ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Армія загартовує характер»: голова райдержадміністрації, який пів життя віддав війську

Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 18 Листопада 2020, 13:39

Від курсанта факультету ракет стратегічного призначення (ядерної зброї) до полковника, від Іраку до Луганщини, від кандидата в майстри спорту з туристичного багатоборства до голови райдержадміністрації — життєвий шлях Олександра Зайчука, що приносив йому багато сюрпризів. Проте військовий досвід та вміння рішуче діяти в кризових ситуаціях стало основою життєвого кредо: «Немає вершини, яку не можна подолати».

Довідково. Полковник Олександр Зайчук – колишній військовий, громадський діяч, активіст, учасник Революції Гідності, волонтер. Учасник Української миротворчої місії в Іраку, Міжнародних сил з підтримки миру в Косові, АТО та операції Об’єднаних сил на сході України. З травня 2020 року призначений головою Корецької райдержадміністрації, що на Рівненщині.

Одноманітність – це не про його життя. Так склалося, що доля завжди підносила сюрпризи. Були приємні, інколи не дуже. Проте опускати руки ніколи не приходило на думку. А посаду керівника Корецької райдержадміністрації Олександр Дмитрович бачить як шанс вчергове послужити Україні.

– Мене не лякали труднощі, а очолити такий досвідчений колектив стало честю. Утім, я відчуваю і тягар відповідальності, а тому дослухаюся до кожного, намагаюся йти назустріч мешканцям району і зробити все, аби жителі Кореччини відчули дбайливість держави. На моє переконання, хороший управлінець не той, хто сидить у кабінеті, а той хто сам їде у найвіддаленіші села, спілкується з людьми. А потім, використовуючи важелі управління, втілює державну політику в життя. Намагаюся дотримуватися такого бачення. Хочу, щоб мої побратими, які нині боронять Батьківщину на фронті, повертаючись з передової, бачили позитивні зміни, а їхні родини жили в достатку й комфорті.

Військову службу Олександр Зайчук розпочав в Ізяславі і за час її проходження змінив шість гарнізонів і десять посад. До цього здобував військовий фах у Харківському військовому університеті. Опанував рідкісну спеціальність «інженер авіації та космонавтики».

Призначенню на голову РДА передували проєкти, як-от «Лагідна українізація». Ідея виникла в День святого Миколая у 2016 році під час ротації до Старобільська, що на Луганщині.

Під час відвідин бібліотеки Лиманської школи Олександра Зайчука вразила мала кількість літератури українською, зокрема – дитячої. Завдяки організаторським здібностям ініціатора і небайдужим людям літературу збирали гуртом у Рівному, Львові, Нетішині, Києві й інших містах. Перші посилки-подарунки відправили на Схід напередодні Нового 2017 року, як кажуть, презенти під ялинку.

Завдяки цьому унікальному проєкту діти прифронтового села відпочивали в Карпатах, а малеча з Лимана гостювала у польських сім’ях, музичні гурти із Західної України давали спеціальні концерти мешканцям Луганщини. Ініціатор проєкту теж організовував поїздку в район АТО польського журналіста, письменника та поета Войцеха Пестки, який у прифронтових селах провів кілька літературних вечорів для військових і місцевих жителів.

Після звільнення з лав ЗСУ Олександр Зайчук «Лагідну  українізацію» не згорнув. Тоді планувалася поїздка дітей з Лимана на Рівненщину в туристські походи. Проте пандемія внесла свої корективи… Олександр Дмитрович планує все ж втілити їх у життя наступного літа, якщо дозволить епідеміологічна ситуація.

Вже на посаді голови Корецької районної державної адміністрації продовжує популяризувати військову службу та здоровий спосіб життя серед земляків. У районі діє програма матеріальної підтримки. Зокрема, виплачують грошову допомогу військовим, які зазнали поранень, контузій, травм чи хворіли під час виконання завдань у районі проведення ООС. А ще — родинам загиблих захисників, тим, хто підписав перший контракт. До Дня захисника України проводили конкурс дитячого малюнка. А нещодавно в Корці організували фотовиставку Сергія Бусленка «Палаючий січень», присвячену воїнам-землякам. Експозицію урочисто відкрив Герой України Ігор Гордійчук – уродженець Кореччини.

— Як військовослужбовець у запасі, добре розумію, що саме армія загартовує характер. Це не тільки вміння застосовувати зброю, а й здатність переборювати себе і витискати надлюдські можливості, жертвувати власними інтересами, часто здоров’ям та життям. Це ті якості, які необхідні чиновникам – чоловікам і жінкам, – підсумував Олександр Зайчук.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець снайпер, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Молодший медичний працівник (військова служба за контрактом)

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

Краматорський РТЦК та СП

Начальник електростанції відділення зв’язку

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Стрілець. Обирай посаду зараз, не чекай поки тебе розподілять!

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Охоронець

від 21000 до 30000 грн

Київ

Військова частина №2260

Стаpший pозвідник-опеpатоp

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ