ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Місяць після трагедії: постраждалі слухачки медакадемії досі на лікарняних ліжках. Ще четверо осіб притягнено до відповідальності

Військова медицина Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Вересня 2020, 10:20

Місяць тому на території  Української військово-медичної академії, що на вулиці Зоологічній, офіцер академії напідпитку наїхав на трьох слухачок цього навчального закладу. Дівчата зазнали тяжких травм кінцівок, двом із них довелося ампутувати частину ноги. Про те, як проходить лікування постраждалих дівчат та їхні перспективи навчання, кореспонденту АрміяІnform розповів начальник Української військово-медичної академії полковник медичної служби Валерій Савицький:

– Дівчата досі перебувають на лікуванні у Національному військово-клінічному центрі. Відбулося багато оперативних втручань, їм надається кваліфікована медична допомога. Наші лікарі-травматологи мають подібний досвід, набутий при роботі з військовими, які дістали важкі поранення та травмування під час бойових дій. Це досвідчені лікарі, які роблять все від них можливе. Що стосується навчання, то за рішенням вченої ради нашої академії за слухачами закріплений куратор, який безпосередньо буде супроводжувати їх увесь період навчання в академії. На сьогодні вони офіцери медичної служби. Поки вони знаходяться на лікуванні, освітній процес не відбувається. Після проходження курсу лікування та реабілітації будуть створені індивідуальні умови для їхнього навчання. Слухачки будуть навчатися за індивідуальною програмою, що забезпечить їм здобуття повноцінної освіти за обраним фахом. Після завершення академії дівчата отримають сертифікат лікаря-спеціаліста, диплом магістра медицини та зможуть продовжити офіцерську службу.  Я знаю, що вони вже прагнуть продовжити навчання, проте лікарі поки не рекомендують навантажувати пацієнток.

Що стосується результатів проведення службового розслідування,  Валерій Савицький зазначив, що академія вже завершила всі дії за вказаним фактом. Крім безпосереднього винуватця дорожньо-транспортної пригоди (за фактом трагічної події порушено кримінальне провадження. -Авт.), встановлено дотичну причетність ще чотирьох осіб до події. Двоє з них – курсові офіцери. Атестаційна комісія академії рекомендувала подальше їхнє звільнення з лав Збройних Сил України. Документи встановленим порядком передані до Командування медичних Сил. Ще двоє осіб  – це представники служби тилу, які перебували на території автомобільного парку, де сталася трагедія. Вони отримали попередження про неповну службову відповідність. Ці люди були свідками того, що офіцер, який скоїв наїзд на дівчат, напідпитку сів за кермо і не вжили заходів, щоб не допустити цього.

Що стосується офіцера, який безпосередньо скоїв наїзд на дівчат, він перебуває під вартою. Триває слідство.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Вознесенськ

Військова частина А2734

Електрозварник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Навідник до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Офіцер (за напрямком розшукової діяльності)

Харків

Харківський зональний відділ ВСП

Старший бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область