ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна й Туреччина мають спільну точку зору щодо співпраці у сфері безпеки і оборони – Президент

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Жовтня 2020, 20:13

У Стамбулі в присутності Президента України Володимира Зеленськог та Президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана Міністр оборони України Андрій Таран та голова Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір підписали Меморандум про наміри між Міністерством оборони України та Державним агентством з питань оборонної промисловості Турецької Республіки про проекти в галузі оборонно-промислових проектів. Про це повідомляє Офіс Президента України.

Меморандум відзначає прагнення України й Туреччини розвивати свої оборонно-промислові програми та зміцнювати оборонні спроможності, а також встановити взаємовигідну довгострокову співпрацю на основі взаємоповаги та врахування інтересів один одного. У документі окреслюються наміри сторін започаткувати й імплементувати спільні проекти з будівництва бойових кораблів, БПЛА та всіх видів турбінних двигунів.

Також Міністр оборони України Андрій Таран та міністр національної оборони Турецької Республіки Хулусі Акар підписали Рамкову військову угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Турецької Республіки. Угода укладається з метою створення правових засад для розширення та поглиблення чинного українсько-турецького співробітництва у сфері оборони, а також визначає порядок такої співпраці. Документ, зокрема, визначає напрями співпраці, принципи співробітництва, режим безпеки класифікованої інформації, порядок обміну розвідувальною інформацією, правове регулювання діяльності фахівців, відряджених кожною зі сторін, відшкодування можливих збитків, порядок вирішення спорів тощо.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко та міністр національної оборони Турецької Республіки Хулусі Акар підписали Протокол Дванадцятого засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва. Протокол фіксує досягнуті урядовими експертами домовленості, плани та завдання у сферах торгівлі, інвестицій, енергетики, транспорту та інфраструктури, а також у сфері митної політики.

«Ми маємо спільну точку зору і щодо подальшої співпраці у сфері безпеки та оборони, зокрема безпеки на Чорному морі та реалізації євроатлантичного курсу України», – сказав Президент України після підписання двосторонніх документів.

Глава держави наголосив, що підписання Рамкової військової угоди між урядами України й Туреччини та Меморандуму між міністерствами оборони двох країн відкриває нові можливості для військового та військово-технічного співробітництва.

«Саме співпраця у сфері оборонної промисловості є визначальною для розвитку нашого стратегічного партнерства, і я дуже радий, що сьогодні ми зробили його ще міцнішим», – сказав Володимир Зеленський.

Читайте нас в Telegram
Колаборанта судитимуть за організацію «виборів» на окупованій частині Херсонщини

Колаборанта судитимуть за організацію «виборів» на окупованій частині Херсонщини

У прокуратурі судитимуть жителя Нової Каховки, який брав участь в організації та проведенні «виборів» на окупованій Херсонщині.

Сили оборони знищили 135 військових рф та аерофотостанцію на півдні

Сили оборони знищили 135 військових рф та аерофотостанцію на півдні

Протягом доби на південному напрямку отримано підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на 135 осіб. Також знищено 26 одиниць озброєння та військової техніки ворога.

ДШВ знищили 8 російських мотоциклів та 1 БМП під час штурму

ДШВ знищили 8 російських мотоциклів та 1 БМП під час штурму

Бійці Десантно-штурмових військ Збройних Сил України під час ворожого штурму знищили 8 російських мотоциклів та 1 БМП з піхотою окупантів.

Наталія Калмикова пояснила нюанс щодо виплат військовим додаткових 70 тис. грн

Наталія Калмикова пояснила нюанс щодо виплат військовим додаткових 70 тис. грн

Заступник Міністра оборони України Наталія Калмикова розповіла про нюанси з виплатою військовим на передовій додаткових 70 тис. грн, зазначивши, що це не заміна 100 тисяч «бойових», а додаткова виплата.

На прикордонні Сумщини та Чернігівщини пролунало понад 230 вибухів

На прикордонні Сумщини та Чернігівщини пролунало понад 230 вибухів

російські загарбники продовжують обстрілювати прикордонні території Чернігівської та Сумської областей. Усього протягом доби нараховано 46 обстрілів (234 вибухи) із різних видів озброєння.

Уповноважений МОУ з рекрутингу назвав посади в армії, на які першочергово потрібні люди

Уповноважений МОУ з рекрутингу назвав посади в армії, на які першочергово потрібні люди

Уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець перерахував посади, на які насамперед підбираються люди, зокрема в рекрутингових центрах.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Снайпер

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Психолог, діловод служби

від 21000 до 21000 грн

Житомир

Військова частина 3047 НГУ

Фельдшер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій

від 21000 до 50000 грн

Балта

Військова частина А1559

Стрілець, військова служба

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область