ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Щоб піти на строкову службу, Дмитро перевівся на заочну форму навчання

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 25 Листопада 2020, 15:25

До кінця місяця Хмельниччина повністю виконає план призову строковиків

На Хмельниччині триває осінній призов громадян на строкову службу. 419 подолян уже одягли армійські однострої. Повністю виконано план з комплектування підрозділів прикордонників і Державної спеціальної служби транспорту.

На обласному збірному пункті серед призовників вирізняється міцний, спортивної статури юнак. Дев’ятнадцятирічний Сергій Орішний з Чемеровецького району активно займається спортом, і не дивно, що саме його відібрали для служби в десантно-штурмових військах. Після підготовки у Навчальному центрі ДШВ у Житомирі хлопця направлять в одну з елітних бригад.

– Хочу перевірити себе в армії, − каже Сергій.

А Дмитро Пасенков із Дунаєвецького району навчався на четвертому курсі Кам’янець-Подільського університету на інженера-механіка. За прикладом братів вирішив пов’язати життя з армією. Перевівся на заочну форму навчання і пішов у військкомат. Його старший брат брав участь у бойових діях на Донбасі, а менший у війську з весни. Уже пройшов вишкіл у навчальному центрі в Старичах і нині в бойовій частині.

– Мріяв потрапити в десант і згодом підписати контракт. Але направили в іншу команду. Та я однак здійсню свою мрію, − каже юнак.

– Особливість цьогорічної призовної компанії у тім, що вона проходить в умовах карантинних обмежень. Але водночас призов здійснюється згідно з планом і вже у п’ятницю останній представник Хмельниччини відбуде до місця служби, − інформує тимчасовий виконувач обов’язків заступника військового комісара – начальника сектору комплектування Хмельницького обласного територіального центру комплектування підполковник Олег Попович.

Військові комісаріати Хмельниччини проведуть і відбір кандидатів на військову службу за призовом осіб офіцерського складу. Тринадцять офіцерів запасу направлять на курси перепідготовки й підвищення кваліфікації до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Військової академії м. Одеса та Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Офіцери запасу пройдуть тримісячний курс підвищення кваліфікації за військово-обліковими спеціальностями, набутими на військових кафедрах. Після цього їх направлять у військові підрозділи.

Служитимуть офіцери виключно в місцях постійної дислокації частин, їх не залучатимуть до виконання завдань у районі проведення ООС.

Довідково: грошове забезпечення призвані офіцери отримуватимуть нарівні з офіцерами військової служби за контрактом у розмірі 13000−15000 гривень. Також вони зможуть отримувати компенсацію за піднайом житла. А відповідно до статті 119 «Кодексу законів про працю України» за призваними офіцерами залишається робоче місце, посада та середньомісячна заробітна платня на підприємстві,установі чи організації, де перед призовом працював офіцер.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони знищили в Брянській області РЛС, яка допомагала скидати КАБи на Україну

Сили оборони знищили в Брянській області РЛС, яка допомагала скидати КАБи на Україну

Комплекс «Небо-У» контролював небо на 700 кілометрів в глиб України, допомагав ворогу виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які скидають КАБи на українське прикордоння.

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля

Володимир Зеленський в інтерв’ю американському мовнику PBS розповів, що росіяни змогли знищити Трипільську ТЕЦ тільки після того, як в України закінчилися ракети для систем ППО.

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, щоб обговорити продовження підтримки України на тлі вторгнення росії.

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Лісовою дорогою неквапливо рухався позашляховик. Сяяло сонце. Ліс, який щойно прокинувся від зимової сплячки, був наповнений пташиним щебетанням, і все дихало тишею і покоєм.

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

Агент рф наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництва Херсонської обласної військової адміністрації.

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала інформацію про нібито підготовку російських окупантів до великого наступу влітку цього року.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелефоніст (128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада)

від 23000 до 123000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 20000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Командир відділення

від 22000 до 52000 грн

Одеса

Військова частина А4055

Технік із системного адміністрування, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій категорії С

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення