ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна нагадала в ОБСЄ про вбитого військового: Так Росія виконує свої зобов’язання

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 27 Листопада 2020, 10:17

Вбивство снайпером збройних формувань Російської Федерації на Донбасі українського військовослужбовця під час перемир’я демонструє, як російська сторона ставиться до виконання своїх зобов’язань.

Про це Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ 26 листопада, повідомляє Укрінформ.

– Два дні тому, 24 листопада, поблизу Авдіївки було вбито українського військовослужбовця снайперським вогнем з боку російських збройних формувань. Це ось так російська сторона виконує свою частину зобов’язань за угодою про припинення вогню від 22 липня. Хоча загальна ситуація з безпекою на місцях і залишається значно менш напруженою, ніж до початку дії додаткових заходів щодо зміцнення режиму припинення вогню (що підтверджується, зокрема, у звітах СММ), такі випадки демонструють рівень виконання Росії власних зобов’язань, – заявив Євгеній Цимбалюк.

Український посол закликав делегації країн-учасниць завжди пам’ятати про те, що навіть професійні українські військовослужбовці на Сході України не є в безпеці, не кажучи вже про цивільних осіб, які, відповідно закликів Росії, мають займатися там проведення виборів.

– Кожного разу, коли ви чуєте заклики російської делегації на адресу України щодо імплементації політичних положень Мінських домовленостей та проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей України без створення там належного безпекового середовища, вам слід пам’ятати, що навіть професійні, добре оснащені військовослужбовці не є в безпеці на Донбасі, не кажучи вже про українських цивільних осіб, які організовували б вибори, чи міжнародних спостерігачів, які б їх контролювали, – заявив дипломат.

За словами очільника української Місії при ОБСЄ, саме тому першим пунктом усіх документів, запропонованих українською стороною з метою врегулювання конфлікту, є виведення зі Сходу України усіх незаконних російських збройних формувань та найманців. Зокрема, це стосується і «Плану спільних кроків», який нещодавно був поданий Україною на розгляд Росії в рамках ТКГ.

Нагадуємо, 24 листопада поблизу Авдіївки в результаті снайперського вогню з боку російських збройних формувань загинув військовослужбовець Збройних Сил України, 31-річний старший солдат В’ячеслав Мінкін.

Читайте нас в Telegram
У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук прокоментував знищення далекого стратегічного бомбардувальника Ту-22М3.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир стрілецького взводу

Київ

Військова частина А7039

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Водій-електрик у військову частину А4935

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Кухар господарчого відділення

від 20000 до 21000 грн

Рівне

Військова частина А0532

Стрілець – помічник гранатометника

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Сержант з матеріального забезпечення

від 25000 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО