ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Чернігівщині триває семінар з ґендерної рівності та демократичного цивільного контролю над ЗСУ

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 20 Жовтня 2020, 18:24

У Чернігові за участю представників Міністерства оборони України та Координатора проєктів ОБСЄ в Україні відбувається дводенний семінар з рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у Збройних Силах України та особливостей демократичного контролю над ЗСУ.

– Ми вперше проводимо такий захід у Чернігові. Головна тема – ґендерна рівність у ЗСУ. У подальшому розглянемо питання демократичного контролю, права військовослужбовців і взаємодію Збройних Сил з громадянським суспільством. Також плануємо відвідати з таким семінаром Львів, Одесу та Житомир, – зазначив менеджер проєктів у військово-політичній сфері організації «Координатор проєктів ОБСЄ в Україні» Олександр Гладкий.

Семінар організовано в рамках міжнародного проєкту «Посилення демократичного контролю над Збройними Силами України». Його ініціатором та співзасновником виступило оборонне відомство.

– Такі заходи дають нам можливість спілкуватися з особовим складом, на практичних прикладах розглядати ґендерний підхід та його застосування в повсякденній діяльності командирів на всіх рівнях. Ґендерний підхід – це основний принцип, на якому базується управління і забезпечення армій НАТО. За останні роки для жінок в армії практично не залишилося дискримінаційних норм, але багато залишається для чоловіків. Тому роботи в ґендерних фахівців ще вистачає. Нам потрібно аналізувати діючі нормативно-правові акти, адже там є обмеження для чоловіків в особливий період, зокрема з відпустками для догляду за дитиною, перебування у відрядженні тощо, – розповіла радниця Головнокомандувача ЗСУ з ґендерних питань, національна експертка Вікторія Арнаутова.

Участь у семінарі взяли представники ОБСЄ в Україні, офіцери та працівники оборонного відомства, Генерального штабу ЗС України, Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, вітчизняні експерти з демократичного контролю і ґендерної рівності та офіцери Чернігівського гарнізону.

Основна мета такого обміну досвідом – підвищення обізнаності військовослужбовців щодо рівності прав і можливостей чоловіків і жінок в армії, їхніх прав та свобод, дієвої взаємодії армійців з громадянським суспільством та  демократичного цивільного контролю над Збройними Силами України.

– Одним із пріоритетних завдань Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2020 рік є запровадження регулярного публічного звітування про діяльність органів, що входять до складу безпеки і оборони України, формування і реалізацію ними державної політики з питань національної безпеки і оборони. Відповідно, заходи спрямовані на досягнення пріоритетного завдання з розміщення та постійного оновлення на офіційних вебпорталах органів, що входять до складу сил оборони України, інформації про формування і реалізацію державної політики з питань національної безпеки і оборони тощо. Виконання вищезазначеного підвищить рівень розуміння особовим складом Збройних Сил України мети та завдань стратегічних комунікацій та сприятиме формуванню довіри українського суспільства до воєнної політики держави, реформ у воєнній сфері та курсу з набуття Україною членства в НАТО, – повідомила начальниця навчально-наукового центру стратегічних комунікацій у сфері забезпечення національної безпеки та оборони Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, доктор наук з державного управління підполковник Ольга Сальнікова.

Під час семінару присутні акцентували велику увагу на медіаграмотності у війську.

– Медіаграмотність, зокрема в умовах постійного інформаційного впливу, є основою ефективної реалізації стратегічних комунікацій на практиці. Сьогодні кожен із нас повинен розуміти достовірність інформації, аби не поширювати фейки та дезінформацію, – зауважила начальник кафедри стратегічних комунікацій навчально-наукового центру стратегічних комунікацій у сфері забезпечення національної безпеки та оборони Національного університету оборони України імені Івана Черняховського полковник Ірина Іжутова.

Після завершення заходу всі учасники пройдуть анкетування та складуть тестування з питань, що будуть висвітлюватися на семінарі.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-кранівник (кран автомобільний)

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Фельдшер до в/ч а4729

від 21000 до 24000 грн

Київ, Київська область

Навідник

від 21000 до 121000 грн

Кам'янське

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Рядова посада в ППО,військовослужбовець

від 121500 до 126000 грн

Краматорськ, Донецька область

Розвідник в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Майстеp-номеp обслуги, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ