ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Житомирі триває регіональний семінар з рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у Збройних Силах України

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Листопада 2020, 14:06

Дводенний регіональний семінар з рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у Збройних Силах України та з інших ключових напрямів демократичного цивільного контролю над Збройними Силами України організований координатором проєктів ОБСЄ в Україні спільно з Міністерством оборони України.

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства оборони України.

Цього року подібні семінари вже відбулися в Дніпрі, Харкові, Чернігові, Одесі та Львові. Нині учасниками семінару стали військовослужбовці Житомирського гарнізону.

Мета заходу — підвищення обізнаності офіцерів у питаннях рівності прав і можливостей жінок та чоловіків у війську, прав і свобод військовослужбовців, взаємодії Збройних Сил із громадянським суспільством.

— Ефективний демократичний цивільний контроль над сектором безпеки та оборони є характерною рисою сучасної демократичної держави. У 2020 році головною темою спільного проєкту Міністерства оборони України та ОБСЄ є рівні права та можливості жінок і чоловіків у Збройних Силах. Протягом двох днів ми ознайомимо учасників семінару з основними напрямами та механізмами, за якими здійснюється демократичний цивільний контроль над Збройними Силами, а також у режимі інтерактивних сесій обговоримо наявні проблемні питання, які стосуються забезпечення гендерної рівності в українському війську та можливі шляхи щодо їхнього розв’язання, — зазначив менеджер проєктів у військово-політичній сфері координатора проєктів ОБСЄ в Україні Олександр Гладкий.

Перед учасниками семінару з доповідями виступають національні експерти ОБСЄ, представники громадських організацій, а також підготовлені тренери з-поміж офіцерів і цивільних працівників оборонного відомства, Генерального штабу ЗС України, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

Зокрема у перший день директор Департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Міністерства оборони України Назім Агаєв розповів учасникам семінару про актуальні зміни в питаннях соціального забезпечення військовослужбовців. А під час інтерактивних сесій розглядалися питання гендерної взаємодії персоналу в армії та обговорювалися переваги й виклики гендерної інтеграції в українському війську.

Крім того, під час заходу радниця Головнокомандувача Збройних Сил України з гендерних питань, національна експертка Вікторія Арнаутова презентувала робочу версію «Путівника з гендерної інтеграції у ЗС України», який стане у пригоді керівництву Міноборони та Генерального штабу, керівникам і командирам усіх рівнів Збройних Сил України, радникам і працівникам уповноважених підрозділів з гендерних питань. Незабаром путівник представлять для широкого загалу на офіційному вебсайті Міністерства оборони України.

Протягом другого дня питання демократичного цивільного контролю над ЗС України та стратегічних комунікацій висвітлить начальник навчально-наукового центру стратегічних комунікацій у сфері забезпечення національної безпеки та оборони Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, доктор наук з державного управління підполковник Ольга Сальнікова.

Окрім того, лектори розкриють питання забезпечення прав і свобод військовослужбовців ЗС України, відбудеться презентація довідника «Основні права та свободи військовослужбовців Збройних Сил України», а також обговорять питання взаємодії між Збройними Силами та громадянським суспільством.

Читайте нас в Telegram
Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Данія виділяє 420 млн євро на відбудову та підтримку критичної інфраструктури України

Україна та Данія уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо довгострокової співпраці та відбудови України.

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

МЗС пояснило, як діятимуть обмеження на консульські послуги для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ відповіло на поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг.

Володимир Зеленський: Наше виробництво має щомісяця відчутніше доповнювати постачання зброї від партнерів

Володимир Зеленський: Наше виробництво має щомісяця відчутніше доповнювати постачання зброї від партнерів

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності збільшувати власне виробництво зброї на додачу до допомоги західних партнерів.

Міноборони створює єдину ефективну систему надання допомоги на основі стандартів НАТО  

Міноборони створює єдину ефективну систему надання допомоги на основі стандартів НАТО  

Про це заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова розповіла під час обговорення реформування системи допомоги при бойовій травмі.

ГУР отримав розвідувальні БПЛА майже на 60 мільйонів гривень

ГУР отримав розвідувальні БПЛА майже на 60 мільйонів гривень

Розвідники отримали комплекси безпілотників тактичного рівня EOS від одного з українських благодійних фондів.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження противника

Авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження противника

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-електрик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Аналітик групи розвідки

від 22000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Зв’язківець, ІТ-фахівець

від 21000 до 121000 грн

Умань

81 окремий батальйон управління

Сапер, Військова частина А7290

від 20000 до 120000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Начальник їдальні

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина 3078 Національної гвардії України

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП