ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Допомога Схід»: на Донбас доставили гуманітарку на 6,5 млн гривень

Армія і суспільство Важливо Новини
Прочитаєте за: 6 хв. 29 Грудня 2020, 11:31

За поточний рік у район проведення операції Об’єднаних сил у межах стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід» до медичних закладів, які розташовані в населених пунктах, наближених до лінії зіткнення, доставлено цільову гуманітарну допомогу загальною вартістю майже 6,5 мільйона гривень.

«Добрі автопотяги» їдуть без упину

Зокрема, у січні 2020-го до Попаснянської центральної райлікарні, обласного госпіталю для ветеранів війни у Святогірську та Луганської обласної клініки в Сєвєродонецьку доставлено гуманітарний вантаж медичного призначення на суму 823,8 тисячі гривень.

До Мар’їнської центральної районної лікарні, «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Мар’їнської райради та до військово-цивільних адміністрацій Красногорівки й Мар’їнки військові передали понад 20 тонн будматеріалів вартістю 800 тисяч гривень. Будматеріали на майже 1 мільйон гривень доставлено до Маріупольського військово-мобільного шпиталю та Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

У березні цього року гуманітарний вантаж, загальна вартість якого становить понад 300 тис. грн, надійшов до Обласного госпіталю для ветеранів війни в місті Святогірськ і Світлодарської міської клінічної лікарні. Установи отримали медичні розхідники, одноразові медичні інструменти, одноразовий медичний одяг, одноразові набори для проведення хірургічних втручань, набори для передопераційної підготовки та промивання ран, набори для лікування опіків, а також засоби гігієни для важкохворих.

Також близько 5000 кв. м спеціалізованого покриття для ремонту дахів лікарень і будівель мирних мешканців, які зазнали пошкоджень під час артилерійських обстрілів з боку російських окупаційних військ, направлено до Мар’їнського району Донецької області.

У червні 2020 року стратегічна гуманітарна ініціатива «Допомога Схід» доставила в район проведення ООС до медзакладів Луганської та Донецької областей медичну гуманітарку на суму понад 750 тисяч грн. Це одноразові медичні інструменти, одяг, набори для хірургічних втручань і передопераційної підготовки й промивання ран, засоби гігієни.

Варто зауважити, ці вантажі доставлені на Донбас за сприяння Асоціації міжнародних автоперевізників України (АсМАП) із Франції від Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція – Україна» (Aide Médicale & Caritative France-Ukrainе).

У грудні 2020-го до України прибув черговий автопотяг МСГІ «Допомога Схід» із Франції. Українські міжнародні автоперевізники доправили від Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція – Україна» вантаж медичного призначення загалом на близько 2 млн гривень. Це багатофункціональні ліжка з матрацами, медичні меблі, мікроскопи, операційний стіл, наркозно-дихальний апарат, кувези, пересувний рентгенапарат та інше медобладнання. У грудні нинішнього року та січні 2021-го цю допомогу отримають медичні й санаторні заклади: Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеський», Національний військово-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь», Військово-медичний клінічний центр Східного регіону, Військово-медичний клінічний центр Південного регіону, Військово-медичний клінічний центр Західного регіону і Житомирський військовий шпиталь, 65-й військово-мобільний госпіталь у м. Часів Яр та лікарні в районі ООС: Селидівський пеританальний центр, міська клінічна лікарня Торецька.

За час своєї роботи «Допомога Схід» доправила майже 74 тонни гуманітарних вантажів на близько 25,5 млн гривень

«Завдяки цій передачі в інфекційних відділеннях госпіталів повністю закриють потребу в багатофункціональних ліжках, що покращить умови надання допомоги хворим на COVID-19. Ці ліжка та ортопедичні матраци значно полегшують перебування хворих у лікарняних закладах і роботу медперсоналу. Ми ретельно вивчили потребу й передаємо необхідну кількість ліжок для кожного інфекційного відділення цих трьох госпіталів. Моделі ліжок підібрані так, щоб якомога більше відповідали інтер’єру і розміру палат. В Одеському госпіталі оновимо ліжка і в інших відділеннях», – розповідає представник французькоï асоціаціï «Медична та благодійна допомога Франція –  Украïна» Діана Дольс.

На думку командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, наразі дієва підтримка мешканців Донбасу завдяки ініціативі «Допомога Схід» є яскравим прикладом об’єднання патріотичних сил заради стабільної гуманітарної ситуації на сході України, що не залишає байдужими ні українське суспільство, ні міжнародну спільноту.

«Саме тому до нас приєднуються як свідомі українці, так і представники міжнародних гуманітарних організацій. Стратегічну ініціативу «Допомога Схід» підтримує Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України на чолі з Леонідом Костюченком і Асоціація «Медична та благодійна допомога Франція – Україна», координатором якої є пані Діана Дольс», – підкреслив Сергій Наєв.

 

«Відмінною рисою роботи проєкту «Допомога Схід» є попереднє вивчення потреб медичних закладів відповідних регіонів, за яким проводиться ретельний підбір необхідного медичного обладнання та приладдя і доправлення його в Україну до конкретного медзакладу. Дуже великий обсяг роботи в зазначеному алгоритмі взяли на себе Асоціація «Медична та благодійна допомога Франція – Україна» на чолі з віцепрезидентом із гуманітарних питань Діаною Дольс та Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України на чолі з Леонідом Костюченком», – зазначив керівник та координатор проєкту в Україні, офіцер Командування Об’єднаних сил ЗСУ Борис Кутовий.

Усього за весь період роботи стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід» до більш ніж 35 медичних закладів Донбасу доправлено майже 74 тонни гуманітарних вантажів переважно медичного призначення на суму близько 25,5 мільйона гривень.

Цифра

За весь період роботи «Допомоги Схід» до більш ніж 35 медичних закладів Донбасу доправлено майже 74 тонни гуманітарних вантажів переважно медичного призначення на суму близько 25,5 млн гривень.

Ініціативу «Допомога Схід» започатковано у квітні 2018-го, коли генерал-лейтенант Сергій Наєв очолив операцію Об’єднаних сил. Проєкт одразу підтримали Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України, Асоціація «Медична та благодійна допомога Франція – Україна». Керівником та координатором проєкту в Україні є офіцер Командування Об’єднаних сил ЗСУ Борис Кутовий. Торік ініціативу «Допомога Схід» підтримав Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.

Коментар:

Діана Дольс, віцепрезидент з гуманітарних питань Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція – Україна» (Aide Médicale & Caritative France-Ukrainе):

«Коли у 2018 році до мене звернулися з пропозицією спільного проєкту з Командуванням операціï Об’єднаних сил для допомоги лікарням і соцзакладам зони ООС, я майже одразу погодилася. Звісно, попередньо обговорили деталі взаємодіï, адже діаспора та військові – це, так би мовити, «різні світи». Але від початку я знала: це саме той формат співпраці, який я шукала для ефективнішоï допомоги лікарням у районі бойових дій. До того ж з генералом Сергієм Наєвим мала нагоду познайомитися ще у 2016-му, під час гуманітарноï поïздки у Дніпро за проєктом з Дніпропетровською обладміністрацією. Генерал Наєв тоді був командувачем ОК «Схід». Тому мала відчуття, що зможемо зробити спільний проєкт без зайвої бюрократії і з повагою до кожного учасника.

Ми є потужною французькою благодійною асоціацією, яка здійснила якісні гуманітарні проєкти в багатьох областях Украïни. І має певний перелік вимог до украïнських партнерів, щоб забезпечити реалізацію справді якісного гуманітарного проєкту: можливість вивчення потреб, забезпечення прозорого розподілу й передачі допомоги, звітність та перевірки експлуатаціï переданоï допомоги безпосередньо представниками нашоï асоціаціï.

Я задоволена, що з військовими в нас вийшло зробити чудовий і дієвий проєкт, завдяки якому змогли передати необхідну допомогу прифронтовим лікарням, будинкам пристарілих, психоневрологічним закладам, будинкам для людей з інвалідністю, пологовим будинкам та військовим шпиталям».

Підготувала Тетяна Рубан

Читайте нас у Facebook
В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Житлові квартали Херсонщини у вогні: є загиблі та постраждалі

Житлові квартали Херсонщини у вогні: є загиблі та постраждалі

Війська росії упродовж доби, 22 квітня, з різних видів озброєння обстрілювали населені пункти Херсонської області. Через російську агресію загинуло двоє осіб, ще шестеро — постраждало.

Після тривалої перерви ворог вивів корабель в Азовське море

Після тривалої перерви ворог вивів корабель в Азовське море

Станом на ранок 23 квітня на бойовому чергуванні в Чорному морі ворожі кораблі відсутні. В Азовське море окупант вивів корабель.

Ворог завдав понад 500 ударів по Запоріжжю за добу

Ворог завдав понад 500 ударів по Запоріжжю за добу

Упродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 6 населених пунктів.

Британія оголосила про найбільший в історії пакет допомоги Україні, в якому є бронетехніка, ППО, ракети і набої

Британія оголосила про найбільший в історії пакет допомоги Україні, в якому є бронетехніка, ППО, ракети і набої

Велика Британія анонсувала виділення найбільшого пакета військової допомоги для України на 500 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 617 млн доларів). Зокрема, у ньому передбачено боєприпаси, ракети, дрони та ППО.

Як збивали цієї ночі ворожі «шахеди» над Миколаївщиною: перші кадри

Як збивали цієї ночі ворожі «шахеди» над Миколаївщиною: перші кадри

У ніч на 23 квітня 2024 року росія атакувала Україну ударними безпілотниками «шахедами» та ракетами. У ВМС ЗСУ показали, як знищували ворожі цілі над Миколаївщиною.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер (військовий)

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Державна прикордонна служба України

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Суми та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Суми, Сумська область

Технік із системного адміністрування, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Психолог

від 13000 до 13000 грн

Київ

Державна прикордонна служба України