ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Багатодітна сім’я загиблого офіцера переїхала з маленької кімнати в гуртожитку в трикімнатну квартиру

Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 28 Вересня 2020, 16:17

Світлі, замість запліснявілих, пофарбованих темно-зеленою фарбою, стіни, нові меблі, пральна машина, власна ванна, кухня, дитяче двоповерхове ліжко в кімнаті для хлопців і окрема кімната з диваном для дівчинки…

Багатодітна сім’я загиблого офіцера Олександра Андрієнка переїхала з 14-метрової кімнати в гуртожитку, що розсипається, у власну простору, світлу трикімнатну квартиру. Все стало можливим завдяки ідеї Олександрового побратима  Гліба Бабича, допомозі небайдужих українців та побратимів з його бригади.

https://www.facebook.com/100009942336757/videos/pcb.1271711273170272/1271694519838614/

– Це наша спільна радість, наше спільне свято! Для покупки квартири для родини офіцера потрібні були 500 тисяч гривень і три місяці ремонту. І це зробили ви. Поєднавши свої зусилля, – написав на своїй сторінці в соцмережі організатор цієї благодійної акції, колишній побратим загиблого офіцера Гліб Бабич.

Першою до помешкання, як годиться за звичаєм, заходить чотирилапа господиня – смугаста киця – улюблениця родини. Далі до квартири забігає наймолодший її власник – дворічний Іванко, який, не стримуючи емоцій від щастя, одразу показує пальчиком, де він буде спати…

– Я щиро вдячна Глібу Бабичу, без якого не було б усього цього, всім небайдужим українцям та побратимам мого чоловіка за допомогу. Навіть не очікувала, що стільки людей переймуться нашою бідою. Завдяки вам мої діти з дитинства знатимуть, що добро існує, і творитимуть його для інших, – стримуючи сльози каже вдова офіцера Вікторія.

Їхній татко Олександр Андрієнко був командиром батареї гірсько-штурмової бригади. П’ять років воював на Донбасі, не один раз разом із побратимами виживав під ворожими обстрілами у складних боях. А торік у липні,  повернувшись зі Сходу, поїхав із сім’єю у відпустку, потрапив у автокатастрофу. Загинув. Йому було всього 34 роки. Разом з офіцером у автомобілі були його дружина, маленька донька і рідний брат. Вони також постраждали, але вижили.

– Я приїхав підтримати родину товариша в їхньому страшному горі і вжахнувся. Тісна 14-метрова кімнатка в гуртожитку, що розсипається, у коридорі облуплені стіни, грибок, пліснява. І троє маленьких дітей, що всім цим мусили дихати… – розповідає Гліб Бабич.

Родина офіцера збиралася винаймати житло, чекали повернення батька з Донбасу. Та після його смерті опинилася сам на сам зі своїми проблемами.

– Проблема в тому, що родина старшого лейтенанта Андрієнка не встигла стати на квартирну чергу для військовослужбовців. Через часті відрядження в район ООС Олександр все відкладав цю справу. Планував подати документи після відпустки. Не встиг… Тому, його родина, на жаль, не змогла скористатися першочерговим правом (внаслідок такої трагедії) отримання житла , як передбачено законом України «Про соціальний захист військовослужбовців та членів їхніх родин». Через брак коштів багатодітна мати одиначка з дітьми була вимушена залишитися жити в тих жахливих умовах. Як на мене, неприйнятних, – каже пресофіцер гірсько-штурмової бригади підполковник Вячеслав Скоряк.

У березні цього року (так збіглося, що у свій день народження), побратим Олександра Гліб Бабич опублікував на сторінці в соцмережі пост із проханням допомогти родині героя.

– Я розповів їхню історію з проханням відгукнутися і допомогти придбати для родини гідне житло. Фото і відео їхньої вбогої кімнатки настільки вразило громадськість, що всього за три тижні нам вдалося зібрати майже всю необхідну суму. Кожен допоміг, наскільки дозволяли можливості. Допомога була різною. Від 50 до 15 000 гривень. З усіх куточків України. Навіть з різних країн… – розповідає Гліб Бабич.

Щоправда, каже, збори коштів і купівля квартири на два місяці затрималися через карантин. Та щойно його послабили – все вдалося реалізувати.

Завдяки небайдужим українцям родині придбали трикімнатну квартиру, зробили ремонт та укомплектували всім необхідним для комфортного життя.

– Троє дітей офіцера зростатимуть у гідних умовах і знатимуть, що справжні люди живуть поруч. Що вони становлять цей світ.

Я люблю вас, Добрі Люди. Низький Уклін вам – Справжні українці!

З Україною точно все буде добре. Тому, що у неї є ви, – підсумував у своєму пості Гліб Бабич.

Родину з новосіллям привітали й активні учасники благодійної акції – побратими Олександра Андрієнка з гірсько-штурмової бригади на своїй сторінці у соцмережі.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Армія рф упродовж дня атакувала Дніпропетровщину ударними дронами

Армія рф упродовж дня атакувала Дніпропетровщину ударними дронами

Сьогодні під ударом російських дронів були два райони Дніпропетровської області.

22 квітня міністри закордонних справ та оборони країн ЄС обговорять шляхи прискорення військової допомоги Україні

22 квітня міністри закордонних справ та оборони країн ЄС обговорять шляхи прискорення військової допомоги Україні

22 квітня на Раді міністрів ЄС у форматі Jumbo, яка передбачає участь міністрів закордонних справ та міністрів оборони, обговорять ситуацію в Україні і шляхи прискорення їй військової допомоги.

Глава МЗС Норвегії у Одесі побачив зруйнований російським дроном будинок, де загинуло 12 цивільних

Глава МЗС Норвегії у Одесі побачив зруйнований російським дроном будинок, де загинуло 12 цивільних

Глава норвезької дипломатії Еспен Барт Ейде під час візиту на Одещину ознайомився з наслідками російського тероризму. Зокрема, на власні очі побачив зруйнований російським дроном будинок, де 2 березня загинуло 12 цивільних людей.

США оновили пошкоджене внаслідок руйнування Каховської ГЕС обладнання

США оновили пошкоджене внаслідок руйнування Каховської ГЕС обладнання

США доставили 7 потужних трансформаторів до Миколаєва, що допомогло забезпечити електроенергією понад 400 домогосподарств після російських атак.

Українська сила складається з сили мільйонів наших людей — Президент

Українська сила складається з сили мільйонів наших людей — Президент

Президент України Володимир Зеленський звернувся до усіх, хто є українською силою на наголосив, що вона вміщує сили мільйонів наших людей.

Литовська армія розпочинає найбільший цикл військових навчань за участю понад 20 тисяч солдатів

Литовська армія розпочинає найбільший цикл військових навчань за участю понад 20 тисяч солдатів

У квітні-червні литовська армія проведе один із найбільших та найінтенсивніших циклів військових навчань, у яких візьмуть участь понад 20 тисяч литовських та союзних солдатів і тисячі одиниць військової техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіометрист, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Одеса

Військова частина А2951

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Військова частина А4476

Інспектор прикордонної служби

до 20100 грн

Чернігів

105 прикордонний загін

Бойовий медик у Стрий

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Військова служба

від 50100 до 130100 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

контракт служба ЗСУ

від 21000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область