ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Комісія з питань етики та регламенту рекомендувала Громадській раді при Міноборони України припинити членство Олександра Лалака у Громадській раді

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 9 Жовтня 2020, 11:37

Одному з членів Громадської ради при Міністерстві оборони України вказують  «на вихід»

    У засобах масової інформації та в соціальних мережах поширена інформація про те, що до складу Громадської ради при Міністерстві оборони України потрапила людина, яка не представляє жодну з будь-яких інституцій громадянського суспільства, зареєстрованих відповідно до законодавства, та ще й до того ж із сумнівними суспільно-політичними поглядами. Йдеться про Олександра Лалака, який представляється головою Незалежної профспілки військовослужбовців України, керівником Фронту національного спасіння України та Громадського руху Пенсійна мобілізація силових структур.

Ми звернулися до голови Комісії Громадської ради при Міністерстві оборони України Олександра Саська з проханням прокоментувати ситуацію.

– Дійсно, те, що Лалак О.М. був допущений до участі в установчих зборах з формування Громадської  ради при Міністерстві оборони України, не надавши необхідних для цього документів, було встановлено в процесі  її діяльності у вересні поточного року. Ця інформація   обговорювалася членами Громадської ради і було ухвалено рішення винести питання членства у ній Лалака О.М.   спочатку на розгляд Комісії з етики та регламенту, а потім – і на засідання Громадської ради для ухвалення рішення і, за необхідності, надання відповідної інформації Міністерству оборони України. Також були переглянуті у соціальних мережах поширені О. Лалаком інформації та оприлюднені власні месседжі (https://www.facebook.com/AleksandrLalak), їхня спрямованість і соціальна значимість.

29 вересня 2020 року Комісія з питань етики та регламенту  розглянула питання про членство Лалака О.М у Громадській раді при Міністерстві оборони України та ухвалила рішення  рекомендувати Громадській раді при Міністерстві оборони України припинити його членство у ній як особи, яка не є представником інституту громадянського суспільства,  зареєстрованого в установленому порядку, та дискредитує діяльність ради.

Рекомендовано також поінформувати Міністерство оборони України про відсутність державної реєстрації інституту громадянського суспільства, представником якого представляється Лалак О.М. (Незалежної профспілки військовослужбовців України), та відомостей про нього в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Підставами для такого рішення – про припинення членства Лалака О.М. у Громадській раді – є  п. 6 та 17 Типового положення про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у м. Києві та м. Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 р. № 353).

7 жовтня питання членства Лалака О.М. у Громадській раді при Міністерстві оборони України було внесене у порядок денний її зібрання, проте через процедурні проблеми розглянутим не було.

Проте у будь-якому випадку рішення щодо членства Лалака О.М. буде ухвалено найближчим часом в межах чинного законодавства та з урахуванням морально-етичних норм, про що громадськість буде поінформована.

Нагадаємо, що Громадська рада є консультативно-дорадчим органом, утвореним для сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики у військовій сфері. Відповідно до її Положення до її складу можуть бути обрані представники громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок, творчих спілок, асоціацій та недержавних ЗМІ.

 Ось що з цього приводу сказав ще один з представників Громадської ради при Міністерстві оборони України Петро Гаращук:

«Громадська рада при Міноборони була сформована згідно з Постановою Кабміну № 996. Була створена ініціативна група, до складу якої увійшли військовослужбовці та працівники МО України та два члени Громадської ради попередньої каденції. Їм було доручено перевірити документи громадських організацій, представники яких виявили бажання увійти до складу ради. Щодо Олександра Лалаки: він надав пакет документів, з реквізитами організацій, які він представляв, однак, як з’ясувалося пізніше, його громадська організація не зареєстрована у Мін’юсті. Це, по-перше. По-друге, його поведінка, м’яко кажучи, дивувала правління Ради і тому була обговорена комісією з питань етики. Він, на мій погляд, поводився неадекватно, вносив деструктив в роботу організації та неодноразово некоректно висловлювався щодо ситуації в Україні. Своїми висловлюваннями він намагався розпалити міжнаціональну ворожнечу. Переважною більшістю голосів членів комісії було ухвалено рішення зупинити участь Олександра Лалаки у Раді. Далі — рішення саме за Радою. Це питання буде розглянуто на наступному засіданні. Впевнений, що більшість проголосує по совісті, адже для цього є достатньо аргументовані причини: відсутність реєстрації громадських організацій, які він представляє, та розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Сподіваюсь, що відтепер відбір кандидатів у члени Громадської Ради при Міністерстві оборони України проводитиметься більш ретельно».

 

Читайте нас в Telegram
Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні, 20 квітня, у Дніпрі оголосили днем жалоби за загиблими від російських ударів.

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

Минулої доби через ворожі обстріли Херсонщини загинула людина, пошкоджені житлові будинки, об’єкт критичної інфраструктури та газогін.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіоінженер

від 22000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Пілот, оператор безпілотних авіаційних комплексів

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Водій-заправник

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Бухгалтер фінансової служби

від 20000 до 22000 грн

Чернівці

Військова частина 3113 НГУ

Бухгалтер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Молодший інспектор прикордонної служби

від 21000 до 21000 грн

Дніпро

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України