ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Успішно випробувано термобаричні вогнемети для українського війська

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Листопада 2020, 11:17

Чергова партія реактивних вогнеметів с термобаричною бойовою частиною РПВ-16, які розроблені та виробляються у НДІ «Хімічних продуктів» у Шостці, успішно пройшла випробування та найближчим часом потрапить до українського війська.

Про це повідомив Defense Express, посилаючись на відео, яке було зняте під час приймально-здавальних випробувань партії РПВ-16.

РПВ-16 — одна з нових розробок української «оборонки», яка була вперше публічно продемонстрована у 2017 році, а з 2018 постачається до армії. Ця зброя має надвисоку ефективність завдяки спеціальній термобаричний бойовій частині, також відомої як боєприпас об’ємного вибуху чи «вакуумна бомба».

При влученні бойової частини РПВ-16 у ціль розпорошує аерозольну хмару з діаметром 7-8 метрів, яка через 0,2 секунди детонує і утворює вогняну зону ураження об’ємом 120 кв. метрів, з температурою 2500°C та надлишковим тиском. За своєю бойовою потужністю постріл з РПВ-16 еквівалентний артилерійському снаряду калібром 122 мм.

Ця зброя максимально ефективна проти укриттів, вогневих точок, легкоброньованої техніки та живої сили противника. Максимальна дальність прицільного вогню РПВ-16 становить 600 метрів при використанні штатного діоптричного прицілу, водночас максимальна дальність стрільби — 1 км. Вага вогнемета разом із бойовою частиною становить 11 кг.

Окрім того, паралельно з приймально-здавальними випробуваннями партії РПВ-16 пройшли успішні випробування і нового реактивного вогнемета, який відрізняється меншою вагою та призначений для Сил спеціальних операцій та розвідувальних підрозділів десантно-штурмових військ. Розробку саме такого полегшеного варіанта піхотного вогнемета, під назвою РПВ-18, «Укроборонпром» анонсував улітку цього року.

Читайте нас в Telegram
На війні її рятує… амігурумі: історія жінки — командира

На війні її рятує… амігурумі: історія жінки — командира

Світлана командує одним з підрозділів 22-ї окремої механізованої бригади. Кореспонденту АрміяInform вона розповіла про свій військовий шлях від солдата до офіцера, а також про те, що нині воюють її чоловік і син.

Нагороди від Головнокомандувача ЗСУ: скількох українців вже відзначено

Нагороди від Головнокомандувача ЗСУ: скількох українців вже відзначено

Поштовхом до створення нової моделі нагородної системи українського війська стало впровадження військової форми одягу нового зразка, розробники якої орієнтувалися на досягнення попередніх форм української державності.

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер відділення, військовослужбовець

від 40000 до 120000 грн

Одеса

Військова частина ЗСУ

Кухар, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Механік-водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 23000 грн

Данилівка, Київська область

Телефоніст, лінійний наглядач, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Водій кат. В, С, військовослужбовець

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО