ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Для військових водолазів ВМС України закупили сучасні гідрокостюми польського виробництва

Важливо Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 14 Січня 2021, 9:17

Для посилення спроможностей навчально-матеріальної бази Водолазної школи та для більш якісної підготовки водолазів ВМС України закуплено 20 комплектів гідрокостюмів спеціального призначення. Йдеться про сучасні гідрокомбінезони сухого та мокрого типу, які виготовлені польським підприємством Eques. Військовий стандарт якості виробництва: NATO AQAP 2110:2016.

Відповідно до тендерних процедур, до складу одного комплекту входить  гідрокомбінезон сухого типу, балон піддуву з редуктором і шлангом, шолом неопреновий, утеплювач, водолазні боти, сумка, сервісно-ремонтний комплект, сертифікати та, звісно, інструкція. Якщо говорити про гідрокомбінезони мокрого типу, то до кожного із закуплених десяти комплектів входить комбінезон основний, куртка-утеплювач та шолом.

Що ці гідрокостюми сухого та мокрого типу собою представляють? Їхнє функціональне призначення ‒ з їхньою допомогою виконуються навчально-тренувальні водолазні спуски, при цьому значно мінімізується вплив водного середовища на організм людини, забезпечується теплоізоляція та захист від можливих пошкоджень ділянок тіла тощо.

Вони є універсальними, надійними та придатними для використання водолазами під час практичних занять як в закритому басейні, так і у відкритій акваторії моря. Робоча температура води, при якій можна застосовувати гідрокостюми, складає від + 2 до + 25 градусів. Це дозволяє повною мірою виконувати завдання водолазам у воді у будь-яку пору року.

Крім того, технічні можливості, наприклад, гідрокомбінезонів мокрого типу спеціального призначення дозволятимуть водолазам виконувати практичні спуски під воду на глибину до 50 метрів. Ці костюми спеціально утеплені та виготовлені зі спеціального матеріалу неопрену, товщина основного комбінезона якого складає 5 мм.

Також важливою особливістю сучасних гідрокостюмів, приміром, сухого типу, є те, що до кожного їхнього комплекту входять спеціальні водолазні боти, які дають можливість ходити на ластах, виконувати роботи на грунті, а також забезпечувати надійне зчеплення на поверхні, наприклад, при роботі на мокрій палубі.

Нагадаємо нашим читачам, що цього року в планах Водолазної школи додатково запровадити два нові модулі водолазної підготовки. Це підготовка водолазів у шланговому водолазному спорядженні та підготовка водолазів спеціального призначення.

Крім того, для потреб школи планується закупівля необхідного сучасного водолазного спорядження, зокрема водолазного комплексу контейнерного типу, аварійно-рятувального і водолазного майна.  Передбачається, що матеріально-технічну базу підсилять гідравлічними інструментами, барокамерами  різних типів, спеціальним суднопідіймальним обладнанням, судно-понтонами та устаткуванням для підводного освітлення тощо.

Фото з мережі Інтернет

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з американським держсекретарем Ентоні Блінкеном.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 086 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 266 воєнних злочинів росії.

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель наголосив, що треба активізувати зусилля, аби Україна отримала більше допомоги для свого захисту.

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Внаслідок успішної операції Збройних Сил України на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму знищено або критично пошкоджено низку систем озброєння ворога.

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

Вранці 18 квітня ворог завдав авіаудару по селищу Очеретине Донецької області.

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Зловмисником виявився 59-річний водій шкільного автобуса із селища Козача Лопань, який після захоплення громади запропонував загарбникам свою допомогу у війні проти України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Технік автоматизованих систем управління

від 21000 до 24000 грн

Чоп

Державна прикордонна служба України

Пілот БпЛА (літаюче крило)

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Фельдшер, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Бухгалтер

до 20700 грн

Баранівка

31 окрема механізована бригада

Бухгалтер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Миколаїв Жовтневий, Миколаївська область

Кухар, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО