ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Румунія закликає НАТО збільшити присутність у Чорному морі через мілітаризацію Росії

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Листопада 2020, 13:14

НАТО має намір збільшити свою присутність, включаючи можливості з моніторингу та спостереження, у Чорному морі, оскільки Росія нарощує свої військові потужності в незаконно анексованому Криму та Чорноморському регіоні загалом.

Про це заявив міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску під час онлайн-конференції «Шлях до Варшавського безпекового форуму», повідомляє Укрінформ.

– Усе ще потрібно багато що зробити з метою забезпечення найкращого стримування, і тому ми виступаємо за більшу присутність союзників на півдні східного флангу НАТО. Потрібен більший моніторинг та спостереження того, що відбувається на морі. Оскільки Росія нарощує свої військові потужності в Криму та Чорноморському регіоні загалом, – заявив Богдан Ауреску.

Окремо румунський міністр вказав на очікування того, що нова адміністрація президента США Джозефа Байдена приділятиме більше уваги регіону та Росії.

– У мене є позитивні відчуття щодо цієї адміністрації. Я думаю, що увага, яка буде надаватися Росії та регіону, зростатиме, – сказав він у коментарі щодо очікувань від адміністрації Байдена.

За словами Богдана Ауреску, Румунія завжди просувала питання Чорноморського регіону на порядку денному НАТО, і нині Північноатлантичний альянс вже приділяє значну увагу Чорному морю, а розуміння важливості регіону для трансатлантичної безпеки зростає.

– Особливо після незаконної анексії Криму НАТО розвинув свою політику стримування та оборони у регіоні. Це – поступовий процес з реагування на загрозу, непровокативний,  як самооборона й відповідно до міжнародного права, – заявив глава МЗС Румунії.

Він зазначив, що в НАТО було вжито низку заходів із метою стримування на суші, на воді та в повітрі, створивши таким чином «передову присутність».  – Ми вдячні тим союзникам по НАТО, які прийшли й проявили солідарність у рамках політики стримування та оборони НАТО… Румунія віддана підтримці більшої присутності НАТО в регіоні, – заявив румунський дипломат.

Крім того, очільник МЗС Румунії висловив сподівання щодо збільшення співпраці між НАТО та Україною, а також Грузією. За словами румунського міністра, допоки Україна та Грузія не мають Плану дій щодо членства у НАТО, слід використовувати величезний арсенал інструментів, наявний для співпраці. – Ми, як Румунія, повністю підтримуємо євроатлантичні устремління України та Грузії, – заявив Богдан Ауреску.

Читайте нас в Telegram
Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

російські диверсанти не полишають спроб проникнути на територію України.

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з підрозділами ЗСУ запобігла втечі агента фсб, який коригував ракетно-бомбові удари по Харківщині.

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

На південному напрямку виконує завдання бригада Сил ТрО. Вона не дає росіянам почуватися в безпеці. Днями її воїни уразили кілька ворожих автомобілів та польовий склад боєприпасів, зафіксовані ураження бліндажів противника.

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

Поблизу села Осокорівка Херсонської області російські війська з безпілотника атакували автомобіль, постраждав чоловік.

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Вранці, 25 квітня, війська рф завдали ракетного удару по місту Сміла Черкаської області. Попередньо, це була ракета «Іскандер-К».

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

Цього року вперше «Вишкіл капітанів» перейшов у структуру Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка та став курсом професійної військової освіти «Командний курс тактичного рівня L-1C „Вишкіл капітанів“». Його програму розширили, й вона отримала затвердження Міністерства оборони України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Медична сестра, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Офіцер, лікар медичного пункту

від 56000 до 126000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Бухгалтер

від 20000 до 23000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Стрілець/чиня-снайпер/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

терміново водій в ЗСУ

від 20100 до 123000 грн

Чортків, Тернопільська область