ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Понад 50 000 гривень можуть отримати деякі військовослужбовці в разі укладання першого контракту

Армія і суспільство Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 5 хв. 16 Вересня 2020, 16:05

При укладанні першого контракту військовослужбовці мають право на виплату одноразової грошової допомоги у військовій частині. Проте не всі знають, що особи можуть розраховувати за таких обставин ще й на грошову виплату від органів місцевого самоврядування.

До прикладу, у Львові діє Порядок надання одноразової виплати  мешканцям м. Львова, які підписали у 2019–2020 роках контракт для проходження військової служби у Збройних Силах України (рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 16.08.2019 № 774 (зі змінами від 27.03.2020). За наявності підстав, передбачених документом, військовослужбовці мають право отримати 25 тисяч гривень.

Щоб одержати кошти, військовослужбовець повинен підписати контракт для проходження військової служби у Збройних Силах України в період з 6 червня 2019 року по 31 грудня 2020 року на строк не менше ніж три роки та бути зарахованим до списків особового складу військової частини. Крім того, треба на момент підписання контракту перебувати на військовому обліку  Галицько-Франківського та Личаківсько-Залізничного об’єднаних районних, Сихівського та Шевченківського районного військових комісаріатів і бути зареєстрованим в м. Львові, м. Винники, смт. Рудно чи смт Брюховичі.
Існує можливість отримати виплату і за повторне укладання контракту не менше ніж на три роки.

Для отримання такої виплати військовослужбовець повинен звернутися до військового комісара одного з військових комісаріатів м. Львова та надати такі документи:

  1. копія паспорта (заповнені сторінки).
  2. копія довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті).
  3. довідка про реєстрацію місця проживання (форма № 2, дійсна протягом одного місяця з дня видачі), видана підприємством-балансоутримувачем житлового будинку, у якому зареєстрована особа.
  4. витяг з наказу командира військової частини про зарахування до списку особового складу частини.
  5. копія контракту.
  6. інформація про рахунок у банківській установі.

Подання та пакет документів військовий комісар направляє на розгляд до Управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Подібні виплати передбачені й іншими органами місцевого самоврядування в Україні, тому при підписанні першого контракту військовослужбовець повинен поцікавитися про їх наявність та передбачені кошти на фінансування у 2020 році.

 

Виплата у військовій частині

Виплата одноразової грошової допомоги військовослужбовцям після укладення ними першого контракту передбачена Порядком
виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам, затвердженим наказом Міністерства оборони України № 260 від 07.06.2018  № 260 (зі змінами).

Одноразова грошова допомога військовослужбовцям після укладення ними першого контракту виплачується:

  • особам, які приймаються на посади рядового складу строком на 3 роки;
  • особам, які приймаються на посади сержантського і старшинського складу строком на 3 роки і більше;
  • особам, які приймаються на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу строком на 1 рік і більше;
  • особам, які підписали контракт строком на 5 років і більше, із числа військовослужбовців, призначених на посади осіб сержантського і старшинського складу, осіб офіцерського складу після закінчення вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти (підготовка яких здійснюється за державним замовленням), за умови вступу до виконання обов’язків за цими посадами.

Для отримання коштів військовослужбовець пише рапорт на ім’я командира після набрання чинності першого контракту та вступу до виконання обов’язків за посадою на підставі наказу начальника. Особи, які уклали перший контракт про проходження військової служби під час навчання у вищих військових навчальних закладах, військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти, військових коледжах або навчальних частинах (центрах), одноразова грошова допомога виплачується після закінчення навчання у цих навчальних закладах у військових частинах, до яких їх призначено для подальшого проходження військової служби.

У 2020 році одноразова грошова допомога виплачується в таких розмірах:

  • особам рядового складу – 16 816 гривень;
  • особам сержантського і старшинського складу – 18 918 гривень;
  • особам офіцерського складу – 21 020 гривень.

Варто знати, що одноразова грошова допомога не виплачується:

  • особам рядового складу, які в період проходження військової служби за контрактом уклали контракт про проходження військової служби на посадах сержантського та старшинського складу;
  • особам сержантського та старшинського складу, яких у період проходження військової служби за контрактом прийнято на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу;
  • особам офіцерського складу, які в період проходження кадрової військової служби в добровільному порядку виявили бажання проходити військову службу за контрактом;
  • у разі продовження військової служби за новим контрактом;
  • у разі повторного прийняття на військову службу за контрактом осіб, звільнених з військової служби за контрактом;
  • у разі підписання контракту для проходження військової служби у Збройних Силах України особами, звільненими з військової служби за контрактом, з інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також зі служби в правоохоронних органах.

 

Якщо служитимеш не там де прописаний – отримай підйомну допомогу

Відповідно до Порядку виплати військовослужбовцям Збройних Сил України підйомної допомоги, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 05.02.2018 № 45, підйомна допомога та добові виплачуються військовослужбовцям, прийнятим (призваним) на військову службу за контрактом (за призовом осіб офіцерського складу) і призначеним на посади у військові частини, що дислокуються поза пунктом їх постійного проживання до прийняття (призову) на військову службу.

При цьому особам, які прийняті на військову службу із запасу і закінчили військові коледжі або навчальні центри (навчальні підрозділи), підйомна допомога виплачується, якщо вони після закінчення цих закладів призначені у військові частини, розташовані поза пунктом їх постійного проживання до прийняття на військову службу;

Підйомна допомога виплачується в розмірі місячного грошового забезпечення на військовослужбовця і 50 відсотків місячного грошового забезпечення на кожного члена його сім’ї, який переїхав з ним на нове місце військової служби.

Крім того, такий військовий має право на добові, встановлені Кабінетом Міністрів України для працівників, які перебувають у відрядженні, за кожний день перебування в дорозі на військовослужбовця та кожного члена його сім’ї, який переїхав разом з ним.

Розмір підйомної допомоги обчислюється, виходячи з посадового окладу, окладу за військове звання та щомісячних додаткових видів грошового забезпечення, установлених військовослужбовцю за новим місцем військової служби на дату, коли військовослужбовець приступив до виконання обов’язків за посадою (зарахування на навчання), або на дату прибуття до нового місця дислокації військової частини, на членів сім’ї – на дату реєстрації їх місця проживання у населеному пункті за новим місцем військової служби військовослужбовця (розташованому поблизу місця служби військовослужбовця).

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні, 20 квітня, у Дніпрі оголосили днем жалоби за загиблими від російських ударів.

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

Минулої доби через ворожі обстріли Херсонщини загинула людина, пошкоджені житлові будинки, об’єкт критичної інфраструктури та газогін.

У Середземному морі ворог збільшив кількість ракетоносіїв

У Середземному морі ворог збільшив кількість ракетоносіїв

Станом на ранок 20 квітня на бойовому чергуванні у Чорному та Азовському морі ворожі кораблі відсутні.

Війська росії атакували ракетами промислову інфраструктуру Запоріжжя

Війська росії атакували ракетами промислову інфраструктуру Запоріжжя

Сьогодні під ранок 20 квітня російські загарбники завдали ракетного удару по промисловій інфраструктурі Запоріжжя.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер групи психологічного супроводу та відновлення

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Зв’язківець-військовослужбовець

від 22000 до 50000 грн

Одеса, Одеська область

Кухар

від 10000 до 15000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Оператор БПЛА 87 Батальйон ДШВ

від 50100 до 130100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Львів та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Львів, Львівська область