ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Свята без тата»: 3500 діток загиблих Героїв отримають подарунки від українців з-за кордону

Армія і суспільство Новини Події
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Січня 2021, 15:28

Створити святкову атмосферу на Різдво для діток поранених і полеглих на фронті українських воїнів узялися українці, що нині проживають в 11 країнах світу.

Цього року українці з Польщі, Німеччини, Данії, Норвегії, Туреччини, Лівану, Індії, Італії, Австралії, Великої Британії й Канади за безпосередньої підтримки ЗСУ й Посольства України в Польщі об’єдналися, щоб зібрати кошти та сформувати індивідуальні подарунки для дітей українських захисників, які віддали свої життя чи зазнали поранень, обороняючи нашу Вітчизну.

Ініціаторами різдвяної акції стали дві українки з Тернопільщини, які тривалий час проживають у Варшаві – Галина Андрушкова й Вікторія Батрин. У Польщі вони у 2014-му створили громадську організацію «Ініціатива Героїв Майдану» й відтоді роблять наголос на підтримці сімей українських воїнів. Як повідомила АрміяInform (https://armyinform.com.ua/) Вікторія Батрин, різдвяні дарунки дітям – це символ пам’яті про їхніх батьків, які віддали найцінніше у боротьбі за наше майбутнє.

– Для українців Різдво – це передусім час родинних зустрічей. На жаль, не всі сім’ї українських захисників зберуться у повному складі. Саме тому символічним різдвяним подарунком українці з-за кордону хочуть показати діткам, що вони не лишилися на самоті зі своєю трагедією. По всіх куточках світу є люди, які їх підтримують і готові завжди допомогти, – зазначила Вікторія Батрин.

Цього року через пандемію COVID-19 збір коштів для акції «Свята без тата» проходив винятково онлайн, а всі подарунки закупляли помічники в Україні – так звані суперельфи – партнери, співорганізатори й волонтери з різних регіонів України, для яких єдиною і найважливішою винагородою є тисячі дитячих усмішок.

Наприклад, на Рівненщині у Свято-Покровському кафедральному соборі впродовж кількох днів волонтери, ветерани АТО, представники Православної церкви України, місцевого бізнесу та влади формували й запаковували подарункові набори з маскою та листом від «суперельфів», солодощами, цитрусовими та розмальовками.

За словами координаторки акції «Свята без тата» у Рівненській області Олени Миронець, цього року подарунки отримають три з половиною сотні дітей учасників АТО/ООС, які загинули чи зазнали поранень на сході України, а також ті багатодітні родини, батьки яких беруть участь у бойових діях на території Донецької й Луганської областей.

– Уже сьогодні-завтра волонтери, ветерани бойових дій, представники районних Центрів комплектування та соціальної підтримки ЗС України прийдуть у гості до кожної дитини, щоб створити святковий настрій, – запевнила волонтер.

Окрім цього, для дітей у різних регіонах України організовують безоплатні відвідини боулінг-клубів, кінотеатрів, музеїв і художніх виставок. А, до прикладу, в Дубно свято для дітей воїнів відбулося у Державному історико-культурному заповіднику міста (Дубенському замку) під назвою «На Різдво Христове янгол прилетів!». На вході маленьких відвідувачів зустрічали герої замку й помічники святого Миколая – ельфи. Діткам розповіли казку про АТО, провели майстер-клас «Розмалюй іграшку – зроби новорічну прикрасу». На території історичного закладу хлопчики й дівчатка відвідали залу кривих дзеркал і переглянули мультики у 3D-кінотеатрі.

Загалом цьогорічна акція «Свята без тата» охопить 3500 тисячі дітей полеглих чи поранених українських Героїв по всіх куточках України.

У столиці координатором акції є колектив Київського міського центру допомоги учасникам Антитерористичної операції.

– Подарунки в жодному разі не замінять батьків, але все ж є дуже важливими для родин і діток. Це свідчення турботи й пам’яті. Сподіваємося, що дарунки втішать діток цими новорічно-різдвяними святами. Багато небайдужих долучилися до проєкту, пересилали гроші, доставляли та вкладали пакунки, аби від щирого серця привітати дітей, – говорить представниця Київського міського центру допомоги учасникам Антитерористичної операції, дружина Героя Небесної Сотні Юлія Цепун.

У Києві отримати подарунки можна для дітей до 16 років (по 2004 рік народження включно) за адресою: вул. Хрещатик, 25 («Будинок із зіркою», що навпроти ЦУМу). Для уточнення інформації організатори просять попередньо зателефонувати 067-242-37-18. З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції бажано, щоб подарунок забирав один представник родини, присутність дітей необов’язкова.

Фото Державного історико-культурного заповідника міста Дубно та з фейсбук-сторінки Київського міського центру допомоги учасникам Антитерористичної операції.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інженер-електронік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Водій-номер обслуги

від 21000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Механік-водій

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Харків

1 відділ Сватівського РТЦК та СП