ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Україні створили новий спецзагін ветеранів Cisco

Армія і суспільство Реабілітація
Прочитаєте за: 3 хв. 11 Грудня 2020, 17:00

Він є спільним проєктом американсько-українського Veteranius і Cisco Networking Academy.

Сьогодні в Україні діє досить багато організацій, які активно опікуються українськими захисниками. Проте часом однієї підтримки й реабілітації буває недостатньо, щоб учасник бойових дій міг повністю реалізуватися в цивільному житті й забути про війну. У багатьох з них є, без перебільшення, багато нерозкритого потенціалу або з часом призабутої кваліфікації. Сьогодні за вузькопрофільного спеціаліста, навіть якщо він ветеран війни, приватні компанії готові поборотися на конкурентному ринку й платити досить пристойну зарплатню.

Організація Veteranius, яка добре розвивається в Україні, відносно недавно почала запроваджувати цікаві проєкти з навчання ветеранів російсько-української війни цікавих і досить розповсюджених в Європі професій — системний адміністратор та інтернет-технолог. Ба більше, всі слухачі мають цілком реальні шанси отримати хорошу роботу за цим профілем. Проте здебільшого конкурс передбачає досить жорсткий відбір: на одне вакантне місце — 10 охочих.

— Ми прагнемо, щоб українські роботодавці пишалися тим, що у них працюють ветерани військової служби, — розповідає представник українсько-американського проєкту Razom for Ukraine — Veteranius Ярослав Лепявко. — У наших захисників є справді великий потенціал і хист до роботи з комп’ютерами. Ми повинні дати їм можливість реалізувати свої вміння й щоразу залучаємо до наших проєктів дедалі більше охочих ветеранів.

Буквально днями закінчилася реєстрація учасників у проєкті активістів Veteranius під назвою «Спецзагін Cisco». У ньому з-поміж майже сотні охочих з усієї України відібрали 30 кандидатів, які навчатимуться системного адміністрування, вивчатимуть англійську мову й мову тегів у розмітці вебсторінок, знайомитимуться з протоколами передачі даних тощо. Звичайно ж, теоретичні онлайн-лекції поєднуватимуться з практикою, якою керуватимуть досвідчені викладачі з провідних вишів.

— Майже три місяці всі курсанти проходитимуть навчання в режимі онлайн зі своїх домівок — раз на тиждень по одній-дві години, — повідомив Орест Костів — інструктор академії Cisco у Національному університеті «Львівська політехніка». — Я організовуватиму навчальну трансляцію зі Львова, також до неї долучиться ще один викладач-інструктор з Києво-Могилянської академії. У разі якщо хтось пропустить якесь включення, він зможе переглянути його запис і не відставати від навчання.

Як повідомили ініціатори проєкту, більшість їхніх випускників нині працевлаштовані у Data Ocean, різноманітних вебстудіях і стажуються у KitSoft та DataArt. Також є вже попередні домовленості з Міністерством у справах ветеранів України про можливе працевлаштування колишніх військовиків та з потужними IT-компаніями, котрі також готові розглянути можливість влаштувати на роботу потенційних військових кіберхакерів.

— Ми не зупиняємося на чомусь одному, а постійно шукаємо нові можливості для працевлаштування ветеранів АТО/ООС, — сказав Ярослав Лепявко. — І можу відкрити невеликий секрет: уже з наступного тижня ми запускаємо ще один проєкт під назвою «Cпецпризначенці 12». Символічно 12 ветеранів війни з усієї України, що вже мають навички й досвід у програмуванні, проходитимуть стажування і психологічну реабілітацію на CISCO. І за свою практичну роботу вони отримуватимуть повноцінну зарплату. Ця програма стала можливою завдяки Програмі реінтеграції ветеранів, яку реалізує IREX за підтримки Державного департаменту США.

До слова, Cisco — міжнародна компанія-гігант з виробництва мережевого обладнання, яка має власну мережеву академію, де фундаментально готують IT-спеціалістів для подальшої їхньої роботи в компанії. Звідси й назва навчального спецзагону українських ветеранів, адже за їхньою підготовкою й майбутньою професією стежитимуть ментори відомої інтернет-компанії зі світовим іменем.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні Палата представників США голосуватиме щодо допомоги Україні

Сьогодні, 20 квітня, Палата представників Конгресу США має проголосувати за пакет допомоги на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США.

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Потужний удар по Вовчанську: окупанти знищили цілий під’їзд у житловому будинку

Сьогодні вранці 20 квітня російські військові завдали потужного удару по місту Вовчанськ Харківської області.

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Вісім областей росії було атаковано безпілотниками

Це була спільна спецоперація СБУ, ГУР МОУ та ССО ЗСУ.

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

На східному напрямку за добу ліквідовано понад 600 окупантів, знищено 7 танків та майже пів тисячі БПЛА

За минулу добу на східному напрямку Сили оборони України ліквідували ще 627 російських загарбників та знищили чимало техніки.

Військові контррозвідники спалили 4 ППО, 36 артсистем та 11 танків

Військові контррозвідники спалили 4 ППО, 36 артсистем та 11 танків

Бійці з Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки відпрацювали по цілях з допомогою ударних БПЛА.

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент підписав указ, який забороняє військовим доступ до азартних ігор

Президент Володимир Зеленський підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир взводу, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Фахівець зв’язку

від 21000 до 25000 грн

Подільськ

Державна прикордонна служба України

Стрілець

від 20000 до 22000 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Кулеметник

від 50000 до 100000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Стрілець, Стрілець – зенітник

від 20000 до 50000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Водій-механік

Львів

Військова частина А2678