ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Росія планує вдвічі збільшити кількість озброєння та військової техніки на півострові – Україна в ОБСЄ

Новини світу та України
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Грудня 2020, 9:27

Росія продовжує активну мілітаризацію захопленого Криму, плануючи збільшити протягом наступних п’яти років на 10 тисяч чисельність своїх військових та в 1,5-2 рази кількість озброєння та військової техніки на півострові.

Про це заявила українська місія при ОБСЄ під час 18-го раунду щорічних консультацій з огляду імплементації Документа щодо заходів зміцнення довіри та безпеки у військово-морській галузі на Чорному морі, повідомляє Укрінформ.

«У перспективі російське керівництво планує збільшити чисельність військовослужбовців у Криму майже на 10 тис. осіб, а кількість озброєння та військової техніки – у 1,5-2 рази», – заявили в українській делегації.

Українські дипломати звернули увагу країн-учасниць ОБСЄ до окремих аспектів цілеспрямованої політики РФ з мілітаризації тимчасово окупованого Криму, прилеглих територіальних вод та усього басейну Чорного моря. Зокрема було поінформовано про те, що на сьогодні на тимчасово окупованому півострові розміщено 32,5 тисячі російських військових. На озброєнні об’єднаного оперативного угруповання РФ у Криму знаходиться до 200 танків, понад 400 бойових броньованих машин та понад 280 артилерійських систем різних калібрів, включаючи ракетні системи залпового вогню.

Водночас  Росія наростила кількість літаків та вертольотів на півострові до 150 одиниць, також збільшила кількість засобів ППО до 120 одиниць та розгорнула 10 берегових ракетних комплексів. Крім того, у водах біля окупованого півострова знаходяться 67 бойових кораблів та катерів, включаючи 6 кораблів, оснащених крилатими ракетами морського базування, та 7 ударних підводних човнів.

Україна також поінформувала в ОБСЄ про сформований у грудні 2019 року на території окупованого Криму «943-й центр мобілізаційного розгортання» у Новоозерному. Цей центр призначений для забезпечення належного зберігання озброєння та військової техніки (ОВТ), своєчасного вивезення ОВТ зі складів і приведення його до бойового застосування, але також, у випадку необхідності, на базі центру можуть бути відразу розгорнуті 2 мотострілецькі дивізії.

Крім того, військове керівництво РФ планує реформувати 22-й армійський корпус (Сімферополь) у повноцінну загальновійськову армію. Окремо Російська Федерація значно посилила повітряну складову, додатково розгорнувши на Кримському півострові бомбардувальну, штурмову, винищувальну та армійську авіацію.

«За період окупації кількість бойових літаків зросла у 5 разів, а ударних вертольотів – у 1,5 раза. Зокрема на аеродромах розгорнуті нові багатоцільові літаки Су-30СМ, Су-30М2 та вертольоти Мі-28 і Ка-52. Заміна застарілих літаків Су-27 та Су-24 на винищувачі Су-30СМ/М2 та бомбардувальники Су-34, відповідно, була запланована на 2020-2021 роки», – заявили в українській місії при ОБСЄ.

Також планується подальше збільшення кількості кораблів Чорноморського флоту РФ шляхом включення до його складу бойових кораблів ближньої морської зони.

«До складу Чорноморського флоту було включено 6 підводних човнів, 3 фрегати та 3 малі ракетні кораблі, які можуть нести крилаті ракети морського базування типу «Калібр» – ракети, що можуть вражати наземні цілі на відстані до 1500 км при нормальному навантаженні та до 2600 км – з ядерною бойовою частиною», – зазначили в українській делегації.

Загалом очікується, що до бойового складу ЧФ РФ буде включено 84 кораблі та бойові катери, 61% з яких будуть новими. У пріоритеті – носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Читайте нас в Telegram
«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Водій

від 50000 до 130000 грн

Вінниця

210 окремий батальйон 120 ОБр Сил ТрО

Начальник групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область

Інспектор прикордонної служби

від 20100 до 20100 грн

Рівне

Державна прикордонна служба України

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Опеpатоp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ