ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Приховані рифи ТОВ «Маяк-Південь». Про що не сказано у зверненні компанії Urbi et Orbi

Важливо Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 24 Жовтня 2020, 12:13

Звинувачене пресою у маніпуляціях, спіймане експертами на фальсифікації тендерної документації, з медійним тавром сумнівної репутації ТОВ «Маяк-Південь» робить, як їм видається, безпрограшний крок на випередження. Безпідставні звинувачення товариства з обмеженою відповідальністю на адресу Міноборони в так званому відкритому листі є банальною спробою прикрити неефективність власної господарської діяльності та уникнути виконання раніше взятих на себе зобов’язань. Розрахунком подібних сценаріїв, як правило, є банкрутство підприємства та втеча його бенефіціарів від відповідальності. І це тоді, коли на кону без перебільшення критично важливе для обороноздатності – харчування армії.

Насправді: немає боргу Міноборони перед ТОВ «Маяк-Південь» у 10 мільйонів. Всі платежі здійснюють відповідно до графіка контракту, як правило, за 5–7 днів після подачі актів. На 1 вересня розрахунки з товариством здійснені в повному обсязі згідно з умовами договору. Розрахунки за жовтень завершуватимуть у визначені договором строки.

Натомість: з боку військових частин до цього ТОВ «Маяк-Південь» є претензії через низьку якість приготування їжі, постачання неякісних продуктів, комунальні борги. Через заборгованість ТОВ надходять попередження про відключення об’єктів продовольчої служби від енергопостачання. З початку року Департамент державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони до підприємства направив 41 претензію на суму 9,4 млн, з яких 7,5 млн грн – прострочена.

З початку року Департамент державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони до підприємства направив 41 претензію на суму 9,4 млн, з яких 7,5 млн грн – прострочена.

ТОВ «Маяк-Південь» у дуже «відкритому листі» називає себе «надійним постачальниками харчування та забезпечення продуктами ЗС України поспіль багатьох років як у стаціонарних, так і в польових умовах». Яким же був шлях товариства до цього визнання?

Від відкритого листа до відкритих джерел.

Слово проєкту «Марлін»: «Пам’ятаєте, ми розповідали про фірму, яка подала на тендер Міноборони з харчування для армії підроблені документи? Тоді ще Міністерство відхилило всі інші пропозиції, дешевші на 60–40 мільйонів гривень.

Наші юристи направили до Міністерства листа, де описали детально, як підроблялися документи ще до підписання угоди. Ми сподівалися, що після нашого листа Міноборони перевірило порушення й організувало новий тендер.

Але там вчинили дещо оригінально. Договір з ТОВ «Маяк-Південь» на 269,9 мільйонів гривень таки уклали на закупівлю послуг харчування військових частин Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. А юристам проєкту«Марлін» написали, що«те, що фірма підклала підроблені документи – це проблеми самої фірми». Тому гроші їй однаково заплатять. Сподіваємося, хоча б їжу для солдатів фірма не буде підробляти».

Ці сумніви в той час слід було б почути тодішньому керівництву міністерства. А сьогодні в Міноборони цілком солідарні з цим зауваженням проєкту «Марлін», з мотивів, наведених вище.

Утім, ще кілька цитат з відкритих джерел. На  початку 2019-го про тогочасні тендерні перегони, у яких перемогло ТОВ «Маяк-Південь», сайт «Наші гроші» (21.01.2019) писав таке:

«А тепер перейдемо до пікантних нюансів, які можуть вказувати на змову між учасниками, які банально зробили все можливе, аби перемога дісталась найдорожчому гравцю. (а) Найдешевший ПП «Артек-Союз», друга за дешевизною ФОП Василенко і переможець «Маяк-Південь» – банально пов’язані між собою. Якщо подивитись за допомогою Clarity Project номер телефону +3(8050)325-06-73, то виявиться, що всі ці фірми на тендерах ним уже користувались. Окрім того, «Маяк-Південь» користувався послугами директора Юрія Рудика, який також був директором ще однієї фірми ПП «Збалансоване харчування»…»

Загалом мережа рясніє «пікантними нюансами» щодо надійного постачальника. Лише кілька заголовків старих публікацій проєкту «Наші гроші», у яких згадується ТОВ «Маяк-Південь»: 06.11.2018 Міноборони зберегло монополію «януковичевських» харчовиків (перелік годувальників армії 2008–2018 рр), 16.01.2018 Януковичевський годівник в новому юробличчі отримає 294 мільйони на харчі для армії.

І наостанок. На ринку давно знають про «особливості» роботи «Маяк-Південь». Цю ж псевдопафосну аргументацію про «бойові дії, про підрив обороноздатності» компанія не раз використовувала під час численних судових суперечок з ошуканими контрагентами.

Мораль. Розуміючи свою неспроможність, трюком з «відкритим листом» компанія вдалася до публічного скандалу у стилі «тримай злодія». Нездатне виконувати свої контрактні зобов’язання перед Міноборони товариство прагне гучно грюкнути дверима і вийти з гри «у нуль». І це вже реальна загроза зриву поставки харчування для армії.

Всім, хто на майбутнє матиме справу з ТОВ «Маяк-Південь», слід пам’ятати: «З кривого дерева – крива й тінь».

І це наша відповідь на відкритий лист товариства з дуже обмеженою відповідальністю…

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бухгалтер Фінансово-економічної служби УЗВ ВСП

від 21000 до 25000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Сапер 135 окремого батальйону

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Командир відділення

від 23000 до 24500 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Укладач парашутів, військовослужбовець

від 23000 до 28000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Монтажник зв’язку, антенник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область