Це формує спадкоємність та власну військову традицію. 6 грудня 2025 року Президент України присвоїв 152 окремій єгерській бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України…
АрміяІnform на початку року вже розповідала про вінницьких учнів – майбутніх кухарів, які готують та передають на передову смаколики для наших захисників. Але коли рік починався, ще не було пандемії та спричинених нею карантинних обмежень, тож які справи тепер, чи продовжують дівчата та юнаки радувати вояків варениками, пиріжками та іншими з любов’ю приготованими стравами й напівфабрикатами?
Кореспондент АрміяІnform звернувся з цим запитанням до директора Центру професійно-технічної освіти №1 м. Вінниця Валерія Дяківа, і ось що він розповів.
– Звичайно, карантин вплинув і на наше навчання: ми навчаємось за змішаним принципом та у дві зміни, – говорить керівник ЦПТО №1. – Теоретичні заняття проходять дистанційним методом, а от практичні відпрацювання – безпосередньо у центрі. Групами не більше ніж по 20 учнів хлопці та дівчата займаються практикою та саме під час цих занять продовжують готувати для наших воїнів.
Наразі майбутні кухарі відвантажили волонтерам, що їдуть на передову, понад шість тисяч дерунів та п’ять тисяч вареників. Окрім цього, за неповних три дні ними було приготовано майже півтора центнера моркви та буряка по-корейськи, маринованої капусти з буряком. Тож на новорічних столах бійців одразу кількох підрозділів будуть ці зліплені власноруч вареники та решта смаколиків – свіже, смачне, а головне – зроблене з любов’ю, адже у декого з учнів батьки також зустрічають Новий рік на передовій.
Усього ж від початку року вихованці Центру професійно-технічної освіти №1 м. Вінниця приготували для захисників України 17 тисяч дерунів, близько 24 тисяч вареників із капустою, картоплею та вишнею, 84 кг голубців, 78 кг борщового концентрату, 86 кг квашеної капусти, понад три центнери моркви й буряка по-корейськи та маринованої капусти, 20 кг млинців із лівером та сиром, а також понад 12 тисяч пиріжків із капустою, горохом, яблуками та повидлом. Як розповіла журналістові АрміяІnform завідувачка майстерні кухарів-кондитерів Неоніла Чайковська, пиріжки готували не тільки в майстерні, а й у їдальні центру.
– А щодо вареників, то це – вже майже готові напівфабрикати, – розповідає педагог. – Ми не лише наліпили вареників із картоплею, а й відварили їх майже до готовності, помастили олією, аби вони не злипалися, охолодили й заморозили. Вже на передовій бійцям достатньо буде на 2-3 хвилини занурити їх в окріп, і все – страва готова.
Нагадаємо, що учні центру допомагають українському війську від початку бойових дій на Сході держави. Ремонтують автомобілі, виготовляють металеві підставки для розігрівання їжі та спеціальні кішки для зняття розтяжок. Але, звісно, основною частиною волонтерської діяльності учнів ЦПТО є кулінарія.
@armyinformcomua
У ніч на 14 грудня противник атакував балістичною ракетою Іскандер-М та 138-ма ударними БПЛА типу Shahed, Гербера і безпілотниками інших типів.
Протягом минулої доби ворожих ударів зазнали м. Харків і 4 населені пункти Харківської області.
Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.
Упродовж минулої доби окупанти завдали 570 ударів по 17 населених пунктах Запорізької області.
Президент України Володимир Зеленський заявив про підготовку до ключових міжнародних зустрічей у Берліні, нові санкції проти російського «тіньового флоту», наслідки російських ударів і повернення українців з-за кордону.
Загалом протягом минулої доби зафіксовано 154 бойових зіткнення. Українські захисники стійко стримують натиск окупантів, завдаючи ворогу значних втрат.
від 20000 до 120000 грн
Дніпро, Дніпропетровська область
Це формує спадкоємність та власну військову традицію. 6 грудня 2025 року Президент України присвоїв 152 окремій єгерській бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України…