ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Лише 5 військових звань сержантського і старшинського складу підпадають під переатестацію

Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 5 Листопада 2020, 9:15

Про це на брифінгу у пресцентрі АрміяInform заявив головний старшина ЗСУ – начальник Управління по роботі з сержантським складом Збройних Сил України старший прапорщик Олександр Косинський, коментуючи майбутню переатестацію у військових званнях військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу.

– Переатестовуватимуть тільки тих військовослужбовців, чиї звання змінюють назву. Наприклад, є звання «старший сержант» і у новій колонці звань – та ж назва «старший сержант». Військового з таким званням не треба переатестовувати, у цьому немає сенсу. Так, ми ввели звання «рекрут». Воно нижче за звання солдата і призначене виключно для громадян, які прийдуть на військову службу за контрактом – на час проходження ними курсу базової загальновійськової підготовки і випробувальний період. Отже, переатестовувати у звання «рекрут» нині нікого. Власне, змінюватимуть тільки звання «старшина» – на «головний сержант», «прапорщик» – на «штаб-сержант», «старший прапорщик» – на «майстер-сержант», «мічман» – на «штаб-старшина», «старший мічман» – на «майстер-старшина». Всі, кому присвоєні згадані 5 військових звань, повинні будуть переатестовуватись, щоб отримати нові звання, – зазначив головний старшина ЗСУ.

За його словами, військовослужбовців, які на час переатестації обійматимуть штатні посади вищого сержантського складу (передбачають штатно-посадові категорії «майстер-сержант», «майстер-старшина», «старший майстер-сержант», «старший майстер-старшина», «головний майстер-сержант», «головний майстер-старшина») переатестують у ці військові звання відповідно до їхніх штатно-посадових категорій, так би мовити, «один до одного». Тобто, без врахування, в якому званні ці військовослужбовці  фактично перебуватимуть на момент переатестації.

– Слід врахувати, що звання «старший майстер-сержант», «головний майстер-сержант» – додаткові військові звання. Тобто, вищі на два ступені, ніж найвище звання сержантського складу «старший прапорщик» у попередній колонці звань. Те ж і для корабельних військових звань. Якщо, для прикладу, в бригаді наразі є головний старшина бригади, який перебуває у званні «прапорщик», то, попри  зазначене, йому присвоять одразу звання «майстер-сержант». Тобто, на рівні посад вищого сержантського і старшинського складу ми під час переатестації сформуємо «вершину кадрової піраміди» сержантського корпусу, – додав Олександр Косинський.

Він зауважив: нові військові звання введуть у штати військових організаційних структур до кінця 2020-го, а переатестація розпочнеться з 1 січня 2021 року. Проте це не стосуватиметься військових частин та підрозділів, що виконують завдання за призначенням у визначених районах. У них переатестацію проводитимуть після завершення виконання завдань і повернення особового складу до пунктів постійної дислокації.

Фото: Дмитро Юрченко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Головний сержант-командир установки в/ч А2800

від 23000 до 50000 грн

Радісне, Одеська область

Офіцер служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 28000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Кухар, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Мінометник в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Гранатометник

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343

Технік із системного адміністрування, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область