ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У 2020 році Львівський бронетанковий завод передав ЗСУ близько 80 одиниць техніки

Важливо
Прочитаєте за: 4 хв. 13 Січня 2021, 17:06

Нещодавно АрміяInform інформувала читачів про підписаний меморандум щодо розширення співпраці між Державним концерном «Укроборонпром» і владою Львівщини. Символічно те, що підписання меморандуму відбулося не в кабінеті голови Львівської ОДА, а в одному з цехів Львівського бронетанкового заводу. Адже за підсумками 2020-го це підприємство не тільки виконало ДОЗ – державне оборонне замовлення, а й перевиконало його. І має хороші перспективи на нинішній рік. Про це та інше директор Львівського бронетанкового заводу Віктор Андрощук розповів нашому спеціальному кореспондентові.

Освоєно ремонт танка Т-80

2020 рік був важким, але вдалим для нашого колективу. Ми не тільки виконали план, а й перевиконали його. Загалом відремонтували і поставили у ЗС України близько 80 одиниць бронетехніки, зокрема: танки Т-64 та Т-72, броньовані ремонтно-евакуаційні машини, пожежні машини ГПМ-54. Якщо в грошовому еквіваленті, то освоїли продукції на понад 600 мільйонів гривень, – коротко підбив підсумки року, що минув, Віктор Аверкійович.

Що стосується планів на 2021 рік, за словами директора заводу, підприємству державне оборонне замовлення поки не доведено.

– Його доведуть. Але в нас вже є перехідні контракти з 2020-го на 2021 рік. А це близько 30 одиниць техніки. Що дозволить до червня за восьмигодинного робочого дня повністю завантажити працівників заводу. Гадаю, що і цьогоріч підприємство завантажимо на 100%, – продовжив директор заводу.

Його впевненість ґрунтується на специфіці підприємства. Львівський завод відрізняється від інших підприємств концерну «Укроборонпром» тим, що тут здійснюють ремонт різноманітної бронетехніки на гусеничному ходу. Тут ремонтують не тільки танки Т-64 і Т-72, а вже й Т-80.

700 людей із середньою зарплатою 16,5 тисяч гривень

– А ще ми єдиний в Україні завод, який виготовляє і ремонтує пожежні танки. Торік на базі Т-55 ми зробили і передали Збройним Силам 15 пожежних машин ГПМ-54. Робимо їх і на базі Т-72. Також виготовляємо й ремонтуємо ремонтно-евакуаційні машини. Всю роботу плануємо так, що на заводі повинні ремонтувати, модернізувати і виготовляти всі види бронетанкового озброєння на гусеничному ходу. Для цього у нас є свій великий конструкторський відділ, що розробляє документацію, модернізує техніку. Тобто проводимо весь спектр робіт щодо осучаснення техніки, яка залишилася у спадок з радянської доби, – зазначив Віктор Андрощук.

Нині на підприємстві працює близько 700 людей. Середня зарплата становить 16,5 тис. гривень. Її цьогоріч планують підвищити ще на 15%. Є певні категорії працівників, які отримують і 1000 доларів у гривневому еквіваленті.

Гордістю директора є те, що колектив постійно омолоджується. Зокрема, у збиральному цеху працюють хлопці до 30 років. Ніхто не звільняється, всі дорожать робочим місцем. Якщо люди і йдуть з підприємства, то тільки за станом здоров’я.

– Техніка, яку ремонтуємо, надходить до нас як з бойових бригад, так і з навчальних підрозділів, зокрема з «Десни». Вона приходить на капремонт. Проводимо ми і регламентований ремонт. Це стосується насамперед техніки з баз зберігання, яка простояла десятиліття, – розповів Віктор Андрощук.

Одночасно на заводі можуть ремонтувати 15 одиниць техніки. Від демонтажу машини, тобто повної розборки, і до здавальних випробовувань, які включають стрільбу зі штатного озброєння, орієнтовно минає робочий місяць.

– Чому наше підприємство збереглося в такому хорошому стані? А тому, що в нас колись були дуже серйозні замовлення на експорт. Ми робили по сто машин на рік для різних держав. До речі, мали перехідний контракт з 2019-го на 2020 рік на поставку в одну з країн броньованих ремонтно-евакуаційних машин. І ми 15 таких машин, у яких не було потреби для ЗСУ, поставили в одну з країн Азії. Цього року уклали контракт на експорт бронемашини «Дозор-Б» і маємо замовлення на комплектовання, – розповів про експортну складову роботи заводу Віктор Андрощук.

 

Фото автора та надані пресслужбою заводу

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Новомосковськ

Новомосковський РТЦК та СП

Гранатометник 5 ОШБр

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Водій

від 21000 до 50000 грн

Балта

Військова частина А1559

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Механік-водій БМП

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Командир відділення РХБР, ВОС 187. РЕБ. Війська РЕБ.

від 19000 до 120000 грн

Коломия, Івано-Франківська область