ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Огляд новин ОВТ: новітній танк М1 Abrams, сучасний фрегат та передові технології картографії

Лонгрід
Прочитаєте за: 7 хв. 26 Грудня 2020, 8:55

Для всіх, хто цікавиться новинами озброєння й військової техніки іноземного виробництва, АрміяInform підготувала огляд найважливіших подій у цій сфері за останній тиждень. Читайте також про надзвукові ракети-мішені, застосування штучного інтелекту, нові самохідні гаубиці й броньовані турецькі «Дракони».

Флот США додатково отримає 19 надзвукових «Койотів»

Корпорація Northrop Grumman уклала контракт із ВМС США на виробництво додаткових 19 надзвукових ракет-мішеней GQM-163A «Койот». Як повідомляє Naval Today, сума угоди становить $57 млн, але вона може зрости до $250 млн у разі активації опціонів, що передбачають збільшення замовлення до 84 одиниць.

До речі, Northrop Grumman спроєктувала, розробила і вперше запустила ракету «Койот», оснащену твердопаливним прискорювачем Hercules MK70 і маршовим двигуном MARC-R-282, у 2003-му. Відтоді вона поставила американському флоту 124 надзвукові мішені, які успішно застосовували 79 разів. Як зазначив віцепрезидент Northrop Grumman Річ Страка, нині ракета «Койот» – єдина надзвукова мішень морського базування, виготовлена в США.

Для ВМС США ракети «Койот» стали доступною у фінансовому плані мішенню для відпрацювання захисту від атак протикорабельних крилатих ракет. У разі імітації низько летючої цілі, GQM-163A розвиває швидкість понад 2,5 числа Маха (3063 км/год) або понад 3,5 числа Маха (4288 км/год) при атаці з висоти 15800 метрів.

Армія США створює новітній варіант танка M1 Abrams

Пентагон оголосив, що компанія General Dynamics Land Systems, яка виготовляє танки Abrams, отримала контракт на $4,6 млрд на виробництво основних бойових танків M1A2 Systems Engineering Plan (SEP) версії 3 (V3). Відповідно до умов угоди, місця роботи й фінансування визначать, ураховуючи кожне замовлення, а орієнтовне завершення робіт – 17 червня 2028-го.

Остання версія культового основного бойового танка армії США, також відома як M1A2C, є третьою версією Abrams із пакетом покращення системи M1A2. І цей перелік чималий: покращена електроніка управління вогнем означає, що гармата SEPv3 стрілятиме швидше й точніше; двигун, трансмісія і гусениці теж зазнали змін для підвищення маневреності й підтримки збільшеної ваги платформи.

Берлін і Амстердам спільно розроблятимуть новий фрегат

ФРН і Нідерланди спільно розроблятимуть корабель нового покоління, який замінить німецькі фрегати класу «Саксонія» і фрегати Королівського ВМС Нідерландів класу «Де Зевен Провінс». Як повідомляє Naval News, відповідну угоду підписали держсекретар ФРН Бенедикт Циммер і його голландська колега Барбара Віссер.

У складі ВМС Німеччини нині налічується три фрегати класу Саксонія», збудованих у першій половині 2000-х. Їх розробили як багатоцільові кораблі супроводу, охорони й патрулювання акваторії. У їх створенні основний акцент зосередили на протиповітряній обороні: за допомогою радара SMART-L один фрегат цього типу здатний, наприклад, контролювати повітряний простір над усім Північним морем. Ця РЛС може водночас виявляти понад 1000 цілей.

Фрегати типу F124 із повною водотоннажністю 5800 тонн оснащені установками вертикального пуску Mk.41, розрахованими на 32 зенітні ракети SM-2 і RIM-162 ESSM. Крім того, до арсеналу включені протикорабельні ракети «Гарпун» і 324-мм торпеди.

Чотири фрегати класу «Де Зевен Провінс» збудували для флоту Нідерландів у першій половині 2000-х. Ці 6000-тонні кораблі оснащено аналогічно німецьким фрегатам F124: радари SMART-L, зенітні ракети SM-2 і RIM-162 ESSM, протикорабельні ракети «Гарпун» і 324-мм торпеди. Відрізняється лише склад арткомплексів.

Американські ВПС оцінюють влучання бомб за передовою технологією картографії

Військово-повітряні сили США використовують передові технології картографії, які надають інформацію про структуру місцевості для розвідки й наведення на ціль для військових операцій.

Під час випробування два винищувачі F-15E скинули боєприпаси в спільній атаці. Тоді як інші літальні апарати, зокрема, F-15E, F-35, F-16, FA-18, RQ-4, MQ- 9, U-2 використовували технологію SAR Mapping, щоб оцінити, чи уразили бомби визначені цілі.

  • Мета випробування – визначити можливості й терміни проведення оцінки удару в реальному часі з використанням радарних карт із синтезованою апертурою, – зазначив майор Дерек Андерсон, очільник оперативного відділу 706-ї винищувальної ескадрильї. – Радарні карти з синтезованою апертурою (SAR) дозволяють пілотованим і безпілотним платформам відображати цільові райони з великих відстаней і в складних погодних умовах.

Зрештою, цей тест розроблений, щоб знайти новий спосіб ефективно підтвердити знищення цілі. Технологія SAR Mapping – не нова, але цей тест дозволяє використовувати її так, щоб вирішити проблему в динамічних боях.

Французька армія «призвала на службу» штучний інтелект

Європейський виробник ракет MBDA в межах дослідницької програми французького генерального директорату з питань озброєнь зробив можливим автономне відстеження загроз і виявлення об’єктів за допомогою зображень з використанням штучного інтелекту.

Відповідно до нещодавньої заяви компанії, ця програма, що отримала назву 2ACI, навчена з використанням тільки комп’ютерних зображень перед інтеграцією у вбудовану систему. Потім вона продемонструвала ефективність у виявленні, розпізнаванні й ідентифікації транспортних засобів за допомогою інфрачервоного зображення. Наприклад, система штучного інтелекту може виявляти, відстежувати й оцінювати загрозу від бойових машин потенційного противника на полі бою.

Як зазначають у компанії, систему 2ACI з алгоритмами на основі штучного інтелекту можна застосовувати в будь-якому тактичному контексті, вдень чи вночі, за поганих погодних умов, незалежно від того, чи є машини стаціонарними або мобільними, одиночними чи в складі колони.

Завдяки доступу до великої бази даних із історією, порівняннями і, здавалося б, безмежною сферою взаємопов’язаних змінних, комп’ютерні алгоритми на базі штучного інтелекту можуть усе частіше виконувати такі обчислення.

США нарощує виробництво сучасних самохідних гаубиць

Американська армія нарощує виробництво M109A7 Paladin – новітньої гаубиці сімейства військової техніки компанії BAE Systems. Згідно з її повідомленням, вона приступила до серійного виробництва гаубиці й вже виготовила понад 250 одиниць. M109A7 використовує конструкцію кабіни Paladin M109A6, а вдосконалене шасі забезпечує триваліший термін експлуатації і уніфікованість з багатьма системами. Експлуатаційні витрати знижено за рахунок заміни застарілих деталей.

Нова артилерійська система здатна уражати цілі на відстані до 70 кілометрів.

  • У минулому A6 Paladin був найповільнішою машиною в армії. За допомогою нової гаубиці ми відновлюємо мобільність, щоб Paladin став однією з найшвидших самохідних артустановок, – зазначив з цього приводу представник компанії BAE Systems.

Угорщина отримала першу партію вдосконалених «Драконів» із Туреччини

Угорська армія оголосила про доставку першої партії бронемашин Gidran 4×4 з Туреччини. Вони є частиною 40 таких бронеавтомобілів, замовлених цього року Силами оборони Угорщини.

Gidran – удосконалена версія бронемашини Ejder Yalcın («Дракон»), виготовленої турецькою компанією Nurol Makina. Нова версія оснащена дистанційно керованим бойовим модулем SARP (Stabilized Advanced Remote Weapon Platform) від Aselsan, який може бути озброєний 7,62-мм або 12,7-мм кулеметом і 40-мм автоматичним гранатометом.

Зі свого боку бронемашина Ejder Yalcin – це модульна платформа з високим ступенем захисту і мобільності, розроблена для оперативних потреб військових частин та сил безпеки в кожному регіоні як сільських, так і міських. Має V-подібну конструкцію корпусу, встановлені протимінні сидіння для захисту екіпажу й десанту від вибуху мін і саморобних вибухових пристроїв. Усередині бронемашини може розміститися до 11 бійців. Завдяки потужному дизельному двигуну, високому крутному моменту і повністю незалежній підвісці, авто забезпечує пристойні позашляхові характеристики.

Бронемашину Gidran можна використовувати в розвідці, спостереженні, транспортуванні вантажу, перевезенні військовослужбовців.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Одесі показали наслідки атаки ударних безпілотників

В Одесі показали наслідки атаки ударних безпілотників

Внаслідок російського удару по Одесі наразі зафіксовано пошкодження 58 квартир у 22 будинках.

Президент Литви: Ситуація на фронті в Україні напряму залежить від підтримки Заходу

Президент Литви: Ситуація на фронті в Україні напряму залежить від підтримки Заходу

Президент Литви Гітанас Наусєда закликав європейських партнерів не втрачати час та якнайшвидше надати Україні системи ППО,

Президент відзначив державними нагородами понад 700 військових, з них 228 — посмертно

Президент відзначив державними нагородами понад 700 військових, з них 228 — посмертно

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 718 військовослужбовців України, 228 з них — посмертно.

У Запоріжжі до центру рекрутингу протягом місяця звернулись понад 700 осіб

У Запоріжжі до центру рекрутингу протягом місяця звернулись понад 700 осіб

Понад 730 людей звернулись до Запорізького центру рекрутингу за місяць.

Окупанти скинули модернізовану авіабомбу на Селидове

Окупанти скинули модернізовану авіабомбу на Селидове

У вівторок, 23 квітня, о 4:20 окупанти вдарили авіабомбою УМПБ Д-30 по Селидовому на Донеччині.

На Львівщині затримали військового, який за $17 тис. «продав» місце в делегації для виїзду за кордон  

На Львівщині затримали військового, який за $17 тис. «продав» місце в делегації для виїзду за кордон  

Військовослужбовець військової частини з Львівщини за гроші обіцяв фіктивно включити військовозобов’язаного до складу делегації, яка виїжджатиме на міжнародну конференцію до однієї з країн Євросоюзу.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Стрілець, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Вогнеметник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 21000 грн

Черкаси

Головний центр підготовки особового складу ДПСУ ім. генерал-майора Ігоря Момота

Оператор-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область