ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Щоб вибити ворога, понтонери з’єднали береги Айдару

Навчання та тренування Новини Репортаж
Прочитаєте за: 3 хв. 27 Листопада 2020, 10:53

На Луганщині, в районі проведення операції Об’єднаних сил, відбулися тактико-спеціальні заняття з наведення понтонно-мостової переправи через річку Айдар із застосуванням аерозольного прикриття, тобто маскування.

Начальник відділу підтримки військ Об’єднаного командного пункту Об’єднаних сил полковник Олександр Кормашов розповів, що до занять залучали понтонну роту одного з Центрів інженерного забезпечення та зведений загін полку радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ), що входять до сил і засобів ООС.

– За легендою, противник закріпився на панівній висоті на правому березі річки. Для штурму ворожих позицій і захоплення плацдарму ми отримали завдання приховано з’єднати береги понтонно-мостовою переправою, аби перекинути туди бойову техніку і особовий склад. Тож, провели інженерну розвідку району виконання завдання, розрахували сили й засоби, – зазначив полковник Кормашов.

Командир понтонної роти капітан Богдан Рибчук у районі ООС/АТО вже не вперше єднає береги водойм для проходу техніки. Так само має чималий досвід участі в багатьох масштабних військових навчаннях Збройних Сил України.

– Сьогодні ми навели переправу довжиною 71 метр. Її вантажопідйомність – 60 тонн. Танки, бронетехніка можуть спокійно пройти. Для організації переправи нашими силами й засобами організовано комендантську службу, евакуаційно-рятувальне й медичне забезпечення, – наголосив ротний.

Наведення переправи й перекидання основних сил відбувалося замасковано, у димовій завісі. Аерозольне маскування забезпечував взвод старшого лейтенанта Юрія Чорного. Його підлеглі провели радіаційну, хімічну і біологічну розвідку локації та маршруту, врахували метеорологічні умови, завдяки чому успішно виконали своє завдання.

Підсумовуючи практичну фазу занять, їхній керівник полковник Олександр Кормашов підкреслив, що військовослужбовці-понтонери й маскувальники із завданням справились на тверду оцінку «добре».

– Понтонну переправу навели, практичні дії з доставки бойової техніки і особового складу основних сил для штурму позицій противника виконано. І це головне, – підкреслив керівник. – Військовослужбовці продемонстрували хороші навички, вміння й професіоналізм. Водночас ми побачили, на що варто звернути увагу в подальшому, зробили правильні висновки та зрозуміли, над чим варто працювати далі, аби покращити часові показники й якість виконаних завдань. Ми не зупиняємося на досягнутому і постійно прагнемо вдосконалення, – підсумував полковник Олександр Кормашов.

Фото автора

Позаштатний кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля!

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля!

Володимир Зеленський в інтерв’ю американському мовнику PBS розповів, що росіяни змогли знищити Трипільську ТЕЦ тільки після того, як в України закінчилися ракети для систем ППО.

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, щоб обговорити продовження підтримки України на тлі вторгнення росії.

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Лісовою дорогою неквапливо рухався позашляховик. Сяяло сонце. Ліс, який щойно прокинувся від зимової сплячки, був наповнений пташиним щебетанням, і все дихало тишею і покоєм.

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

Агент рф наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництва Херсонської обласної військової адміністрації.

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала інформацію про нібито підготовку російських окупантів до великого наступу влітку цього року.

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Охоронець приміщення

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Радіотелеграфіст

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Начальник полігону

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Зв’язківець (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Парашутист, укладальник парашутів, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Технік РТБ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623