ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В ООС зі схронів загарбників вилучено понад 137 кг вибухівки і майже 100 тисяч боєприпасів

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 6 Жовтня 2020, 13:10

У 2020 році СБУ в районі проведення операції Об’єднаних сил вилучила зі схронів загарбників понад 137 кілограмів тротилу, пластиду й артилерійського пороху, більш ніж 40 одиниць вогнепальної зброї та майже 100 тисяч боєприпасів.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Також під час спецоперацій правоохоронці затримали учасників трьох міжрегіональних організованих угруповань, які займалися нелегальним збутом засобів ураження, у тому числі представникам кримінальних кіл. 13-ти фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Двох зловмисників засуджено до різних термінів ув’язнення», – йдеться в повідомленні.

На Луганщині співробітники СБУ викрили три схрони зі зброєю та боєприпасами, закладених диверсійною групою незаконних збройних формувань. Зі схованок, облаштованих за місцем проживання ворожого ватажка та у лісосмузі поблизу Лисичанська, вилучено тротил, запали, гранати РГД і Ф-1, автомат Калашникова, пістолет і велику кількість набоїв.

«У ході слідства встановлено причетність диверсантів до мінування мостів, а також ділянок залізничних та автошляхів у Лисичанському і Попаснянському районах. Трьом зловмисникам повідомлено про підозру. Одного з фігурантів заарештовано, наразі він перебуває під вартою. Інших учасників групи оголошено у розшук», – додали у відомстві.

На Донеччині зі схрону, обладнаного у приватному будинку мешканця Бахмута, правоохоронці вилучили протитанкову міну ТМ-62М, ручний протитанковий гранатомет, 5 підствольних гранат і 10 корпусів від гранат Ф-1 та РГД-5. Також виявлено детонатор для міни МВЧ-62, дев’ять запалів УЗРГМ і УЗРГМ-2 та 600 патронів калібру 5,45 мм.

За оперативною інформацією, зловмисник брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції. Наразі він переховується від слідства на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей.

Читайте нас у Facebook
У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин прокоментував поточну бойову ситуацію в селищі Очеретине Донецької області на Авдіївському напрямку.

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Оператори 8-го окремого полку ССО продовжують завдавати втрат противнику на Донецькому напрямку.

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони рф у місті москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів уразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Командир взводу БПЛА

від 27000 до 27000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Артилерист

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Укладач парашутів, військовослужбовець

від 23000 до 28000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 об ТрО 123 Обр ТрО