ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Брати по крові і зброї,  Віктор та Василь,  воюють на передовій

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Грудня 2020, 19:40

Між Віктором та Василем – 16 років різниці. Тому рідні брати з прикордонного містечка Устилуг, що на Волині, навіть уявити не могли, що захищатимуть Україну пліч-о-пліч у лавах окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Віктор, найстарший із чотирьох дітей у сім’ї (у хлопців 2 сестри), пішов на фронт з початком війни, у складі одного з добровольчих батальйонів визволяв Попасну, Лисичанськ, інші міста Луганщини, які нині, понад шість років потому, продовжує захищати зі зброєю в руках.

– Спогади з того часу, напевно, не потьмяніють у пам’яті ніколи: перші перемоги… і перші втрати, і сили, витрачені на те, щоб прийняти жорстоку фронтову дійсність…   Та найбільше, напевно, запам’ятався страх, коли з дому подзвонили і сказали, що Василь, на той час іще школяр, учень старших класів, утік із дому на фронт, слідом за мною, – пригадує Віктор. – Батьки тоді мало не збожеволіли від хвилювання. У мене ж і в чоловіка однієї із сестер, Олександра, кадрового військового, який теж служить в одному з підрозділів нашої князівської  бригади та мешкає в Залужжі поблизу Устилуга, додалося сивини, адже розуміли, чим малий ризикує… Це було фронтове літо кривавого 2014-го…  Та після розмови з командиром нашого підрозділу, а Василь уже встиг стати у стрій, спільними зусиллями вдалося вмовити вояку-школяра повернутися додому, закінчити навчання, а вже після того йти воювати…

Нині Василеві – 22, з яких 4– він у складі бригади імені князя Романа Великого захищає Україну на передньому краї. Тепер і він, і Віктор, який, після перерви, цьогоріч навесні повернувся на військову службу,  – сержанти. Як командири молодшої ланки, вони є найпершою опорою та помічниками командирів своїх підрозділів. До речі, чимало військовослужбовців, якими командує Василь, за віком годяться йому в батьки…

– Авторитет в особового складу, – це не тільки відповідні військові навики, бойовий досвід. Цепередусім щире, людське ставлення до кожного, хто воює пліч-о-пліч із тобою, – каже Василь. – Для своїх бійців, я, ясна річ, командир. Та насамперед я для них бойовий побратим і друг.

Віктор і Василь ідуть одним окопом. Про щось тихо перемовляються і усміхаються – їм завжди є про що поговорити. Морозяний вітер ковтає уривки фраз і підганяє хлопців у бліндаж – у них сьогодні ще дуже багато справ. Та спочатку треба подзвонити додому, бо рідні за них, як завжди, хвилюються…

Цю історію розповіли в окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого.

Читайте нас у Facebook
За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Штаб-сержант 3 категорії у в/ч А2800

від 23000 до 45000 грн

Радісне, Одеська область

військовослужбовець Начальник медичної служби

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Стрілець

від 53000 до 120000 грн

Миргород

148 батальйон 116 ОБр Сил ТрО

Стрілець-зенітник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Номер обслуги, артилерист

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Водій

від 50000 до 130000 грн

Вінниця

210 окремий батальйон 120 ОБр Сил ТрО