ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Суспільству потрібно навчитись відрізняти «інформаційне сміття» від адекватного інформаційного продукту» − Львівський безпековий форум

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 14 Листопада 2020, 10:43

П’ятий день Львівського безпекового форуму, який відбувається цього року в форматі вебінара, мав назву «Інформаційний Перл Гарбор попереду – як зрозуміти загрози та наслідки». У дискусії взяли участь провідні журналісти, аналітики, політики та громадські діячі з чотирьох країн світу. Зокрема, Франц Герадтс, співзасновник Governance and Integrity (Нідерланди), Томас Ерндль, депутат Бундестагу (Німеччина), Даля Банкаускайте, закордонна наукова співробітнця Програми демократичної стійкості Центру вивчення європейської політики (CEPA) (Литва), Антоніна Черевко, членкиня правління Незалежної медійної ради (Україна), Аля Шандра, головна редакторка Euromaidan press (Україна), Дмитро Золотухін, засновник Інституту Постінформаційного суспільтва (Україна). Модерувала дискусію співголова Львівського безпекового форуму Оксана Сироїд.

Саме тема вебінара викликала жваве обговорення серед учасників форуму, адже за останні роки ми спостерігаємо, як інформація перетворилась на зброю, систему встановлення влади над суспільством і стала одним із атрибутів влади.

– У наш час інформація стала предметом товару, − зазначив Франц Герадтс. – Більш того, інформація стала новою можливістю формування капіталу та створення нових олігархів. Та страшно навіть не це. А те, що ці новітні олігархи можуть зростись зі своїми попередниками. Ми бачимо, що завдяки інформації можна навіть під’юджувати нації одну проти другої. Усе це в комплексі створює передумови для загроз існування такого поняття як правда.

Багато цікавих думок висловив засновник Інституту Постінформаційного суспільства Дмитро Золотухін, який звернув увагу на проблеми використання інформаційного простору з боку спецслужб різних країн. Відтак весь інфопростір перетворюється на «поле битви». Загалом всі учасники двогодинного обговорення дійшли висновку, що суспільству потрібно навчитись відрізняти «інформаційне сміття», «інформаційний фастфуд» від адекватного інформаційного продукту. Спільноті потрібно напрацьовувати нові механізми та технології подачі інформації, а також набувати компетентностей з метою уникнення дезінформації та маніпуляцій в інформаційному просторі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Польща двічі за ніч піднімала бойові літаки через ракетні удари рф по Україні

Польща двічі за ніч піднімала бойові літаки через ракетні удари рф по Україні

У ніч проти 27 квітня Польща та країни-союзники вже вдруге підняли у повітря військову авіацію через нову хвилю ракетних ударів росії по території України.

На війні її рятує… амігурумі: історія жінки — командира

На війні її рятує… амігурумі: історія жінки — командира

Світлана командує одним з підрозділів 22-ї окремої механізованої бригади. Кореспонденту АрміяInform вона розповіла про свій військовий шлях від солдата до офіцера, а також про те, що нині воюють її чоловік і син.

Нагороди від Головнокомандувача ЗСУ: скількох українців вже відзначено

Нагороди від Головнокомандувача ЗСУ: скількох українців вже відзначено

Поштовхом до створення нової моделі нагородної системи українського війська стало впровадження військової форми одягу нового зразка, розробники якої орієнтувалися на досягнення попередніх форм української державності.

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Системний адміністратор

від 50000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення (621 ОНБ)

від 21000 до 21000 грн

Київ

Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ

Водій-кранівник, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Командир відділення-командир машини, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Розвідник

від 50000 до 120000 грн

Київ

Департамент активних дій ГУР МО

Парашутист, укладальник парашутів, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ