ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Київщині молоді контрактники вперше виконали бойові стрільби з «Піонів»

Вишкіл Новини Репортаж
Прочитаєте за: 3 хв. 12 Листопада 2020, 13:18

В окремій артилерійській бригаді імені гетьмана Тараса Трясила триває бойове злагодження підрозділів. Як розповів журналісту АрміяInform командир бригади полковник Олег Шевчук, наразі завершується етап колективної підготовки у складі артилерійських батарей.

– У батареях тривають тактичні навчання з бойовою стрільбою, – розповідає заступник командира частини полковник Сергій Марценюк. – Тривають навчання два дні у кожній батареї. Це – завершальний етап колективної підготовки підрозділів, вінець їхнього злагодження, після якого вони отримують оцінку своєї бойової готовності та допускаються до виконання завдань за призначенням.

Тактичні навчання з бойовою стрільбою розпочалися під командуванням командира самохідно-артилерійського дивізіону майора Вадима Клюя. Першою відстрілялася батарея, якою командує лейтенант Микола Нечай. На здивоване запитання кореспондента про військове звання комбата у бригаді пояснюють: лейтенант Нечай – досвідчений офіцер із досвідом бойових дій та управління підрозділами. Він починав військову службу, будучи призваним за мобілізацією ще у 2015-му, і пройшов значний бойовий шлях від солдата до заступника начальника штабу дивізіону, а тепер командує батареєю грізних «Піонів».

Під час тактичних навчань з бойовою стрільбою розрахунки діють вдень і вночі, здійснюючи марш до району зосередження та виконуючи весь комплекс елементів навчань, як у реальній бойовій обстановці: займають та маскують район вогневих позицій, виконують вогневі завдання й залишають район.

Як розповів полковник Сергій Марценюк, під час дводенного навчання у самохідно-артилерійській батареї розрахунки перевірили себе і всі самохідні артилерійські установки підрозділу, ведучи з них вогонь бойовими снарядами. До слова, дальність ураження цілей активно-реактивним боєприпасом становить до 46 км, звичайним – до 37,5 км, а маса одного такого снаряда для гармати великої потужності, якою є САУ 2С7 «Піон», становить 110 кг. Тож можна собі уявити, якими кремезними мають бути гармаші, що закидають такі болванки й заряди до казенників своїх «саушок»! А насправді переважна більшість із них – юні бійці, далеко не завжди геркулесової статури, які тільки 2-3 місяці тому під час строкової служби уклали свій перший контракт, вирішивши присвятити життя захисту України!

У бригаді імені гетьмана Тараса Трясила розповідають, що молоді воїни з честю виконали перші у своєму житті бойові стрільби. Найбільше з-поміж них відзначився солдат Андрій Степаненко, якому командування доручило артилерійський розрахунок – він є командиром гармати. Втім, усі без виключення розрахунки знищили визначені цілі – у небо снаряди не відправив жоден. Також командування відзначає екіпаж головного сержанта взводу старшого сержанта Дмитра Сорокового. Він проходить службу вже досить давно, але в ролі командира гармати під час бойових стрільб працював уперше й блискуче впорався із завданням, його розрахунок діяв найбільш злагоджено.

Наступні два дні триватимуть тактичні навчання з бойовою стрільбою у двох інших батареях, після чого пройде бойове злагодження уже всього дивізіону.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Кирило Буданов розповів про сподівання путіна на Дональда Трампа

Кирило Буданов розповів про сподівання путіна на Дональда Трампа

Начальник Головного управління розвідки Міністерства Оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов вважає, що кремль розраховує отримати для себе позитивний результат у випадку перемоги Дональда Трампа на виборах президента США.

Дмитро Кулеба та Мелані Жолі обговорили шляхи передачі Україні більше систем ППО

Дмитро Кулеба та Мелані Жолі обговорили шляхи передачі Україні більше систем ППО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Італії провів зустріч з канадською колегою Мелані Жолі. Вони обговорили надання Україні додаткових систем ППО.

Віцеканцлер Німеччини прибув до Києва з неанонсованим візитом: програма візиту

Віцеканцлер Німеччини прибув до Києва з неанонсованим візитом: програма візиту

Віцеканцлер Німеччини та міністр економіки Роберт Габек прибув до Києва у четвер вранці з неанонсованим візитом.

У ВМС ЗСУ повідомили, скільки підводних носіїв «калібрів» залишилося у рф в Чорному морі

У ВМС ЗСУ повідомили, скільки підводних носіїв «калібрів» залишилося у рф в Чорному морі

У російського флоту в Чорному морі залишаються в строю лише три з шести підводних човнів, які можуть мати на озброєнні крилаті ракети типу «калібр».

ППО вночі знищила усі 13 «шахедів», якими росія атакувала Україну

ППО вночі знищила усі 13 «шахедів», якими росія атакувала Україну

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БПЛА типу Shahed-131/136 із районів приморсько-ахтарськ — рф та мису Чауда — Крим.

У Чернігові завершили пошуково-рятувальну операцію на місці ракетного удару

У Чернігові завершили пошуково-рятувальну операцію на місці ракетного удару

Внаслідок терористичної атаки росіян 18 людей загинуло, а 78 було поранено.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіоінженер

від 22000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Кухар 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 52000 грн

Степанівка, Сумська область

Кулеметник військової частини

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Інженер-механік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Старша медична сестра

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ