ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Росія ставить на охорону Керченського мосту вкрадені в України катери «Сарган»

Blogger pool Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Грудня 2020, 12:17

У 2014 році разом із захопленням Криму Росія отримала і суднобудівне підприємство в Феодосії «Море». На ньому розпочинали будівництво нового проєкту, розробленого українськими корабелами, багатоцільового катера «Сарган».

Звичайно, що окупанти залюбки привласнили цей доволі перспективний проєкт.

«Сарган» був розроблений для українських силовиків, зокрема, перше замовлення було для охорони президента України. Катер має високі швидкісні й маневрені якості, його мали оснастити найсучаснішим навігаційним обладнанням. Катер призначений для спецпідрозділів, проведення спеціальних операцій, а також перехоплення і затримання правопорушників у морських, річкових і озерних акваторіях.

Водотоннажність катера − 11,9 т. Довжина − 13 м, ширина − 3,5 м, висота борту − 1,7 м. Швидкість досягає 44 вузлів. Дальність ходу − 413 миль на швидкості 35 вузлів. Автономність − 2 доби. Здатний працювати при температурі повітря від – 5 до + 40 градусів. Екіпаж − 3 особи. Може брати на борт до 6 десантників або бойових плавців. Доволі вдалий проєкт, як зазначають фахівці, адже він оснащений двома дизельними двигунами потужністю 390 кВт, кожен іноземного виробництва − японської компанії Yanmar.

«Сарган» є продовженням і новою розробкою серії українських катерів берегової охорони «Калкан». Швидкісні якості в них навіть дещо вищі, ніж у попередників, але габарити й водотоннажність відсотків на 10 менше. Відповідно менше автономність і дальність ходу. Озброєння − 2 кулемети калібру 7,62 мм і 12,7 мм. На «Сарганах» воно таке ж, хоча можуть бути й інші варіанти.

Перший з цієї серії катерів був збудований на початку 2017 року, і його взяла на озброєння Росгвардія. Кілька днів тому 6 катерів класу «Сарган», побудованих у Феодосії на суднобудівному заводі «Море», надійшли на озброєння окремої бригади особливого призначення Південного округу Росвардіі в Керчі. Катери пройшли випробування, які підтвердили їх високі бойові якості.

Незабаром бригада отримає ще два таких катери. Їх основним завданням буде підтримання безпеки в Керченській протоці і, зокрема, охорона Керченського мосту. Вартість контракту становить 480 млн. рублів. Тобто кожен «Сарган» обійшовся Росгвардіі в 60 млн. рублів.

Досить хороші катери, які б дуже непогано послужили Україні, проте…

Радує лиш те, що Росія в Феодосії зможе побудувати лише вісім таких катерів, адже японці двигунів їм більше не продають і взагалі відмовились продовжувати співпрацю з підсанкційними підприємствами.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Окупанти вдарили КАБами по Дергачах на Харківщині

Окупанти вдарили КАБами по Дергачах на Харківщині

Сьогодні, 26 квітня, російська армія обстріляла місто Дергачі Харківського району, внаслідок чого постраждали чотири особи.

На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

На фронті 25 квітня внаслідок ракетного обстрілу загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук на позивний «Рута».

На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На Одещині та Херсонщині українські сили ППО знищили два розвідувальні БПЛА окупантів.

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

У річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка трапилася 26 квітня 1986 року, Президент України Володимир Зеленський закликав світ чинити тиск на росію, щоб забезпечити звільнення ЗАЕС від окупантів.

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Для захисту морських шляхів у Чорному морі Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери.

У Повітряних Силах розповіли, чим спричинено затишшя в нічних атаках росії

У Повітряних Силах розповіли, чим спричинено затишшя в нічних атаках росії

Протягом останніх кількох днів спостерігається затишшя в нічних атаках російських окупаційних військ по території України. Це може бути пов’язано з підготовкою до більш масштабного обстрілу.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер групи ВСП

від 30000 до 60000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

.Net engineer

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Київ

Старобільський РТЦК та СП

Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Косівський РТЦК та СП

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Водій

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО