ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Стартував пілотний проєкт щодо розповсюдження у військах сучасної літератури

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 19 Листопада 2020, 13:54

Групою цивільно-військового співробітництва штабу Командування Повітряних Сил розпочато пілотний проєкт співпраці з відомою в Україні та за її межами інтернет-книгарнею та видавництвом Yakaboo. Мета – дуже проста: культурний розвиток та духовне збагачення військовослужбовців через розповсюдження у військах найкращих зразків сучасної української та світової літератури. Це – допомога нашим військовим бібліотекам, які не так часто можуть похвалитися оновленням книжкових фондів та надходженням нових видань.

Як розповів журналісту АрміяІnform виконувач обов’язків начальника групи ЦВС штабу Командування Повітряних Сил майор Олексій Попик, на пропозицію військових генеральний директор ТОВ «Якабу-трейд» Іван Богдан пристав одразу. Разом із помічницею він приїхав до Вінниці, де відбулась зустріч із представниками військових частин гарнізону. Здебільшого це – позаштатні «сіміки» частин.

– У зв’язку з карантинними обмеженнями, викликаними пандемією COVID-19, ми обирали приміщення для зустрічі дуже прискіпливо, – говорить офіцер. – Потрібно було приміщення, де ми могли би зібрати військовослужбовців, дотримуючись соціальної дистанції, тобто – досить просторе. Звернулися до нового у Вінниці проєкту VeteranHUB і колеги, ветерани російсько-української війни, радо пішли нам назустріч і надали для проведення брифінгу своє приміщення, за що ми щиро вдячні ветеранам та особисто керівнику проєкту Ігорю Гембі.

Під час зустрічі військові обговорили з видавцями питання забезпечення бібліотек військових частин та установ сучасною літературою, літературні запити й вподобання українських захисників, новинки книжкового ринку України та світу.

– У серпні цього року ми реалізували перший етап важливого для військових соціального проєкту «Бібліотека для героя», у межах якого передали книги для воїнів, які базуються в передмісті Маріуполя, – розповів гендиректор ТОВ «Якабу-трейд» Іван Богдан. – Ініціатива мала успіх, і ми були приємно вражені зацікавленістю військових у можливості читати сучасну українську літературу.

Видавці передали військовим частинам Вінницького гарнізону, а також Військово-медичному клінічному центру Центрального регіону та господарям заходу, проєкту VeteranHUB, 350 новеньких книг. Це – публіцистика та художня література, твори сучасних українських та американських в українському перекладі авторів. Відтепер вони знаходитимуться на книжкових полицях майже десятка бібліотек гарнізону. З ветеранами ж «сіміки» домовилися про інший проєкт: чинні та колишні військовослужбовці, відвідуючи VeteranHUB, зможуть брати книжки для читання й навіть обмінювати їх на свої.

Як розповідає майор Олексій Попик, є ідея запровадити надалі ще один проєкт, взявши на озброєння досвід американських колег: «Література для військових», у якому буде підбиратися видання для військовослужбовців за категоріями: для солдатів, сержантів, офіцерів, генералів.

– Наступні зустрічі ми проведемо в інших гарнізонах дислокації частин та з’єднань Повітряних Сил, – підсумовує офіцер. – Можливо, це будуть повітряні командування, можливо – Харківський національний університет Повітряних Сил. Крім того, плануємо залучити до майбутніх заходів уже не лише видавців, а й сучасних українських письменників.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Президент під час спеціального засідання Європейської ради: ворожий терор можна зупинити тільки силою ППО

Президент під час спеціального засідання Європейської ради: ворожий терор можна зупинити тільки силою ППО

Президент Володимир Зеленський під час спеціального засідання Європейської ради розповів про черговий удар російських терористів по Чернігову.

Олександр Сирський та Крістофер Каволі обговорили потреби України в ППО та ситуацію на фронті

Олександр Сирський та Крістофер Каволі обговорили потреби України в ППО та ситуацію на фронті

Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський провів розмову з головою Європейського командування Збройних сил США та Верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі генералом Крістофером Каволі.

9 кілотонн на Україну та енергетичний «Рамштайн»: чому постачання нових систем ППО на часі

9 кілотонн на Україну та енергетичний «Рамштайн»: чому постачання нових систем ППО на часі

За перший квартал поточного року російські терористичні війська випустили по Україні таку кількість ракет, що сумарно пропорційна потужності 9 кілотонн і може бути порівняна із зарядом малої атомної бомби.

Україна потребуватиме допомоги ще багато років, у НАТО це усвідомлюють і готуються: інтерв’ю

Україна потребуватиме допомоги ще багато років, у НАТО це усвідомлюють і готуються: інтерв’ю

Північноатлантичний альянс та Україна продовжують розширювати співпрацю, попри російську агресію і всі спроби ворога дискредитувати цю роботу.

Обшитий кевларом та зі встановленим РЕБом: АрміяInform побувала на тест-драйві другого прототипу українського багі

Обшитий кевларом та зі встановленим РЕБом: АрміяInform побувала на тест-драйві другого прототипу українського багі

Нещодавно АрміяInform повідомляла про тест-драйв першого українського багі, який вже відправився на фронт. Команда благодійного фонду Алли Мартинюк розробила нову і покращену версію багі.

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Сьогодні Збройні Сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Номер обслуги, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 30000 грн

Білгород-Дністровський

Державна прикордонна служба України

Кулеметник, військовослужбовець

від 20100 до 50000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Штурмовик, кулеметник, гранатометник

від 20000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Арей, окремий штурмовий батальйон

Снайпер

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення