ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Місяць після трагедії: постраждалі слухачки медакадемії досі на лікарняних ліжках. Ще четверо осіб притягнено до відповідальності

Військова медицина Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Вересня 2020, 10:20

Місяць тому на території  Української військово-медичної академії, що на вулиці Зоологічній, офіцер академії напідпитку наїхав на трьох слухачок цього навчального закладу. Дівчата зазнали тяжких травм кінцівок, двом із них довелося ампутувати частину ноги. Про те, як проходить лікування постраждалих дівчат та їхні перспективи навчання, кореспонденту АрміяІnform розповів начальник Української військово-медичної академії полковник медичної служби Валерій Савицький:

– Дівчата досі перебувають на лікуванні у Національному військово-клінічному центрі. Відбулося багато оперативних втручань, їм надається кваліфікована медична допомога. Наші лікарі-травматологи мають подібний досвід, набутий при роботі з військовими, які дістали важкі поранення та травмування під час бойових дій. Це досвідчені лікарі, які роблять все від них можливе. Що стосується навчання, то за рішенням вченої ради нашої академії за слухачами закріплений куратор, який безпосередньо буде супроводжувати їх увесь період навчання в академії. На сьогодні вони офіцери медичної служби. Поки вони знаходяться на лікуванні, освітній процес не відбувається. Після проходження курсу лікування та реабілітації будуть створені індивідуальні умови для їхнього навчання. Слухачки будуть навчатися за індивідуальною програмою, що забезпечить їм здобуття повноцінної освіти за обраним фахом. Після завершення академії дівчата отримають сертифікат лікаря-спеціаліста, диплом магістра медицини та зможуть продовжити офіцерську службу.  Я знаю, що вони вже прагнуть продовжити навчання, проте лікарі поки не рекомендують навантажувати пацієнток.

Що стосується результатів проведення службового розслідування,  Валерій Савицький зазначив, що академія вже завершила всі дії за вказаним фактом. Крім безпосереднього винуватця дорожньо-транспортної пригоди (за фактом трагічної події порушено кримінальне провадження. -Авт.), встановлено дотичну причетність ще чотирьох осіб до події. Двоє з них – курсові офіцери. Атестаційна комісія академії рекомендувала подальше їхнє звільнення з лав Збройних Сил України. Документи встановленим порядком передані до Командування медичних Сил. Ще двоє осіб  – це представники служби тилу, які перебували на території автомобільного парку, де сталася трагедія. Вони отримали попередження про неповну службову відповідність. Ці люди були свідками того, що офіцер, який скоїв наїзд на дівчат, напідпитку сів за кермо і не вжили заходів, щоб не допустити цього.

Що стосується офіцера, який безпосередньо скоїв наїзд на дівчат, він перебуває під вартою. Триває слідство.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Гранатометник

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Навідник зенітного артилерійського відділення взводу охорони

від 21000 до 121000 грн

Васильків, Київська область

Майстер з ремонту та обслуговування безпілотних літальних апаратів

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Інструктор групи розвідувального забезпечення

від 46500 до 46500 грн

Бердичів

Військова частина А2772

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ