завідувач кафедри, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор полковник запасу Андрій Поляков, для опанування новим фахом на кафедрі було підготовлено потужний симуляційний клас, а університет закупив два безпілотні авіаційні комплекси, на яких слухачі отримуватимуть практичні навички у застосуванні безпілотників. Ті з них, хто прийме рішення пов’язати свою долю зі службою в українському війську, у військових частинах вже командуватимуть операторами БПЛА, а точніше – підрозділами відповідного напрямку.

– За сприяння командувача Повітряних Сил генерал-полковника Сергія Дроздова ми досягли певних домовленостей і невдовзі наші викладачі вирушать на підготовку до Національного авіаційного університету, де поглиблено вивчатимуть цю справу й отримають допуски до викладацької та інструкторської роботи, – розповідає досвідчений педагог. – У Міністерстві оборони наразі розглядаються вже останні нюанси щодо підготовки на нашій базі фахівців БПЛА. Та, поки документи знаходяться на розгляді, ми не гаємо часу. З обласними головними управлінням Служби безпеки та Національної поліції України вже погоджено зони польотів безпілотних літальних апаратів. Тож, щойно рішення на найвищому рівні буде прийнято, ми розпочнемо підготовку слухачів.

За словами Андрія Полякова, перший набір курсантів за цією спеціальністю відбудеться цього літа,  планується набрати 25 хлопців та дівчат, які у своїх вишах у різних областях України вже здобули або здобувають вищу освіту й ступінь бакалавра та бажають протягом двох років вивчати військову справу на кафедрі військової підготовки ВНТУ. Наразі охочих уже є набагато більше – десятки студентів телефонують, запитуючи, як можна вступити до кафедри саме на цю спеціальність.

До речі, ті два безпілотні авіаційні комплекси, про які йшлося вище і які придбав для кафедри університет, насправді були придбані як складники – талановиті інженери ВНТУ зібрали їх власноруч. БПАК здатні виконувати широкий спектр завдань на різних висотах та на досить значних відстанях, чого для підготовки майбутніх операторів БПЛА та командирів підрозділів цілком достатньо. Тож тепер залишилося зачекати кілька місяців, і підготовка стартує.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Більше засобів захисту та боєприпасів вже на шляху до України — Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що більше оборонного обладнання та боєприпасів для України вже в дорозі.

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Розвідник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Стрілець

від 21000 до 51000 грн

Чугуїв

Харківський зональний відділ ВСП

Головний сержант

від 21000 до 121000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Військова служба в Збройних Силах України

від 21000 до 120000 грн

Одеса, Одеська область