ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як отримати безкоштовну путівку в санаторій учаснику АТО/ООС

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 25 Вересня 2020, 18:57

Цього року у зв’язку з карантинними обмеженнями ветерани неповною мірою змогли скористатися послугами з санаторно-курортного лікування та психологічної реабілітації. Та й не усім відомо, що такі категорії осіб мають право на безкоштовне оздоровлення. Куди звертатися і які документи потрібно надати, читайте у матеріалі кореспондента АрміяInform.

Максим Малашенко у 2015 році контрактником пішов служити до лав Збройних Сил України. Відтоді захищав територіальну цілісність України поблизу Мар’їнки, Волновахи, Новотошківки. Цього року чоловік вирішив скористатися можливістю безкоштовно оздоровитися і звернувся до управління праці та соціального захисту населення Деснянської районної  державної адміністрації міста Києва.

Щоб отримати послуги, пільговику потрібно звернутися до районного органу соціального захисту за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання та стати на чергу осіб, що бажають оздоровитися, — говорить начальник відділу саноторно-курортного оздоровлення пільгових категорій управління Оксана Ковальчук. – Кошти на це виділяються з державного бюджету, тому замовлення грошей на наступний рік проводиться відповідно до кількості осіб, які звернулися до нас нині. До прикладу, у 2020 році у Деснянському районі столиці передбачено кошти на 92 особи. Уже скористалося можливістю – 46 осіб.

За наявності фінансування відповідно до черги працівники управління праці та соціального захисту телефонують до особи і пропонують обрати санаторно-курортний заклад відповідного профілю лікування чи заклад для надання психологічної реабілітації. Співробітник управління контактує з обраним санаторно-курортним закладом і готує тристоронню угоду про надання послуг. Загалом процедура може зайняти до 14 днів.

До органу соціального захисту необхідно подати такі документи (оригінали мати при собі):

  • заяву;
  • копію паспорта та ідентифікаційного коду;
  • копію відповідного посвідчення;
  • копію документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі й стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Для отримання путівки до санаторію додатково подаються:

  • копія військового квитка (за наявності);
  • медична довідка лікувальної установи за формою № 070/о від сімейного лікаря (довідка дійсна рік).

 Здебільшого у санаторіях є відділення, які спеціалізуються на реабілітації такої категорії осіб. Про особливості курсу оздоровлення розповідає завідуючий відділенням медико-психологічної реабілітації учасників АТО/ООС клінічного санаторію «Жовтень» Володимир Драговоз:

— Часто до нас звертаються особи, які потребують психо-емоційної допомоги, мають постстресовий чи тривожно-депресивний синдром. Дуже багато травм голови, спини, шиї. Беручи до уваги наявні медичні документи, ми повторно проводимо діагностику. Велика увага приділяється емоційному стану учасника бойових дій. До курсу санаторно-курортного оздоровлення входить групова психотерапія, індивідуальна психотерапія, тестування, за необхідності йде призначення медикаментозних засобів і весь спектр фізіотерапії – ванни, ЛФК, масаж, басейн.

Варто зазначити, що діючі військовослужбовці-учасники бойових дій мають більший вибір, оскільки вони можуть також скористатися послугами з санаторно-курортного лікування та психологічної реабілітації у санаторіях Міністерства оборони України.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Помічник Шуфрича отримав 8 років тюрми за фінансування росгвардії в Криму

Помічник Шуфрича отримав 8 років тюрми за фінансування росгвардії в Криму

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні росгвардії у тимчасово захопленому Криму.

Чернігівщина отримала техніку для розчищення завалів

Чернігівщина отримала техніку для розчищення завалів

Програмі розвитку ООН в Україні (UNDP) передала шістьом громадам Чернігівщини спецтехніку для розчищення завалів та переробки відходів руйнувань, а також для транспортування та збору твердих побутових відходів.

«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

Мистецький Арсенал та Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України повідомили про програмне партнерство.

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Звільнені з полону тепер матимуть право на демобілізацію

Новий закон про мобілізацію містить норму, яка передбачає, що звільнені з ворожого полону українські Захисники та Захисниці мають право на демобілізацію.

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівщини окупанти розстріляли машину з хлібом

На прикордонні Чернігівської області росіяни атакували водія автомобіля, який привіз хліб у місцевий магазин.

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Міноборони активно працює над Стратегічним оглядом оборонних закупівель Україна-НАТО

Виконуючий обов’язки директора Департаменту політики закупівель Міноборони України Гліб Канєвський зустрівся з Директором Управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО Пірсом Казалетом.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер інформаційно-аналітичної групи

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Оператор безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 100000 грн

Полтава, Полтавська область

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 20000 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Гранатометник 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Водій-машиніст екскаватора, військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Водій-електрик, військовослужбовець

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО