ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Створення маскувального спорядження у нас перетворилось на конвеєр. Але у кожен оберіг ми вкладаємо душу»

Армія і суспільство Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 5 Грудня 2020, 17:04

Близько 57 тисяч квадратних метрів лише маскувальних сіток виготовили та доправили на передову протягом шести років волонтерства полтавські майстрині, члени громадського об’єднання «HAND MADE для Армії руками небайдужих полтавок».

Список доброчинних справ учасників спілки доповнюють також сотні чугайстрів (маскувальних халатів), плетених килимків, ковдр та подушок, теплі шкарпетки, вітамінні суміші, трав’яні чаї тощо.

– Але якщо кількість створених речей для потреб  воїнів-захисників ми і можемо підрахувати, то об’єм позитивної енергетики і любові,  якими заряджені наші вироби, не вкладаються у рамки жодної статистики, – розповіла керівник волонтерського підрозділу Тетяна Сігіда. Створення маскувального спорядження у нас перетворилось на конвеєр, але у кожен оберіг ми вкладаємо душу. Саме тому і починаємо плетіння кожної сітки зі створення візерунку у формі серця, що беззаперечно можна вважати нашим брендом.

Згуртовані загальною справою

Наш колектив однодумців та активних ентузіастів волонтерського руху згуртувався восени найскрутнішого для країни 2014 року, коли на передньому краї протистояння російській агресії  вирішувалась  доля української нації, – продовжила розповідь пані Тетяна. – Кожен з нас щиро бажав внести і свою посильну частку в перемогу.

Ядро організації складають близько двадцяти учасників. Та якщо  окреслити загальну її кількість, то це навіть не сотні, а тисячі.

– Виготовлення маскувальних сіток це не лише процес плетіння, а і певне, так би мовити, логістичне його забезпечення, – зазначила майстриня. – Цю складову своєю доброчинною допомогою нам забезпечили керівники швейних фабрик майже всієї України. Вони активно  допомагають  у постачанні необхідними для виготовлення сіток стрічками, нитками та іншими витратними матеріалами. Основи для сіток та  інші необхідні речі ми закуповуємо завдяки добровільним пожертвам полтавських меценатів та небайдужих містян.  Це дало можливість утримати динаміку виробничого процесу навіть у період пандемії.

Слова волонтерки наочно підтверджують щотижневі звіти на офіційній сторінці організації у соцмережі  Фейсбук. Лише протягом двох останніх місяців від полтавок на передову було доправлено більше ніж 80 маскувальних сіток загальною площею 850 квадратних метрів, 10 «чугайстрів-«кікімор», близько 45 плетених килимків та ковдр, кілька десятків пар саморобних зимових шкарпеток. До своїх виробів майстрині для підтримки здоров’я та хорошого настрою українських воїнів додали і вітамінні та фруктово-рослинні суміші, мед, домашні смаколики тощо.

Вогонь, що запалює серця і живить волонтерську наснагу

Насамперед це усвідомлення своєї потреби та необхідності волонтерської справи. Хоча, на жаль, запал волонтерської активності у державі дещо спав, – поділилась своїми міркуваннями Тетяна Сігіда.Безумовно, сьогодні наші захисники забезпечені всім необхідним у рази краще, ніж у перші роки неоголошеної російської війни. Але від того наша скромна праця не стала менш важливою та значущою. Маскувальні засоби теж вирішують успіх у бою, адже вони зберігають життя наших воїнів. Тому і називаємо їх оберегами. Найважливіша складова, що живить нас позитивним зарядом – це  щира вдячність воїнів-захисників за нашу працю. ЇЇ ми відчуваємо постійно, адже у режимі 24/7 тримаємо зворотний зв’язок із нашими армійцями. Ми радо спілкуємось з ними – і віртуально, і упродовж їхніх нечастих, але таких бажаних  відвідин нашого осередку.  Ми стали однією дружньою бойовою родиною, яка дедалі продовжує зростати.  Саме заради цього і варто жити.

Фото автора та з архіву Тетяни Сігіди

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Операційна сестра, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А4615

Командир протитанкового взводу, офіцер

від 55000 до 125000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Стрілець

від 20500 до 20500 грн

Городок (Житомирська обл.)

Військова частина А2192

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 25000 до 25000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 21600 до 121600 грн

Львів, Львівська область

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП