ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Якщо на початку війни учасників бойових дій більше турбували пільги та компенсації, то нині — розірвання шлюбу, сплата аліментів і поділ спільного майна подружжя

Важливо Консультації Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Жовтня 2020, 13:44

У Чернігові юристи зустрілися з учасниками бойових дій. Основну увагу зосередили на особливостях надання безоплатної вторинної правової допомоги ветеранам війни та проблематиці військових.

— Учасники бойових дій останнім часом часто звертаються до нас. Ми уклали меморандум про співпрацю з Чернігівським обласним центром комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їхніх родин і сімей загиблих. Це полегшує роботу з цією категорією. Чимало заходів проводимо на їхній базі. Водночас завжди відкриті для наших захисників, а представники центру навіть в умовах карантину надають їм кваліфіковану правову допомогу, — розповів директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко.

Серед основних питань, що турбували воїнів та членів їхніх родини — порядок набуття права на землю. Адже під час проведення земельної реформи з січня 2025 року незатребувані земельні паї будуть визнані безхазяйними та передані в комунальну власність територіальної громади, на території якої вони розташовані. Поновити на них своє право армійці зможуть лише за рішенням суду. Тобто тим, хто не оформив право власності на землю, слід прискоритися. Водночас виникали запитання від учасників бойових дій щодо особливостей нарахування аліментів, порядку зняття з реєстрації місця проживання тощо.

— Час іде і проблематика змінюється. Якщо на початку війни багато запитань у воїнів виникало через порушення їхніх прав щодо пільг і компенсацій, то нині найактуальніша проблема — сімейні відносини. Зокрема розірвання шлюбу, сплата аліментів, поділ спільного майна подружжя тощо. Здебільшого цю проблематику порушують члени їхніх родин. Був конкретний такий випадок, коли учасник бойових дій, який є одночасно інвалідом війни 3-ї групи, порушив питання щодо сплати аліментів. Він отримує пенсію з інвалідності розміром 6000 гривень, має дитину від другого шлюбу, а аліменти на двох дітей, відповідно до позовних вимог першої дружини, має сплачувати розміром 4400 гривень. Під час судового розгляду цієї справи ми не заперечували щодо обов’язку призначення та сплати аліментів, але просили суд зменшити суму. Адже 1600 гривень, що залишаються в нього, бракує навіть на проживання, попри те, що він зобов’язаний утримувати свою дитину й від другого шлюбу. За рішенням суду його зобов’язали сплачувати аліменти розміром 2400 гривень, — зазначив Володимир Бобруйко.

Для військових тут працював консультативний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, до якого кожен охочий міг звернутися в індивідуальному порядку.

Представники Центру закликають учасників бойових дій не залишати свої проблеми в глухому куті, а звертатися до них з усіх спірних питань правового характеру, адже тут їм завжди зможуть надати вичерпну консультацію, а у разі потреби й адвоката. Причому безоплатно.

Фото Володимира Бобруйка

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовий капелан

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Сапер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Стрілець

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Військова служба за контрактом з початковою з/п від 51500 до 200000

від 51500 до 200000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Чернівці

107 ОБр Сил ТрО