ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Спецпризначенці під час занять з тактичної медицини за основу беруть натовський алгоритм надання допомоги

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Січня 2021, 20:12

У межах курсу спеціальної підготовки тактики малих підрозділів, який триває в полку Сил спеціальних операцій ЗС України, що на Хмельниччині, військовослужбовці тренуються відповідно до стандартів НАТО.

Зокрема, під час занять з тактичної медицини за основу беруть натовський алгоритм надання допомоги MARCH (Massive hemorrhage-Airways-Respiration-Circulation-Hypothermia) — сучасна система допомоги пораненому. Він включає основні послідовні пункти надання допомоги, серед яких: Mh (масивна кровотеча) — зупинка кровотечі, що загрожує життю; A (дихальні шляхи) — забезпечення прохідності дихальних шляхів; R (дихання) — закриття всіх відкритих ран грудної клітки; C (циркуляція) — повний огляд пораненого, зупинка кровотеч, діагностика шоку; H (гіпотермія/ЧМТ) — попередження гіпотермії.

За словами старшого інструктора військової частини з тактико-спеціальної підготовки, головна мета занять — підняти рівень воїнів-розвідників у процесі надання допомоги постраждалим від елементарних пошкоджень до важких поранень. Оскільки за специфікою своєї роботи спецпризначенці ССО тривалий час можуть перебувати десь далеко від бойових медиків, то програма їхнього навчання побудована так, як і у штатного медичного фахівця. Вони повинні вміти надавати допомогу від зупинки масивних кровотеч до проведення комплексу заходів, які здійснюють у разі поранення грудної клітини.

— Спецпризначенцю, щоби врятувати пораненого, потрібно бути холоднокровним та спиратися на ті знання і навички, які вони опановують на заняттях з тактичної медицини. Як тільки воїн-рятівник, що надає домедичну допомогу, починає жаліти пораненого — не факт, що той виживе. У таких випадках потрібно відкинути емоції та діяти впевнено, — каже старший інструктор з тактико-спеціальної підготовки.

Слід відзначити, що під час занять із тактичної медицини воїни-розвідники не лише враховують практику армійців країн-партнерів, а й ретельно застосовують досвід бойових дій на території Донецької та Луганської областей.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук прокоментував знищення дальнього стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

росія становить екзистенційну загрозу і для ЄС — Жозеп Боррель

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель провів зустріч із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Він наголосив, що наразі безпека ЄС також перебуває перед загрозою. 

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також ракет та дронів

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук заявив про знищення російського бомбардувальника Ту-22М3, а також 15 ворожих ракет та 14 БПЛА.

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Обидві партії Конгресу США запевнили Україну в підтримці законопроєктів про допомогу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що обидві партії Конгресу США запевнили українську делегацію у підтримці законопроєктів про допомогу.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник відділення морської піхоти

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського

Кабельник-спаювальник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Майстер виробничого відділення

від 20000 до 21000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Командир міномета

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Старший бойовий медик, військовослужбовець ЗСУ

від 20800 до 23000 грн

Ніжин, Чернігівська область