Від самого початку широкомасштабного вторгнення «Яструби» ефективно й ефектно б’ють окупантів на сході та півдні України, застосовуючи широкий спектр безпілотних літальних апаратів — від…
АрміяІnform на початку року вже розповідала про вінницьких учнів – майбутніх кухарів, які готують та передають на передову смаколики для наших захисників. Але коли рік починався, ще не було пандемії та спричинених нею карантинних обмежень, тож які справи тепер, чи продовжують дівчата та юнаки радувати вояків варениками, пиріжками та іншими з любов’ю приготованими стравами й напівфабрикатами?
Кореспондент АрміяІnform звернувся з цим запитанням до директора Центру професійно-технічної освіти №1 м. Вінниця Валерія Дяківа, і ось що він розповів.
– Звичайно, карантин вплинув і на наше навчання: ми навчаємось за змішаним принципом та у дві зміни, – говорить керівник ЦПТО №1. – Теоретичні заняття проходять дистанційним методом, а от практичні відпрацювання – безпосередньо у центрі. Групами не більше ніж по 20 учнів хлопці та дівчата займаються практикою та саме під час цих занять продовжують готувати для наших воїнів.
Наразі майбутні кухарі відвантажили волонтерам, що їдуть на передову, понад шість тисяч дерунів та п’ять тисяч вареників. Окрім цього, за неповних три дні ними було приготовано майже півтора центнера моркви та буряка по-корейськи, маринованої капусти з буряком. Тож на новорічних столах бійців одразу кількох підрозділів будуть ці зліплені власноруч вареники та решта смаколиків – свіже, смачне, а головне – зроблене з любов’ю, адже у декого з учнів батьки також зустрічають Новий рік на передовій.
Усього ж від початку року вихованці Центру професійно-технічної освіти №1 м. Вінниця приготували для захисників України 17 тисяч дерунів, близько 24 тисяч вареників із капустою, картоплею та вишнею, 84 кг голубців, 78 кг борщового концентрату, 86 кг квашеної капусти, понад три центнери моркви й буряка по-корейськи та маринованої капусти, 20 кг млинців із лівером та сиром, а також понад 12 тисяч пиріжків із капустою, горохом, яблуками та повидлом. Як розповіла журналістові АрміяІnform завідувачка майстерні кухарів-кондитерів Неоніла Чайковська, пиріжки готували не тільки в майстерні, а й у їдальні центру.
– А щодо вареників, то це – вже майже готові напівфабрикати, – розповідає педагог. – Ми не лише наліпили вареників із картоплею, а й відварили їх майже до готовності, помастили олією, аби вони не злипалися, охолодили й заморозили. Вже на передовій бійцям достатньо буде на 2-3 хвилини занурити їх в окріп, і все – страва готова.
Нагадаємо, що учні центру допомагають українському війську від початку бойових дій на Сході держави. Ремонтують автомобілі, виготовляють металеві підставки для розігрівання їжі та спеціальні кішки для зняття розтяжок. Але, звісно, основною частиною волонтерської діяльності учнів ЦПТО є кулінарія.
@armyinformcomua
Контррозвідка Служби безпеки України затримала російського інформатора, який коригував удари дронів-камікадзе типу «Ланцет» по житловій забудові Костянтинівки, а після посилення атак евакуювався на Львівщину, щоб «залягти на дно».
Українські військові на Вовчанському напрямку поповнили обмінний фонд новою партією російських штурмовиків.
Бійці Сил оборони примудрилися всього втрьох захопити одразу сімох ворожих піхотинців.
Працівники ДБР у взаємодії з СБУ викрили начальника фінансової служби військової частини на Київщині, який незаконно продовжував нараховувати грошове забезпечення звільненим військовослужбовцям.
Штурмова група 3-го батальйону 225-го окремого штурмового полку організувала успішну засідку на ворожий транспорт.
Екіпаж бронетехніки десантно-штурмової роти 1-го батальйону 35-ї окремої бригади морської піхоти здійснив зухвалу операцію — під димовою завісою та кулеметним прикриттям зайшов у тил ворога й евакуював дев’ятьох українських піхотинців, які опинилися в оточенні.
від 20000 до 120000 грн
Харків
229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО
від 50000 до 120000 грн
Київ
66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго
Від самого початку широкомасштабного вторгнення «Яструби» ефективно й ефектно б’ють окупантів на сході та півдні України, застосовуючи широкий спектр безпілотних літальних апаратів — від…