ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Полтавщині зростає кількість охочих стати контрактниками

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Грудня 2020, 19:15

Підбиваючи попередні підсумки рекрутингової роботи за рік Полтавського обласного ТЦК і СП, заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення підполковник Едуард Бородай розповів, що зацікавленість громадян призовного віку щодо військової служби за контрактом і далі зростає.

— Кількість охочих вступити до армійських лав, як порівняти з минулим роком, зросла майже на чверть, — зазначив офіцер. — Цьому сприяють кілька чинників, зокрема спрощення призовного процесу. Кандидат, що отримав відношення у тій чи іншій військовій частині, після проходження відповідної процедури відбуває не в навчальні центри, а повертається до обраного підрозділу. І вже командир вирішує, чи відповідає його рівень підготовки обраній спеціальності, чи треба підвищити фах упродовж визначеного терміну навчання.

Зростанню попиту на контрактну службу, окрім стабільного грошового забезпечення, соціального захисту, можливості отримати престижну сучасну спеціальність, значною мірою сприяє й активна роз’яснювальна робота в міських і районних ТЦК і СП, агітаційна робота представників військових частин.

Кандидати ж найбільшу перевагу надають бойовим частинам і підрозділам, які виконують завдання в районі ООС. Найпопулярнішими серед майбутніх контрактників є спеціальності снайпера, зв’язківця, зенітника, механіка-водія, сапера, авторемонтника та інші.

— До числа моїх цивільних професій будівельника й газозварювальника я після закінчення терміну підготовки із задоволенням додам і спеціальність водія вантажних автомобілів, — зазначив солдат В’ячеслав зі складу навчального підрозділу 179-го ОНТЦ військ зв’язку. — Крім того, служба за контрактом є гарантією того, що при нагоді я на пільгових умовах зможу вступити до вишу, можливо, навіть і до військового.

Окремо варто зазначити, що серед більш як тисячі новоспечених контрактників-полтавців і тих, хто проходить співбесіди, майже третина — юнаки віком від 18 до 25 років.

До слова, Полтавщина у нинішньому році доправила до лав Збройних Сил  і жіночу «бойову сотню». Саме така кількість представниць прекрасної статі підписала контракт із військом.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінюсту про стягнення на користь держави арештованого майна, яке належало колишньому народному депутату від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» — псевдогубернатору Запорізької області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Номер обслуги 5 ОШБр

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Стрілець

від 21000 до 51000 грн

Миколаїв

Військова частина А3476

Офіцер інформаційно-аналітичної групи

Львів

Військова частина А2678

Корюківський РТЦК та СП запрошує на контрактну службу в

від 21100 до 121100 грн

Мена, Чернігівська область

Автомеханік

від 22000 до 51000 грн

Дрогобич

Військова частина А1546

Стрілець

від 20100 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО