ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Буду на передовій до того часу, поки не визволимо мій рідний Луганськ»

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Вересня 2020, 11:32

З командиром танка сержантом Русланом ми познайомилися під час навчань, які відбувалися на одному з полігонів у районі проведення операції Об’єднаних сил. Там військовослужбовці відпрацьовували вправи бойового застосування танків у складі двох машин, так званих двійок.

Екіпаж Руслана дуже вдало виконував елементи тактичного маневрування. Командир відразу привернув нашу увагу не тільки своїм зовнішнім виглядом: зрілий вік, мужнє обличчя, але й умілими та впевненими діями.

Після розгортання і подолання першої перешкоди – протитанкового рову, Руслан отримав від керівника навчань ввідну: «Знищити протитанковий розрахунок противника на відстані 1000 метрів». Не вагаючись ні на мить, командир віддав наказ на виконання вправи «карусель». Вступивши у взаємодію з іншим танком, його екіпаж почав змінювати положення і маневрувати, щоб перешкодити противнику вести прицільний вогонь. Після цього Т-64 зайняв приховану позицію в чагарнику, і Руслан застосував наступний тактичний елемент – так звані штани. Танкова двійка почала вести вогонь по черзі, прикриваючи один одного з двох вогневих позицій.

– Ціль знищена, – доповів сержант, і танк продовжив рух уперед, переходячи до наступного завдання – подолання перешкод у вигляді крутого підйому, зруйнованого мосту, тунелю з траншеєю, рову тощо. Саме такі елементи бою були кров’ю перевірені під час бойових дій на сході країни.

Підбиваючи підсумки заняття, керівник відзначив вмілі дії командира танка сержанта Руслана, зокрема вміння швидко ухвалювати рішення в умовах раптової зміни обстановки на полі бою. Як з’ясувалося, цьому Руслан навчився ще на початку війни у 2014 році, коли виконував бойові завдання у складі добровольчого підрозділу.

– Тоді я був розвідником, – згадує Руслан. – Нам доводилося виконувати завдання в глибокому тилу ворога. Нештатні ситуації виникали постійно, навчився заздалегідь прораховувати кожний свій наступний крок, а також порядок дій у випадку зміни обстановки. Одне слово, у мене завжди був, окрім варіанту «А», обов’язково і варіант «Б». Може це допомогло мені, коли у складі свого підрозділу двічі був на ротації в ДАПі. Саме в той час зрозумів, наскільки танки грізна та ефективна зброя. За вмілого застосування вона може серйозно змінювати ситуацію та баланс сил на полі бою. Тоді ж остаточно вирішив стати танкістом. І хоча ніколи раніше не мав справи з танками, завдяки бойовому досвіду і бажанню опанувати всі темничні навички швидко освоїв нову військову професію. Тепер вважаю свою спеціальність найважливішою, і ні на яку іншу її вже не проміняю.

Незважаючи на те, що Руслан вже давно розміняв п’ятий десяток і воює з самого початку російської агресії, на наше запитання, чи не думає про цивільне життя, відповів: «Поки не буде визволено місто, де народився, а саме Луганськ, залишатимуся на передовій».

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бухгалтер

від 20000 до 23000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Інспектор прикордонної служби у Чоп

до 20500 грн

Державна прикордонна служба України

Військова служба за контрактом: Обери свою майбутню професію!

від 23000 до 130000 грн

Корюківка, Чернігівська область

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Військовослужбовець на службу за контрактом від 21 до 45 років

від 20000 до 60000 грн

Київ

Святошинський РТЦК та СП

Кулеметник (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП