ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

З днем народження, військовий Храме!

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Листопада 2020, 11:28

Сьогодні своє престольне свято відзначає одна з найстаріших військових церков – Храм Архистратига Михаїла, що розташований на території військового містечка особового складу Червоноградського гарнізону.  Ось вже близько двох десятків років двері храму цілодобово відчинені для всіх спраглих духовного опертя та молитви.

– Це наша принципова позиція, – наголосив настоятель церкви і військовий капелан, протоієрей Андрій. – Кожен воїн, його дружина чи дитина, або й інші родичі можуть зайти до храму і отримати те духовне наповнення, яке потрібне нам і в хвилини розпачу, і в години радості.

Капеланський храм збудовано на кошти та зусиллями воїнів  Держспецтрансслужби. Спочатку це була порівняно невелика споруда, яку згодом розбудували та оздобили. Особлива гордість парафії – дзвіниця. Кожного, хто потрапляє в цей храм, насамперед зустрічає копія Томосу про автокефалію, що 6 січня 2019 року в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вручив предстоятелеві Православної церкви України митрополитові Київському і всієї України Епіфанію. Також вражають красою і дещо незвичним дизайном «царські врата» ручної роботи. Вони стилізовані під зразок Малого Герба України – тризуба. За словами капелана, так зроблено свідомо, адже перші подібні іконостаси можна було побачити в Америці, де після поразки Національної революції 1917–1921 років оселилось чимало емігрантів з України. Люди прагнули не лише зберегти свою віру, але й національну ідентичність. Саме тому такий український символізм отець Андрій взяв за основу оздоблення військової духовної святині в Україні. А ще тут зберігається хоругва військового підрозділу гарнізону. Воїни називають її духовним прапором свого з’єднання.

– Цю хоругву на моє прохання виготовила Софія – одна з відомих місцевих майстринь, – продовжив розповідь священник. – І тому вона має особливу цінність, адже несе молитву і тепло рук української жінки-берегині.

Також серед унікальних артефактів церкви є столітній хрест та ікона українського князя Миколи Святоші, яку частині передали з Києва. Отець Андрій наголосив, що покликанням Храму Архистратига Михаїла є не навертати людей до тієї чи іншої релігії, адже тут раді всім воїнам, які в силу різних обставин мають потребу в душпастирській опіці. Головне – не боятися бути правдивим перед собою, і тоді дорога до Бога буде прямою і широкою.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття: Ілля Євлаш — про літак Су-57

Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття: Ілля Євлаш — про літак Су-57

російський літак Су-57 окупанти використовують для ударів по Україні, але намагаються тримати на великій відстані, оскільки і його може збити українська ППО.

Окупанти вдарили КАБами по Дергачах на Харківщині

Окупанти вдарили КАБами по Дергачах на Харківщині

Сьогодні, 26 квітня, російська армія обстріляла місто Дергачі Харківського району, внаслідок чого постраждали чотири особи.

На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

На фронті 25 квітня внаслідок ракетного обстрілу загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук на позивний «Рута».

На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На Одещині та Херсонщині українські сили ППО знищили два розвідувальні БПЛА окупантів.

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

У річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка трапилася 26 квітня 1986 року, Президент України Володимир Зеленський закликав світ чинити тиск на росію, щоб забезпечити звільнення ЗАЕС від окупантів.

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Для захисту морських шляхів у Чорному морі Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-кранівник, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406

C Engineer

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Інспектор прикордонної служби

від 20500 до 30000 грн

Миколаїв

Херсонський прикордонний загін

Майстер ремонтного відділення бронетанкової техніки

від 25000 до 45000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

оператор дрону/квадрокоптеру

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область

Опеpатоp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ