ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Азербайджанська діаспора передала військовому госпіталю 10 інвалідних візків та 5 пар милиць для поранених українських воїнів

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Вересня 2020, 19:25

Сьогодні, 28 вересня, у Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» представники азербайджанської діаспори міста Києва передали для українських військовослужбовців та учасників бойових дій візки та милиці загальною вартістю понад 180 тисяч гривень.

– Наша діаспора вболіває за українських військових з перших днів збройної агресії РФ на території України. Азербайджан багато років перебуває у стані військового конфлікту, який днями активізувався з новою силою. Ми знаємо, що таке війна, що таке поранені й загиблі. Оскільки ми тут проживаємо, вважаємо Україну другою Батьківщиною. Допомогти українським воїнам, особливо пораненим, для нас так само важливо, як допомогти землякам в Азербайджані. Не має значення, якою мовою розмовляємо, чи яку релігію сповідуємо. Людяність і громадянська взаємодопомога – це те, що нас об’єднує, – зазначив очільник азербайджанської діаспори столиці Олег Крапивін.

Благодійники передали до «ГВКГ» десять візків і п’ять пар милиць. Шість візків використовуватиме«ГВКГ», інші чотири поїдуть у місто Клевань у Центр лікування і реабілітації наслідків нейротравм на базі обласного госпіталю інвалідів війни, що на Рівненщині. Гроші на візки та милиці, а це понад 180 тисяч гривень, передані з фонду азербайджанської діаспори.

– Візки і милиці розподілять по відділеннях госпіталю, де є пацієнти, які мають особливі потреби. Зокрема у медичні підрозділи, де перебувають пацієнти з травмами та ампутованими кінцівками, серцево-судинними хворобами. Це значно полегшить їхнє пересування і перебування тут. Хоча наразі госпіталь має досить непогане матеріально-технічне забезпечення від держави, але таких речей, як візки, забагато ніколи не буває. Вони мають властивість зношуватися, ламатися, або їхня потреба може перевищити наявну кількість. Наш клінічний центр уже не вперше отримує допомогу від азербайджанської діаспори в Україні, і ми дуже вдячні їм за небайдужість до українських військових, – зазначив начальник Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ» генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук.

Ініціатива допомогти саме військовому госпіталю втілилася завдяки сприянню уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка та очільника Київського міського палацу ветеранів Віктора Шевченка.

– До нас звернулися представники азербайджанської діаспори з ініціативою допомогти нашим військовим і ветеранам українсько-російської війни, які опинилися у складній життєвій ситуації. Зголосилися передати саме інвалідні візки. Умова була така, щоб це були люди, які дійсно потребують допомоги через скрутне матеріальне становище. Азербайджан – це країна, яка також перебуває у стані війни. Тому для них надзвичайно важливо зробити певний вкладу нашу перемогу, – розповів уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко.

І зазначив, що представники Азербайджану допомагають українським воїнам з початку війни. Співпрацю планують продовжувати й надалі. Уже ведуться перемовини стосовноінших потреб українських воїнів та ветеранів.Також планується придбання інших технічних засобів для «ГВКГ».

Представникам азербайджанської спільноти провели екскурсію музеєм «ГВКГ» та подарували книги про історію військового медичного закладу.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Посол США Бріджит Брінк прокоментувала ранкову ракетну атаку рф по Дніпропетровщині, через яку загинули 8 осіб.

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому старшому авіаційному техніку ВМС ЗСУ повідомлено про підозру

Колишньому офіцеру ВМС ЗСУ старшому авіаційному техніку за фактом державної зради та дезертирства повідомлено про підозру.

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Глава МЗС Естонії про загибель дітей від удару рф на Дніпропетровщині: Ми могли цьому запобігти, але не змогли

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна прокоментував ракетний удар рф по Дніпропетровській області, внаслідок якого, зокрема, загинули двоє дітей, заявив, що жертв можна було б уникнути, якби Україна мала засоби ППО.

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Сили оборони показали, як горять російські солдати

Прикордонники на Бахмутському напрямку ліквідували двох окупантів.

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Реакція «узкого міра» на «плоский штопор» у виконанні Ту-22М3

Вранці 19 квітня всі українці зраділи новині про перше знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 зенітно-ракетними підрозділами Повітряних Сил ЗСУ та Головним управлінням розвідки МОУ.

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Глава держави присвоїв звання Героя України головному сержанту Сергію Гвоздю

Президент присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» головному сержанту Сергію Гвоздю.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Військова служба в Збройних Силах України

від 21000 до 120000 грн

Одеса, Одеська область

Кулеметник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Водій (категорії B, C, D)

від 20000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Психолог, діловод служби

від 21000 до 21000 грн

Житомир

Військова частина 3047 НГУ

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО