ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Росія намагається зірвати індійський контракт «Мотор Січі»

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Жовтня 2020, 11:36

Міністерство оборони Індії має намір укласти з «Мотор Січ» контракт на капітальний ремонт гелікоптерів Мі-17В5 Військово-повітряних сил Індії, проте Росія намагається цьому завадити.

Компанія «Мотор Січ» запропонувала найнижчу ціну за свої послуги, повідомляє видання «Крылья» з посиланням на The Asian Age.

Утім, це сталося, коли Індія заборонила участь у тендері китайських компаній і посилила норми для китайських інвестицій через період загострення напруженості між Індією і Китаєм у Східному Ладакхі.

Українська аерокосмічна компанія «Мотор Січ» – один із найбільших світових виробників двигунів для вертольотів і літаків. Однак, як пише індійська преса, суперечки розгорілися після того, як китайці спробували купити контрольний пакет акцій «Мотор Січ». Зокрема, згадується, що китайські інвестори через Skyrizon володіють близько 80% «Мотор Січ» через кілька іноземних компаній.

Ситуацією постаралася скористатися Росія. Компанія «Вертольоти Росії», що постачає ці гелікоптери до Індії, направила ВПС Індії лист від 28 вересня 2020 року, у якому стверджує, що єдиним представником для проведення капітального ремонту і постачання частин зазначених гелікоптерів є виробник оригінального устаткування ВАТ «ОДК-Клімов».

У листі також повідомляється, що Російська Федерація відкликала ліцензію на капітальний ремонт двигунів ВК-2500 у «Мотор Січі» у 2018 році. Стверджується, що міністерство оборони Індії не було про це  поінформоване.

На початок жовтня російська делегація прибула в Нью-Делі, щоб наполягти на проведенні капітального ремонту тільки через «ОДК-Клімов», запросити представника Міноборони Індії на свої підприємства в Санкт-Петербурзі для демонстрації можливості проводити капремонт двигунів ВК-2500, а також щоб повідомити про анулювання ліцензії «Мотор Січі».

Двигун ВК-2500-03 є модифікацією вертолітного двигуна ТВЗ-117ВМА, його виробляють на заводі «Мотор Січ». Починаючи з 2010 року в Росії намагаються освоїти його виробництво і в 2014 році зібрали перші десять двигунів самостійно. Втім, до цього моменту повністю замінити українське виробництво двигунів для гелікоптерів Росії не вдається.

Зокрема, у звіті за 2019 рік російський ДК «Ростех» розкрив інформацію про те, що дочірня компанія «Вертольоти Росії» поставила до КНР 121 гелікоптер, причому 86 були оснащені двигунами української компанії «Мотор Січ», які, ймовірно, постачали через інші країни.

Читайте нас в Telegram
У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що наразі у Дніпрі відомо про 2 загиблих і 15 поранених внаслідок ранкової ракетної атаки.

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно становлять:

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні, 19 квітня, відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, скликання якого ініціював Президент України Володимир Зеленський для обговорення захисту українського неба й постачання засобів ППО.

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Протягом минулої доби на фронті відбулося 86 бойових зіткнень.

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що ЗСУ роблять все можливе, щоб повернутись в тимчасово окупований російськими загарбниками український Крим.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Мінометник (за контрактом, ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Санітарний інструктор, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Ужгород

Старобільський РТЦК та СП

Фельдшер

від 20000 до 50000 грн

Київ

Військова частина А4269

Оператор відділення радіорозвідки

від 25000 до 55000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Гранатометник

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна