ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Шістдесят чотири серця ритмічно стукали в унісон зі словами тексту Військової присяги

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Вересня 2020, 17:09

Вони стояли в урочистому строю усі однаково схвильовані та зосереджені. Цього дня кожен із них давав клятву на вірність Українському народові й своїй Батьківщині. Шістдесят чотири серця ритмічно стукали в унісон зі словами тексту Військової присяги. Шістдесят чотири пари очей випромінювали гордість та радість від усвідомлення своїх перших  перемог на шляху здобуття майбутньої військової професії.

− Кожен  набір курсантів у чомусь схожий один на одного, – розповів начальник Військового коледжу полковник Кирило Злобін,  − але кожен має і свої відмінності та особливості. Наприклад, цього року маємо своєрідний рекорд за кількістю молоді з сімей військовиків. Таких серед курсантів − близько 15 відсотків, тобто тенденція до продовження сімейних військових династій зростає. Таким самим є і відсоток дівочого контингенту серед курсантів закладу, який традиційно залишається стабільним.

– Однак особливої уваги заслуговує той факт, що десята частина майбутніх сержантів-зв’язківців вступила до закладу з числа військовослужбовців контрактної служби. Це важливий мотиваційний фактор для кожного з новачків, – додав офіцер.

Курсант Андрій Степанюк служить у Збройних Силах близько десяти років. Упродовж двох ротацій у 2016 та 2018 роках  має досвід виконання бойових завдань у районі АТО/ООС.

− Вступити до військового коледжу мене спонукало бажання стати справжнім професіоналом своєї справи, здобути сучасну та перспективну освіту, − поділився своїми думками воїн. – Зі своїми новими товаришами готовий не  тільки долати усі складнощі опанування знаннями, а і передавати свій бойовий досвід.

На відміну від досвідченого воїна, курсант Ганна Малина в армійському середовищі почувається поки що не так упевнено. Учорашня школярка з мальовничого міста Гадяч, вона прийняла рішення про вступ до військового закладу за порадою знайомих своїх батьків. Але упродовж вступних іспитів та базового курсу військової підготовки упевнилась та затвердилась у правильності обраного шляху. І навіть підтвердила це своїм рекордом на спортивних змаганнях, ставши переможницею у номінації віджимання від підлоги з результатом 53 рази.

На думку командно-викладацького складу навчального закладу, усі без винятку курсанти позитивно налаштовані на сумлінне оволодіння навчальними програмами, які складені за сучасними методиками та враховують досвід протистояння російській військовій агресії на Донбасі.

До слова, близько половини першокурсників налаштовані після закінчення коледжу через певний проміжок часу продовжити подальше навчання за фахом у військових вишах.

Фото автора.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Біла Церква

Старобільський РТЦК та СП

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кременчук

Старобільський РТЦК та СП

військовослужбовець (перемагаймо разом)

від 20100 до 126000 грн

Вінниця, Вінницька область

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Інструктор з тактичної підготовки

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Інженер автомобільної та бронетанкової служби, діловод

від 10000 до 15000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130