ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Воєнізований крос у механізованій бригаді «Холодний Яр»: плюси, мінуси та підводне каміння

Вишкіл Новини Репортаж
Прочитаєте за: 3 хв. 20 Жовтня 2020, 19:00

Військовослужбовці підрозділів окремої механізованої бригади «Холодний Яр» змагалися за кубки з воєнізованого кросу. Влучно і з гумором описує спортивне свято бригадна пресслужба. АрміяInform рекомендує текст для ознайомлення та закликає читачів до активного відпочинку і оздоровлення на свіжому повітрі!

«Припустимо, ти – військовослужбовець бригади «Холодний Яр», і тобі сказали, що завтра біжиш воєнізований крос. Ти, звісно, шокований. Бо жодного разу не заходив у бригадну «качалку» і не знайомий з начфізом. Ти, вочевидь, не брав участі в кросфіті та навіть не був присутній на нагородженні команд. Це мінус. Інакше б ти знав про воєнізований крос заздалегідь. І навіть трохи б до нього приготувався. Хоча б морально.

Ти і ще двоє твоїх товаришів мають сформувати команду імені вашого підрозділу. А це вже плюс. Бо, на думку всіх бійців підрозділу, а також командира, ви – найспортивніші у вашому підрозділі. Принаймні, такими видаєтеся.

У команді обов’язково має бути жінка. Якщо у вашому підрозділі є хоч одна спортивна і влучна дівчина – це великий плюс. «А що, як у моєму підрозділі немає жодної жінки?» – ні, це не мінус, таке трапляється.

Тобі треба бігти з автоматом і спорядженими магазинами. Це мінус. Бо зброя важка й битиме тебе по спині під час бігу. Але ти біжиш без «броніка» і каски, у зручній тобі військовій формі будь-якого зразка. Плюс! Якщо, звісно, не обереш у вигляді зручної форми російську цифру. Тоді це жооорсткий мінус, братан!

Зі зброєю ти біжиш три кілометри. Якщо маєш задишку, коли вертаєшся з магазину у свій кабінет, то це, звичайно мінус. Але якщо ти з розвідроти й кожного дня бігаєш 5–8 км у «броніку»,  ще й з пришвидшеннями, тут лише суцільні плюси. Три кілометри будуть для тебе як розминочка.

Пробігаючи повз стрільбище, ти бачиш людей у яскравих жилетах, металеві мішені-гонги на відстані 100 метрів від тебе і каремати. Настав час стріляти! Маєш влучити в мішень 5 разів, зробивши 5 пострілів. За кожен промах до твого результату додається 20 секунд. Мінус. Але ти принаймні полежав на карематі й відпочив на сонечку – плюс.

Далі – підводний камінь, який слід метнути. Граната! Жінки мають докинути її на відстань мінімум 15 метрів, а чоловіки – на 35. Інакше ще плюс 20 секунд до результату. Сподіваємося, ти впораєшся.

І ось нарешті фінішна пряма! Хто це біжить найпершим зі всієї групи? Ах, це ж Вася. Ммм, а він спортивний! «Вася! Вася! Давай-давай! Не зганьби підрозділ». Підтримка на фініші – завжди плюс.

Навіть якщо твоя команда не здобула кубок, сьогодні ти спалив десь 150–210 кілокалорій, залежно від того, скільки важиш і як швидко біг. Плюс.

Тож, плюсів від воєнізованого кросу більше. Тому радимо!

І вітаємо команди, що отримали кубки. Перше місце посіла розвідувальна рота («Звісно! Вони ж кожного дня бігають! Навіть коли дощ! Якби я так бігав…»).

Друге місце виборов протитанковий артилерійський дивізіон.

Третє – батарея артилерійської розвідки.

У командах, що посіли друге й третє місця, були жінки.

Вітаємо переможців і переможниць!», – пише пресслужба окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін анонсував долучення до засідань Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») нових країн, які готові допомогти Україні у захисті від російського агресора.

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Одна місцева мешканка загинула на місці, друга померла у швидкій дорогою до лікарні.

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

Організована група лікарів заробляла на документах, необхідних для отримання інвалідності.

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

Сухопутні війська Фінляндії на полігоні Ніїнісало розпочинають 26 квітня 2024 року щорічні військові навчання Arrow 24 за участю країн НАТО.

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 140 полеглих Оборонців.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Запоріжжя

Старобільський РТЦК та СП

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець стрілець

від 20100 до 120100 грн

Харків, Харківська область

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 120000 грн

Краматорськ

81 ОДШБ