ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Американські бомбардувальники над Україною «бомбанули» російську свідомість

Blogger pool
Прочитаєте за: 3 хв. 7 Вересня 2020, 11:26

Як повідомляла АрміяInform, 4 вересня військові літаки ВПС США Боїнг B-52 Stratofortress із авіабази Ферфорд у Великій Британії здійснили політ над територією України від західного кордону до узбережжя Азовського моря та у зворотному напрямку. Зазначалося, що місія B-52 – виключно патрулювання ‒ і мала плановий характер та здійснюється з метою досягнення сумісності ВПС країн НАТО та партнерів.

Здавалося б, що тут дивного. Американські літаки за попередньої домовленості пролетіли над територію країни-партнера у супроводі її винищувачів. Проте це неабияк збудило росіян. У мирно дрімаючий інформаційний простір РФ, який наповнювався заголовками на кшталт «Саперы ЮВО выполнили годовой план по сплошной очистке сельскохозяйственных угодий в Чеченской Республике сельхозугодий» або розповідали про проведення військовою автоінспекцією акції «тверезий водій»  увірвалося тривожне «Літаки США відпрацьовують нанесення ракетних ударів по території Росії».

І понеслося… Істерія коментаторів іноді досягала такого апогею, що повідомлення доводилося знімати з деяких сайтів. Не відставали від «диванних експертів» й офіційні представники. Зокрема, сам глава російського оборонного відомства «зірконосій» Шойгу жалівся журналістам, що «американські стратегічні літаки почали відпрацьовувати нанесення ракетних ударів по території Росії».

«Насторожує більше інше: якщо раніше, з тією або іншою частотою, звичайно, не  так як зараз, не так часто, була в основному розвідувальна авіація, то нині почалися регулярні заходи й польоти з тренуванням імітацією нанесення ракетних ударів, зокрема з застосуванням великої кількості літаків», ‒ волав Кужугетович у ефірі «Росія-24».

За його словами, «це мабуть, вперше після багатьох і багатьох подій ‒ літаки дальньої авіації В-52 ‒ підходять до наших кордонів».

Нарікав російський міністр оборони й на зростаючу інтенсивність застосування розвідувальної авіації НАТО біля кордонів Росії, яка, за його словами, збільшилася більш, ніж на 30%  порівняно з минулим роком.

Окрім дій авіації НАТО, Шойгу неабияк стурбували дії ВМС НАТО, які ледь не завадили росіянам злитися у побєдобєсному екстазі на початку травня цього року.

«На початку травня в акваторії Баренцева моря вперше з часів «холодної війни» було розгорнуто загін бойових кораблів ОВМС НАТО, зокрема три американські есмінця, що вирішують завдання протиракетної оборони», ‒ нагадав глава російського міноборони.

«Характерно, що похід відбувся в період святкування 75-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, тобто дії США і їхніх союзників носили провокаційний характер. Подібна поведінка відображає загальний для Альянсу антиросійський конфронтаційний курс, який був закріплений в підсумкових деклараціях усіх самітів НАТО з 2014 року», ‒ додав Шойгу.

Взагалі-то посил не новий і зрозумілий – «миролюбну Росію кровожерливі вороги провокують з усіх сторін».

То чому ж так «збудив» росіян, яким так активно «скормлюють» міф про «несокрушимость и легендарность» своєї армії, проліт американських бомбардувальників над територією України.

Річ в тім, що за останні роки американські бомбардувальники B-52 такі польоти робили регулярно, але наближалися до Криму з боку Чорного моря і час від часу перехоплювалися російськими винищувачами. Цього ж разу бомбардувальники знаходилися приблизно в 25 км від адміністративного кордону окупованого півострова. І хоча для  перехоплення B-52 над акваторіями Чорного та Азовського морів піднімали чотири винищувачі Су-27 і чотири винищувачі Су-30, всі ці дії були марними, адже перехопити американські B-52 у росіян просто не було ніякої можливості. Натомість їм довелося на повну міць задіяти свої наземні системи ППО, чим і скористалися як мінімум три розвідника НАТО: два американські Boeing RC-135 RiverJoint і Sentinel R1 Королівських ВПС Великобританії. Ці суперсучасні розвідники можуть не тільки пеленгувати всі установки, але і, наприклад, записувати всі радіопереговори в ефірі, що є дуже важливим для розуміння алгоритму реакції росіян у таких ситуаціях.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

«Лінія фронту попереду нас була всіяна трупами росіян»: як військові тримали Бахмут рік тому. Фоторепортаж АрміяInform

Рік тому тривали важкі бої за Бахмут на Донеччині. Підрозділи Збройних Сил України стійко тримали оборону. Інколи, на жаль, ціною власного життя.

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник 5 ОШБр

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Фельдшер

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Київ

Печерський РТЦК та СП

Номер обслуги, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Офіцер запасу морського напрямку

від 30000 до 130000 грн

Одеса, Одеська область

Військовослужбовець, медична сестра, фельдшер

від 22000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша