ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Поради досвідченого військового водія з передової — як готувати авто до зими

Лайфхак
Прочитаєте за: 3 хв. 23 Листопада 2020, 19:27

Зима, як правило, не пробачає недбалості ні водіям, ні механікам. Тому подумати про підготовку до холодного сезону краще заздалегідь. Свої поради здогляду за транспортним засобомдає водій окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського старший матрос Олександр Гвоздецький.

У що краще «взути» свого «залізного коня»

За словами Олександра, вибираючи шини, слід враховувати, що тільки зимові шини призначені для того, щоб справлятися з низькими температурами, сльотою, снігом і льодом, якими взимку вкриті дороги в багатьох регіонах. Вони мають більшу глибину протектора, як порівняти з шинами, що використовують у літній період. Це дає краще зчеплення на снігу й ковзкій поверхні.

Для виробництва зимових шин використовують м’якішу гуму, яка йу холод залишається гнучкою. Вибираючи зимові шини, звертайте увагу на індекс швидкості Q. Виробники шин рекомендують не перевищувати швидкість, на яку розрахована шина, це небезпечно та призводить до швидкого зношування.

Узимку навантаження на акумулятори більше

Якщо ви не плануєте використовувати транспортний засіб узимку, Олександр радить зняти акумулятор. За низьких температур розряджений акумулятор може «розмерзнутися». Якщо ж техніка продовжує працювати йу зимовий період, то треба мати на увазі, що зимова експлуатація АКБ супроводжується такими моментами:

  • знижується температура електроліту батареї — зростає його в’язкість, зменшується електропровідність, а тому знижується ефективність процесу зарядження від генератора;
  • запуск холодного двигуна потребує більшої енергії від акумулятора через тривалу й напружену роботу стартера, що призводить до швидкого розрядження АКБ, а також зниження її зарядженості;
  • скорочується тривалість світлового дня, що викликає необхідність тривалішої роботи приладів освітлення і знижує можливість генератора для ефективного підзарядження акумуляторної батареї.

Вплив усього перерахованого вище на стан АКБ посилюється, якщо генератор автомобіля зношений. Тому для подовження строку експлуатації акумулятора Олександр рекомендує контролювали потрібний натяг ременя приводу генератора, стежити за тим, щоб не було «витікання» струму від АКБ. Якщо умови зберігання авто дозволяють, можна відключати акумулятор. Також варто періодично контролювати рівень і щільність електроліту.

Паливна магістраль боїться кристалів парафіну

Щодо паливної системи, її теж слід підготувати до зимової експлуатації. Зі слів водія, найуразливішим місцем паливної магістралі є фільтр тонкого очищення, який стає непрохідним за низьких температур через вищу в’язкість палива та скупчення в ньому кристалів парафінів.Електричний підігрівач, виконаний у вигляді накладної обойми — бандажа, призначений для зовнішньої установки на корпус фільтра тонкого очищення. Підігрівач застосовують для передпускового підігрівання палива у фільтрі, він працює від акумулятора автомобіля.

Щоб не було сюрпризів навесні, взимку двигун треба прогрівати

Якщо ви не плануєте експлуатувати «залізного коня» взимку, треба виконати низку операцій, щоб навесні автомобіль не підвів. Отже, перед тим, як поставити техніку на зберігання, її варто очистити від забруднень і після цього промазати мастилом або спецсумішами. Потрібно попіклуватися, щоб за зиму деталі не постраждали від корозії: Спеціальні суміші захистять транспортний засіб від утворення іржі.

Ослабте паски на двигуні, щоб за низької температури гума не втратила еластичність. Для того, щоб колеса не деформувалися за різких перепадів температури, поставте автомобіль на опори. Якщо гумові ущільнювачі втратять еластичність, може виникнути витікання бензину чи моторного мастила. Низькі температури погіршують ущільнення в гідравлічних елементах трансмісії йу самій гідравлічній системі. Через це навесні водія чекає дорогий ремонт. Щоб уникнути подібних проблем, час від часу треба лише прогрівати двигун.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ракетний удар по Дніпру: число постраждалих зросло до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Ракетний удар по Дніпру: число постраждалих зросло до 24 осіб, пошукові роботи тривають

Унаслідок російської ракетної атаки по Дніпру число постраждалих зросло до 24 людей.

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова після масованої російської ракетної атаки на Дніпро заявила, що рф буде притягнута до відповідальності.

Україна повернула з росії ще одну незаконно депортовану дитину

Україна повернула з росії ще одну незаконно депортовану дитину

Із росії вдалось повернути 17-річну українку, яку попри її бажання відправили із тимчасово окупованої території навчатися до росії.

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що ми завжди маємо цінувати людей, які роблять усе, щоб Україна жила й не підкорилась окупанту.

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Посол США в Україні Бріджит Брінк звернулася до американського Конгресу із закликом негайного надання Україні допомоги.

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 9 танків, 17 ББМ та 481 БПЛА.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик взводу військовослужбовець

від 22000 до 125000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Краматорськ

81 ОДШБ

Монтажник мереж зв’язку (інтернет)

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Бойовий медик у Дрогобич

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Фельдшер медичного пункту, військовослужбовець

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Кочегар (128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада)

від 22000 до 122000 грн

Мукачеве, Закарпатська область