ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тиждень на передовій: 26 порушень режиму «тиші», один воїн зазнав поранення

Лонгрід Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 7 Грудня 2020, 9:46

Згідно зі щоденними зведеннями пресцентру штабу Об’єднаних сил, з 30 листопада по 6 грудня російсько-окупаційні війська 26 разів порушили домовленості, досягнуті 22 липня в межах Тристоронньої контактної групи. Задокументовано факти порушення режиму припинення вогню із застосуванням гранатометів різних систем і стрілецької зброї неподалік Авдіївки, Новотошківського, Гнутового, Катеринівки, Водяного, Попасної, Опитного, Шумів, Луганського та Мар’їнки.

Найгарячішою добою тижня, що минув, стало 3 грудня — противник 9 разів відкривав вогонь по позиціях наших захисників. Проте більшість обстрілів були неприцільними й не становили загрози життю оборонців, тому військовослужбовці ЗС України вогонь у відповідь не відкривали.

30 листопада поблизу населеного пункту Водяне зафіксовано проліт ворожого БПЛА типу «Квадро» з перетином лінії розмежування. Зосередженим вогнем зі стрілецької зброї українські воїни збили безпілотний літальний апарат противника. А 2 грудня неподалік населеного пункту Водяне ворог дистанційно мінував позиції наших військ, використавши декілька заборонених мін ПОМ-2.

За повідомленнями Командування Об’єднаних сил, минулого тижня серед українських військовиків бойових втрат немає. Однак 4 грудня в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» неподалік Луганського внаслідок пострілу ворожого снайпера зазнав вогнепального поранення військовослужбовець Об’єднаних сил. Українському захисникові оперативно надано першу медичну допомогу й евакуйовано до лікувального закладу. Стан його здоров’я середньої важкості.

Про факти порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Спільний центр з контролю й координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

У районі ООС з 30 листопада по 6 грудня сили й засоби підрозділів ДСНС України зі складу Обєднаних сил залучали до гасіння пожеж, відновлення пошкоджених будинків, а також забезпечували функціонування пунктів надання допомоги населенню, що розміщені в межах контрольних пунктів в’їзду-виїзду на території Донецької й Луганської областей. Так, підрозділи ДСНС Об’єднаних сил обстежили понад 30 га території й знешкодили 563 вибухонебезпечні предмети. У пунктах надання допомоги населенню, розташованих на території КПВВ, рятувальники надали домедичну та психологічну допомогу 67 особам.

За рішенням командувача Об’єднаних сил, усі контрольні пункти в’їзду-виїзду в районі операції Об’єднаних сил функціонують у штатному режимі й відкриті для пропуску щодня з 08:00 до 16:00. Проте вільне переміщення громадян через лінію розмежування в абсолютній більшості дорожніх коридорів блокують російські окупаційні війська. Через це в КПВВ «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське», «Мар’їнка» громадяни лінію не перетинали. Фактичний пропуск громадян здійснюється лише в контрольних пунктах в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» — щодня та «Новотроїцьке» — двічі на тиждень, у понеділок і п’ятницю, коли противник розблоковує рух дорожнім коридором.

6 грудня, у День Збройних Сил України, Президент Володимир Зеленський зустрівся з військовослужбовцями на передовій. Верховний Головнокомандувач оглянув їхні бойові позиції, ознайомився з умовами несення служби. Глава держави привітав військовослужбовців зі святом і вручив їм державні нагороди та цінні подарунки, подякувавши воїнам за службу. Водночас військовослужбовці подарували Володимирові Зеленському пам’ятний сувенір — інсталяцію, складену з осколків ворожих артилерійських снарядів.

Також Президент ушанував полеглих героїв на символічній алеї пам’яті, облаштованій на місці загибелі українських воїнів.

Підготувала Наталія Ткачук

Читайте нас в Telegram
Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

На Харківщині прикордонники-артилеристи бригади «Сталевий Кордон» зупинили ворожий штурм. За допомогою 100-мм гармати вони влучили у танк, на відео з дрона видно як після підриву два окупанта перейшли у ранг мертвих російських «космонавтів».

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Загальна сума збитків, до яких призвели дії заступника гендиректора «росатому» сягає майже мільярда гривень.

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія ведуть спільну роботу над нарощуванням виробництва дронів.

Пентагон анонсував виділення ще одного пакета допомоги Україні на $1 млрд

Пентагон анонсував виділення ще одного пакета допомоги Україні на $1 млрд

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що Сполучені Штати виділяють ще один пакет оборонної допомоги Україні в розмірі 1 млрд доларів, який включатиме ракети для HIMARS, снаряди, системи ППО та інше озброєння.

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор протитанкового озброєння у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Водій

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Гранатометник

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Молодший інспектор прикордонної служби

від 21000 до 21000 грн

Полтава

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

Водій-заправник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Кулеметник

від 20500 до 20500 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ