ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У столиці обговорили гібридні загрози

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Жовтня 2020, 16:39

Сьогодні, 21 жовтня, у Києві завершилася V Міжнародна конференція з питань цивільно-військового співробітництва.

Збройні Сили України в межах цивільно-військового співробітництва в партнерстві з багатьма іншими державними та міжнародними структурами системно працюють над запровадженням в Україні практик захисту цивільного населення у діяльності ЗСУ й інших складових сектору безпеки та оборони.

Полковник юстиції Світлана Дюденко зазначила, що основна мета заходу — популяризація проєкту Національної Стратегії захисту цивільного населення в районах збройного конфлікту.

— Головна наша мета — зібрати всіх фахівців за напрямком захисту цивільного населення: як представників міжнародних організацій, іноземних фахівців, представників центральних органів виконавчої влади, так і безпосередньо складових сил безпеки та оборони, щоб обговорити всі аспекти, проблеми, які існують, і механізм подальших дій у цьому напрямку, — зазначила Світлана Дюденко. Також вона додала, що головним результатом є передусім розуміння, що зазначений механізм слід запровадити й підтримати на рівні національної стратегії. Тобто Командування Об’єднаних сил ЗСУ, за результатами підписання цієї стратегії, стає уповноваженим з питань фіксації шкоди цивільному населенню, розроблятиме навчальні та тренувальні програми для підготовки фахівців, покращиться цивільно-військовий діалог між усіма залученими до питань захисту цивільного населення сторонами.

Під час другого дня конференції найбільше уваги приділялося гібридним загрозам.

— Реакція на гібридні загрози має бути комплексною. Дії влади повинні відповідати словам, а до заходів слід залучати всі міністерства та відомства, — наголосив Бен Хіп (Центр передового досвіду в галузі стратегічних комунікацій НАТО).

За результатами конференції планується продовження інституалізації захисту цивільного населення в діяльність як держави, так і Збройних Сил.

Сергій Дьома, старший радник з військових питань організації CIVIC, проінформував, що під час події зібрано інформацію від експертів щодо впливу гібридної війни на цивільне населення для того, щоб додати ці експертні думки до дослідження, зробити певний звіт та оприлюднити його.

— На цій конференції ми розглядали тему «Людський вимір сучасної війни». А під час другого дня конференції ми говорили про зв’язок між такими поняттями, як захист цивільного населення та гібридні загрози. Фактично в межах діяльності CIVIC триває дослідження, наскільки гібридні загрози впливають на цивільних. І наш дослідник Юван Лоусон, офіцер Збройних сил Великої Британії у відставці, фахівець з кібероперацій, інформаційних і гібридних загроз розпочав цей процес. І сьогоднішній захід присвячений тому, щоб обговорити попередні результати, яких він досяг. Тобто які є прояви шкідливого впливу на цивільне населення наслідків гібридної війни. Такі, наприклад, як психологічна шкода, втома населення від того, що конфлікт не припиняється, кіберзагрози тощо, — зазначив Сергій Дьома.

Конференція відбулася за сприяння Центру захисту цивільних осіб в умовах конфлікту (Center for Civilians in Conflict) та Цивільно-військового співробітництва (CIMIC).

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Запровадження ґендерно чутливої мови, розширення рекрутингу і його перші результати, зміни в системі реабілітації.

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 107 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 442 воєнних злочини росії.

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

Влучила у приміщення і не здетонувала: рятувальники на Харківщині знищили КАБ-250

На Харківщині піротехнічні підрозділи знешкодили 250-кілограмову керовану авіабомбу, яка не здетонувала.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник міномета

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Номер обслуги ЗУ 23-2 (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

військовослужбовець ( не вагайся, а зроби свій вибір сам)

від 20100 до 125000 грн

Полтава, Полтавська область

Сапер (розмінування)

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Начальник електросилових пристроїв

від 23000 до 50000 грн

Радісне, Одеська область

Командир міномета

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр